Pages

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ/ ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

 Γ΄ΕΛΜΕ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                       Θεσσαλονίκη 16/10/2024 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης




ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ, ΤΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.


Το Δ.Σ. ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ  καλεί όλους \ες  να υπογράψουν το κείμενο αλληλεγγύης   στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς της ΕΛΜΕ Πειραιά ,  για μην προχωρήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για απολύσεις εκπαιδευτικών για ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση!


Υπογράφουμε όλοι το κείμενο αλληλεγγύης. Σε κάθε σχολείο να αναλάβει συνάδελφος/φοι 

που θα συγκεντρώσουν τις υπογραφές,θα σκανάρουν το κείμενο και θα το στείλουν 

στο mail της ΕΛΜΕ, gelmeth3@gmail.com


Καθώς στις 23/10 θα πραγματοποιηθεί η ακρόαση των συναδέλφων στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής ,όσες υπογραφές συγκεντρωθούν ως τότε καλό είναι να σταλούν ώστε να αξιοποιηθούν  σχετικά κατά την ακρόαση. 


ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΑΣΠΙΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ.

ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                    ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                                     ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΕΤΗΣ




ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο:

Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή κυβερνητική ενέργεια να προετοιμάσει τις απολύσεις σε δύο αγωνιστές, συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς της ΕΛΜΕ Πειραιά. Είναι τέτοια η υστερία της κυβέρνησης που ούτε καν περιμένει την εκδίκαση των πειθαρχικών που έχουν στηθεί για συνδικαλιστικούς λόγους και βιάζεται να τους βγάλει προκαταβολικά σε αργία μέχρι να γίνουν τα πειθαρχικά. Το αμάρτημα των Δημήτρη Χαρτζουλάκη (αναπληρωτή και μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά), Χρύσας Χοτζόγλου (συνδικαλίστριας στην ΕΛΜΕ Πειραιά) ήταν ότι έχουν συνδικαλιστική δράση. Η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση, η οποία το προηγούμενο διάστημα εκφράστηκε με διώξεις και πειθαρχικά στον Πειραιά και σε όλη την Ελλάδα. Φτάνουν στο σημείο να παραπέμπουν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της … δυνητικής αργίας ακόμα και το Γ. Καββαδία, που έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί!

Ζούμε όλες και όλοι μας σε δραματικές συνθήκες στην καθημερινότητά μας με την φτώχεια και την καθημερινή εργασιακή πίεση να μας πνίγουν. Βλέποντας να βάζουν τα παιδιά μας σε ένα σχολείο εχθρικό, ακριβό και εξεταστικό κάτεργο και να τους ετοιμάζουν ένα μέλλον κόλαση σε μια ζωή χωρίς δικαιώματα.

Γνωρίζουμε ότι για να περάσει όλη αυτή η κατάσταση, η κυβέρνηση επιστρατεύει όλους τους μηχανισμούς τρομοκρατίας. Με δεκάδες διώξεις, απειλές, συλλήψεις, πειθαρχικά και δικαστήρια έρχεται αντιμέτωπος κάθε εργαζόμενος/η που διεκδικεί συλλογικά τα δικαιώματά του/της. Αυτό που επιδιώκεται είναι να υπάρχει απόλυτη σιγή από στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, για να μπορούν να κραυγάζουν μόνο  αυτοί που επιβάλλουν τη κυρίαρχη πολιτική.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη στους τρεις αγωνιστές εκπαιδευτικούς. Να σταματήσει όλο το τρομοκρατικό πογκρόμ  διώξεων που έχει στηθεί σε όλη την Ελλάδα ενάντια σε εκπαιδευτικούς, λαό και νεολαία. Το δημόσιο σχολείο, τα σωματεία και η κοινωνία ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ για εκπαιδευτικούς και μαθητές, λαό.

Ο αγώνας για να παρθούν πίσω ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ μας αφορά όλους. Θα υπερασπίσουμε το αναφαίρετο δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης και τις κατακτήσεις του λαού!



Ονοματεπώνυμο

ΣΧΟΛΕΙΟ

Υπογραφή














































Ονοματεπώνυμο

ΣΧΟΛΕΙΟ

Υπογραφή



















































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου