Ads 468x60px

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Ψήφισμα αλληλεγγύης στον εκπαιδευτικό και συνάδελφό μας Αντώνη Γαζάκη

Οι Σύλλογοι των καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Κουφαλίων και του 2ου ΓΕΛ Κουφαλίων (Προχώματος) καταγγέλλουν την άδικη ποινική δίωξη του συνάδελφου μας Αντώνη Γαζάκη, (υπεύθυνου κατά το νόμο του εθελοντικού σχολείου «Οδυσσέας» ω ςπροέδρου του σημερινού του ΔΣ), για πρόστιμα της Εφορίας που οφείλονται σε τυπικές φορολογικές παραλείψεις παλαιότερης περιόδου της λειτουργίας του«Οδυσσέα». Ο «Οδυσσέας» και οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν σε αυτόν, ανάμεσα στους οποίους και ο κ. Γαζάκης, διδάσκουν δωρεάν εδώ και 15 χρόνια την ελληνική γλώσσα σε πρόσφυγες, μετανάστες και παλιννοστούντες, προσφέροντας απλόχερα και ανιδιοτελώς τον χρόνο και τις γνώσεις τους επιδεικνύοντας μια πλούσια εκπαιδευτική, αντιρατσιστική και ανθρωπιστική δραστηριότητα.
Ο Σύλλογος των διδασκόντων του σχολείου μας θεωρεί άδικη τη δίωξη του  συναδέλφου μας και καταγγέλλει την παράλογη προσπάθεια να κατασταλεί η αντιρατσιστική, εκπαιδευτική δράση του «Οδυσσέα» που αποτελεί σήμερα ένα από τα βασικά εγχειρήματα αλληλεγγύης και στοχεύει, μέσα από την δράση του, στην εξομάλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και αντιθέσεων στην  πολυπολιτισμική κοινωνία μας.
Δηλώνουμε συνεπώς την αμέριστη συμπαράστασή μας στο συνάδελφο και ζητάμε απερίφραστα την παύση της άδικης ποινικής δίωξής του.


Οι σύλλογοι διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Κουφαλίων και του 2ου ΓΕΛ Κουφαλίων (Πρόχωμα Θεσ/νίκης)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR