Ads 468x60px

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ψήφισμα – Καταγγελία της κρατικής βίας, καταστολής και τρομοκρατίας στις Σκουριές και στην ΒΑ Χαλκιδική.

Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες απίστευτης κρατικής βίας, καταστολής και τρομοκρατίας που λαμβάνει χώρα στην ευρύτερη περιοχή των Σκουριών της Χαλκιδικής. Στην Ιερισσό δεκαπεντάχρονοι μαθητές του Λυκείου καλούνται στην Αστυνομική Δ/νση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο. Είναι απαράδεκτο, αναξιοπρεπές, ύπουλο και επικίνδυνο να σύρονται μαθητές στα αστυνομικά τμήματα, να ανακρίνονται, να τρομοκρατούνται, να εκβιάζονται, να υποχρεώνονται σε παράνομη κατάθεση γενετικού υλικού.


Το Δ.Σ. της Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την καταπάτηση των δικαιωμάτων, την αστυνομική αυθαιρεσία και την έλλειψη της παραμικρής ανθρώπινης ευαισθησίας που οδηγεί στις προσαγωγές και τη στοχοποίηση ανηλίκων. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε τους μαθητές μας και απαιτούμε να σταματήσει αμέσως η στοχοποίησή τους.

Καταγγέλλουμε επίσης την απρόκλητη επίθεση με ΜΑΤ και χημικά στον αγωνιζόμενο λαό της Ιερισσού και ιδιαίτερα καταγγέλλουμε τη ρίψη χημικών ακόμα και μέσα στο σχολείο με αποτέλεσμα την τρομοκράτηση και τον τραυματισμό μαθητών μας. Τίθεται πλέον ξεκάθαρα το ζήτημα της υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών.

Αυτό που η Τρικομματική Κυβέρνηση ονομάζει “επενδύσεις” δεν είναι τίποτα άλλο από το ξεπούλημα Δημόσιας Περιουσίας, την εκχώρηση του φυσικού και ορυκτού πλούτου της χώρας στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, αλλά και ταυτόχρονη μετατροπή των εργαζομένων σε δούλους που θα δουλεύουν για αυτούς χωρίς εργασιακά δικαιώματα και μισθούς πείνας. Η απάντηση που πρέπει να δώσουμε είναι ότι ο λαός δεν εκχωρεί και δεν θυσιάζει το φυσικό του περιβάλλον στο βωμό του κέρδους των μεγαλοεργολάβων και των πολυεθνικών.



Κάτω τα χέρια από τις Σκουριές

Να σταματήσουν οι διώξεις όλων των συλληφθέντων αγωνιστών



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR