Ads 468x60px

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Ψήφισμα για το ωράριο - Πρόταση στο ΔΣ της ΟΛΜΕ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Την ίδια  μέρα που κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα, μαθαίνουμε με οδυνηρή κατάπληξη, ότι η κυβέρνηση των αρπακτικών και των παρασίτων τους  όχι μόνο προώθησε αιφνιδιαστικά το  νομοσχέδιο για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών αλλά επιπλέον  κατάθεσε ταυτόχρονα για επεξεργασία στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή του ΣτΕ και το εγκληματικό για τον κλάδο ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών οπουδήποτε σε όλη τη χώρα. Αυτά γίνονται εσκεμμένα λίγο πριν την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων, στο τέλος μιας σχολικής χρονιάς όπου, ήδη, η ίδια συμμορία έχει
επιβάλει με ΠΔ την αξιολόγηση-τιμωρία των εκπαιδευτικών, έχει εξαπολύσει πογκρόμ απολύσεων όλων σχεδόν των  αναπληρωτών και ωρομισθίων συναδέλφων που υπηρέτησαν τα προηγούμενα χρόνια το δημόσιο σχολείο  ενώ ταυτόχρονα απογείωσε το κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία. Εφαρμόζοντας επιλεκτικά  το νέο καφκικό πειθαρχικό δίκαιο του Μανιτάκη, καταργεί  η συγκυβέρνηση της συμφοράς  όχι μόνο το τεκμήριο της αθωότητας αλλά καταστρέφει  και τα  τελευταία ίχνη δημοκρατίας που είχαν απομείνει σε αυτόν τον τόπο.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας και ΠΡΙΝ ακόμη το νομοσχέδιο ψηφιστεί από τη βουλή το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό του ζητά παράνομα  από την Διοίκηση της Εκπαίδευσης και τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων να εφαρμόσουν μέχρι την προσεχή Πέμπτη την 2ωρη αύξηση του ωραρίου στον προγραμματισμό τους για την επόμενη σχολική χρονιά, επιδεικνύοντας προκλητικά για μια ακόμη φορά την  βαθιά περιφρόνηση που τρέφουν τα μέλη της κυβέρνησης αλλά και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας   για τη βουλή και τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.Καλούμε  την Διοίκηση της Εκπαίδευσης και  τους συναδέλφους Διευθυντές/ντριες  των σχολικών μονάδων να σεβαστούν όχι μόνο τον Δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα αλλά  και το Σύνταγμα και να  μην εφαρμόσουν την παράνομη εντολή για  την 2ωρη αύξηση του ωραρίου στον προγραμματισμό τους για την επόμενη σχολική χρονιά.

Το ΔΣ της Γ' ΕΛΜΕ-Θ απαιτεί από την κυβέρνηση να αποσύρει ΤΩΡΑ το νομοσχέδιο και τα σχετικά ΠΔ και να καταργήσει  το νέο εγκληματικό  πειθαρχικό δίκαιο.

Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να καλέσει γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας  άμεσα, μέσα στις πρώτες μέρες της εβδομάδας μετά τις διακοπές του Πάσχα με πρόταση για απεργία διάρκειας στις Πανελλήνιες.
 
Καλούμε το ΔΣ της Ομοσπονδίας  να προχωρήσει σε απόφαση για απεργία, με συγκεκριμένα βήματα:
Αμέσως μετά τις γιορτές η ΟΛΜΕ πρέπει να ενεργοποιήσει  την 24ωρη απεργία που ήδη έχει αποφασίσει για τις 17 Μάη, ημέρα Παρασκευή και πρώτη μέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων. 

Την Δευτέρα 13 Μάη πρέπει να  καλέσει όλους τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολείων της χώρας ώστε να συζητήσουν το πλαίσιο και το πρόγραμμα δράσης που προτείνει. Την Τρίτη 14 Μάη να  καλέσει όλες τις ΕΛΜΕ της χώρας να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις ώστε αυτές  να επαναβεβαιώσουν την 24ωρη απεργία της 17ης του Μάη και να ψηφίσουν πρόγραμμα επαναλαμβανόμενων 5νθήμερων απεργιών από τη Δευτέρα 20 του Μάη, με ενδιάμεσες συνελεύσεις κάθε Παρασκευή για την αναγκαία εκτίμηση και επαναβεβαίωση της απεργίας

Σε αυτή την κατεύθυνση απαιτείται εργώδης προσπάθεια και συντονισμένη δράση από τα πρωτοβάθμια σωματεία ώστε να επιτευχθούν οι μαζικότερες δυνατές  συνελεύσεις και να εξασφαλιστεί η συνοχή και η ενότητα του κλάδου.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η κυβέρνηση τράβηξε πρώτη  την σκανδάλη, απρόκλητα και απροειδοποίητα.
 
Οι εγκληματικές πολιτικές της ρημάζουν  το δημόσιο σχολείο, καταστρέφουν την δουλειά μας και τη ζωή μας.

Συσπειρωθείτε γύρω από το Σωματείο. Η συλλογικότητα είναι το έσχατό μας  καταφύγιο!


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
 Η ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ  ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Ο Πρόεδρος                                            Η  Γ. Γραμματέας             ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΤΡΑΝΟΣ            ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ
                                                                         

2 σχόλια:

  1. Αν βγάλετε τα γυαλιά και δείτε το δάσος αντί για το δέντρο θα διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχουν κι άλλοι γύρω σας, ότι υπάρχει κάτι που λέγεται κρίση (που προφανώς δεν έχει αγγίξει τους περισσότερους από σας), απολύσεις (μόνο στον ιδιωτικό τομέα), ανεργία και φτώχεια. Επιπλέον η κοινωνία σας φτύνει καθημερινά κι εσείς όχι μόνο νομίζετε ότι βρέχει αλλά την καλείται να συμπαρασταθεί στον δίκαιο αγώνα σας. Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω. Κατάντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανωνυμε προς απάντηση σου http://www.alfavita.gr/arthra/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-2-%CF%8E%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CE%BE%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7-%CE%BB%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CF%81%CE%B1

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR