Ads 468x60px

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Πρόταση της Γ ΄ΕΛΜΕ-Θ για πρόγραμμα δράσης στην επόμενη περίοδο


Θεσσαλονίκη  31-1-2013


Το Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ συζήτησε την αναγκαιότητα της απάντησης του κλάδου στον καταιγισμό μέτρων ενάντια  στην παιδεία και τους εκπαιδευτικούς αλλά και σε όλο το λαό και εκτίμησε πως αυτή την κρίσιμη περίοδο είναι ανάγκη  οι εκπαιδευτικοί να αποφασίσουμε ένα συντονισμένο ,ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών συγκυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ. Για να μην περάσουν οι απολύσεις, οι διαθεσιμότητες, οι προγραφές, το νέο φορολογικό και τα άλλα βάρβαρα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα. Να μην περάσει η κρατική καταστολή και η τρομοκρατία, η «αξιολόγηση» κι ο διοικητικός αυταρχισμός μέσω των νέων πειθαρχικών Να μην υλοποιηθούν οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις  σχολείων και τμημάτων, ο μηδενισμός των δαπανών και το αντιπαιδαγωγικό και καταστροφικό μητροπολιτικό σχολείο του Αρβανιτόπουλου. Για να υπάρχει μέλλον για μας και τα παιδιά μας!

Προτείνουμε σε όλους τους συναδέλφους της Γ΄ΕΛΜΕ, στις άλλες ΕΛΜΕ, στους συλλόγους δασκάλων να ξεκινήσουμε ένα αγώνα με σταθερή και συνεχή αγωνιστική πορεία πολύμορφη και πολυεπίπεδη, με ουσιαστικές απεργιακές κινητοποιήσεις που θα αποφασιστεί και θα επιβεβαιώνεται από μαζικές γενικές συνελεύσεις.

Με τις Γενικές μας Συνελεύσεις, τις επιτροπές αγώνα, τα απεργιακά ταμεία, την οργάνωση της αλληλεγγύης μας, με το να τεθεί σε θέση μάχης κάθε συναδέλφισα / συνάδελφος.

Με τη συνάντηση και την επιδίωξη  συντονισμού όλων των ΕΛΜΕ, διδασκαλικών συλλόγων, εκπαιδευτικών, μαθητών, φοιτητών, εργαζόμενων, κλάδων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Στη βάση του σχεδιασμού αποφασιστικών μορφών αγώνα κι όχι εκτόνωσης της οργής μας σε διάσπαρτες 24ωρες, χωρίς συνέχεια και κορύφωση.

Στη βάση αυτή, το Δ.Σ.  συγκαλεί  Γ.Σ. της ΕΛΜΕ την Πέμπτη, 7-2 Φλεβάρη, για να αποφασίσει  την έναρξη απεργιακού αγώνα με στοιχεία διάρκειας και κλιμάκωσης, το πλαίσιο στόχων κι αιτημάτων καθώς και  μορφές οργάνωσής του.

Αποφάσισε και προτείνει στους συναδέλφους, στους συλλόγους διδασκόντων, στη Γ.Σ.της ΕΛΜΕ, στις άλλες ΕΛΜΕ και συλλόγους δασκάλων πρώτα βήματα στο ξεδίπλωμά του.

  • Συνέντευξη τύπου των ΕΛΜΕ και των διδασκαλικών συλλόγων εφ όλης της ύλης :
 κενά, μεταθέσεις, συγχωνεύσεις, συμπτύξεις,  μετακινήσεις, υπερωρίες, μισθοί, συντάξεις, υποχρηματοδότηση, αξιολόγηση, Τ.Ε. «νέο λύκειο», αναπληρωτές, διορισμοί , αγωνιστικές κινητοποιήσεις
Τετάρτη 5 Φλεβάρη 12 πμ ΕΔΟΘ ;

  • Ενημερωτικό υλικό έκδοση αφίσας, video spot για διαδίκτυο- ΜΜΕ ,προκήρυξη-γράμμα για γονείς μαθητές, ενημερωτικές συναντήσεις-εκδηλώσεις κατά δήμο των εκπαιδευτικών-γονέων-μαθητών, blog των ΕΛΜΕ κ.α.
  • Απογευματινό συλλαλητήριο των ΕΛΜΕ και των διδασκαλικών συλλόγων της κ Μακεδονίας γονέων-μαθητών- σωματείων εργαζομένων, φοιτητικών συλλόγων και φοιτητικών συνελεύσεων
Τρίτη 12 Φλεβάρη αγ. Βενιζέλου 6μμ ;

  • Τρίωρη στάση, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο των ΕΛΜΕ και των διδασκαλικών συλλόγων της Κ. Μακεδονίας, γονέων-μαθητών- σωματείων εργαζομένων, φοιτητικών συλλόγων και φοιτητικών συνελεύσεων
 Τετάρτη 14 Φλεβάρη αγ. Βενιζέλου 12 το μεσημέρι ;


  • Απεργιακές κινητοποιήσεις κλαδικές, διακλαδικές, γενικές ώστε με ανυποχώρητους - μαχητικούς αγώνες που θα αποφασίσουν οι εργαζόμενοι στους κλάδους και  με γενική, πολιτική απεργία , με αγωνιστικό συντονισμό να συνενωθούν όλες οι αντιστάσεις σε ένα ρεύμα αγώνα, αντίπαλο δέος, στην βάρβαρη πολιτική  κυβέρνησης- Ε.Ε –Δ.Ν.Τ, με στόχο την ανατροπή τους .
  • Γενικές συνελεύσεις μετά από κάθε απεργιακό βήμα, συγκρότηση επιτροπών αγώνα κατά σχολείο ,δήμο και κεντρική απεργιακή επιτροπή Θεσσαλονίκης, συγκρότηση απεργιακού ταμείου.
  • Παράλληλες εκδηλώσεις των εκπαιδευτικών σωματείων

Α. εκδήλωση συζήτηση για την αξιολόγηση

Β. Ημερίδα για το Τεχνολογικό λύκειο, γενικό λύκειο,  σύστημα πρόσβασης

Γ. εκδήλωση-  συζήτηση για την ιστορία των μεγάλων αγώνων του εκπαιδευτικού κινήματος



Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας. Ας πάψουμε πια να τους αφήνουμε να μιλούν στο όνομά μας. Ας πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ  TΡΑΝΟΣ                                                               ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR