Ads 468x60px

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                              Θεσσαλονίκη 7/1/2017
Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                  
 e-mail:  gelmeth3@gmail.com
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


Στηρίζουμε και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στη συνάδελφο Μαρία Φανακίδου, καθηγήτρια μουσικής, που βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία της απείθειας και της συκοφαντικής δυσφήμησης σε βάρος αστυνομικού, η οποία εργάζεται ως αναπληρώτρια σε δημοτικά σχολεία της Ξάνθης.
Η περιπέτειά της άρχισε όταν θέλησε να χρησιμοποιήσει για τη μετακίνησή της λεωφορείο που εκτελούσε σχολικό δρομολόγιο, το οποίο και μεταφέρει δωρεάν μαθητές από και προς τα σχολεία, έχοντας πληροφορηθεί από υπάλληλο του ΚΤΕΛ ότι ως εκπαιδευτικός δικαιούται δωρεάν μετακίνηση με τα σχολικά δρομολόγια.
Στη συνέχεια κλήθηκαν οι αστυνομικοί και όταν διαμαρτυρήθηκε, την συνέλαβαν και της απαγγέλθηκε η κατηγορία της απείθειας και της συκοφαντικής δυσφήμισης, ενώ και το ΚΤΕΛ απειλεί να καταθέσει μήνυση σε βάρος της.
Η συνάδελφος, ως αναπληρώτρια, αναγκάζεται να υπηρετεί σε τέσσερα σχολεία, σε τρία διαφορετικά χωριά, τριών διαφορετικών Δήμων του νομού μακριά από τον τόπο καταγωγής της και επομένως νοικιάζει σπίτι και αμείβεται με εξευτελιστικό μισθό, όπως η πλειοψηφία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε ολόκληρη την Ελλάδα που αντιμετωπίζει τις ίδιες ή παρόμοιες δυσκολίες.
Στο ίδιο κλίμα του χτυπήματος των εργασιακών δικαιωμάτων μας εντάσσεται και η καταστολή κάθε διαμαρτυρίας και κάθε διεκδίκησης, ενώ απειλείται το εργασιακό της μέλλον.
Γι' αυτό στηρίζουμε την εκπαιδευτικό που διώκεται άδικα, στεκόμαστε στο πλευρό της, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και ζητάμε:
  •  Να μην ασκηθεί δίωξη και να απαλλαγεί από κάθε κατηγορία η συνάδελφος που διώκεται άδικα.
  • Να μην ασκηθεί καμία πειθαρχική δίωξη σε βάρος της.
  • Δωρεάν μετακινήσεις των εκπαιδευτικών ιδιαίτερα των αναπληρωτών από και προς τα σχολεία τους.

                                                                                Για το ΔΣ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιάννης Λαθήρας                                                      Νίκος Παλάντζας





2 σχόλια:

  1. Σχετικά με τη συγκεκριμένη εκπαιδευτικό που όλως τυχαίως διώκεται, το περιστατικό αυτό αποτελεί άλλη μία απόδειξη της συνεχούς προκλητικής συμπεριφοράς που έχει. Δεν είναι τυχαίο που ως φοιτήτρια δέχθηκε εξώδικο από τον Καθηγητή της ειδίκευσής της για απάδουσα συμπεριφορά. Δεν είναι τυχαίο που σε όποιο από τα Μουσικά Σχολεία και αν εργάστηκε προκάλεσε σοβαρά προβλήματα όπως Μουσικό Σχολείο Αμυνταίου (ο Διευθυντής του σχολείου κατέθεσε μήνυση εναντίον της), Αργολίδας που εκεί ο Σύλλογος αναγκάστηκε να καλέσει τον Μακαντάση (σύμβουλο μουσικών της Πελοποννήσου) γιατί οι άνθρωποι (εκπαιδευτικοί και γονείς) δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα μαζί της. Να ενημερώσω ότι υπήρχε κατεβατό καταγγελιών εις βάρος της από τους γονείς. Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι το Μουσικό Σχολείο Βόλου η Διευθύντρια την πέρασε από ΕΔΕ για ανυπόστατες καταγγελίες που είχε κάνει προσβάλλοντας τόσο τη λειτουργία του Σχολείου όσο και κατασυκοφαντώντας τη Διεύθυνση και ολόκληρο το Σύλλογο καθηγητών!!! Όλα αυτά τα γεγονότα δείχνουν την προβληματική και απαράδεκτη συμπεριφορά της συγκεκριμένης εκπαιδευτικού η οποία δείχνει όχι μόνο ότι είναι ακατάλληλη αλλά και επικίνδυνη για την εκπαίδευση. Βάσει και του ιστορικού των γεγονότων είναι δεδομένο ότι και στο περιστατικό στην Ξάνθη προκάλεσε με την αισχρή συμπεριφορά που έχει και αναγκάστηκαν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ να τη συλλάβουν και να τη μηνύσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχετικά με τη συγκεκριμένη εκπαιδευτικό που όλως τυχαίως διώκεται, το περιστατικό αυτό αποτελεί άλλη μία απόδειξη της συνεχούς προκλητικής συμπεριφοράς που έχει. Δεν είναι τυχαίο που ως φοιτήτρια δέχθηκε εξώδικο από τον Καθηγητή της ειδίκευσής της για απάδουσα συμπεριφορά. Δεν είναι τυχαίο που σε όποιο από τα Μουσικά Σχολεία και αν εργάστηκε προκάλεσε σοβαρά προβλήματα όπως Μουσικό Σχολείο Αμυνταίου (ο Διευθυντής του σχολείου κατέθεσε μήνυση εναντίον της), Αργολίδας που εκεί ο Σύλλογος αναγκάστηκε να καλέσει τον Μακαντάση (σύμβουλο μουσικών της Πελοποννήσου) γιατί οι άνθρωποι (εκπαιδευτικοί και γονείς) δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα μαζί της. Να ενημερώσω ότι υπήρχε κατεβατό καταγγελιών εις βάρος της από τους γονείς. Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι το Μουσικό Σχολείο Βόλου η Διευθύντρια την πέρασε από ΕΔΕ για ανυπόστατες καταγγελίες που είχε κάνει προσβάλλοντας τόσο τη λειτουργία του Σχολείου όσο και κατασυκοφαντώντας τη Διεύθυνση και ολόκληρο το Σύλλογο καθηγητών!!! Όλα αυτά τα γεγονότα δείχνουν την προβληματική και απαράδεκτη συμπεριφορά της συγκεκριμένης εκπαιδευτικού η οποία δείχνει όχι μόνο ότι είναι ακατάλληλη αλλά και επικίνδυνη για την εκπαίδευση. Βάσει και του ιστορικού των γεγονότων είναι δεδομένο ότι και στο περιστατικό στην Ξάνθη προκάλεσε με την αισχρή συμπεριφορά που έχει και αναγκάστηκαν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ να τη συλλάβουν και να τη μηνύσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR