Ads 468x60px

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Kαταγγελία για την επίθεση της αστυνομίας στο Υπουργείο Εργασίας και τις συλλήψεις συνδικαλιστών

Θεσσαλονίκη, 31-1-2013

Το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την Κυβέρνηση για την άγρια επίθεση της αστυνομίας με χημικά, τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις δεκάδων συνδικαλιστών εργατικών σωματείων και ομοσπονδιών στο υπουργείο Εργασίας, οι οποίοι πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού για το Ασφαλιστικό.

Ο υπουργός Εργασίας μετά τις προσβλητικές δηλώσεις ότι το ασφαλιστικό σύστημα οικοδομήθηκε στη βάση των «πελατειακών σχέσεων» των εργαζομένων, προετοιμάζοντας νέα σφαγή στην κοινωνική ασφάλιση και προκαλώντας την οργή των εργαζόμενων, απάντησε με την ωμή βία των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και με συλλήψεις και προσαγωγές.

Η κυβέρνηση, μετά τους απεργούς χαλυβουργούς, τους απεργούς του Μετρό, τους κατοίκους του Αιγινίου που διαμαρτύρονταν για τα νέα χαράτσια διοδίων, τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα του αγώνα, με την άγρια καταστολή των ΜΑΤ και τη βρώμικη επίθεση από τα ΜΜΕ των εφοπλιστών και των βιομηχάνων περί δήθεν «καταστροφών του ΠΑΜΕ» στο Υπουργείο Εργασίας προσπαθούν να τσακίσουν το ταξικό εργατικό κίνημα, να τρομοκρατήσουν το λαό και να συκοφαντήσουν τους αγώνες και όποιον πάει να σηκώσει κεφάλι!

Δεν θα τους περάσει! Η αυταρχική κατρακύλα τους φανερώνει το μεγάλο φόβο και την ταραχή τους. Επιχειρούν να επιβάλουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα με το ψέμα, τον εκβιασμό και την καταστολή. Το εργατικό ταξικό κίνημα, ο λαός έχει πολλές φορές αναμετρηθεί μαζί τους και δεν πρόκειται να λυγίσει. Αλυσίδες στο εργατικό λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να φορέσουν.

Πανεργατικός, παλλαϊκός συναγερμός για να αποκρουστεί ο κυβερνητικός αυταρχισμός, να μπει φραγμός και τέλος στην πολιτική Ε.Ε., ΔΝΤ, κυβέρνησης των βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, μεγαλεμπόρων που σφαγιάζει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα για τις ανάγκες των μονοπωλίων.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι προσαγωγές και να αφεθούν τώρα ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες συνδικαλιστές. Να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της βάρβαρης αστυνομικής επίθεσης!


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ  TΡΑΝΟΣ                               ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR