Ads 468x60px

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΗ 2013



Γ' ΕΛΜΕ-Θ                                                                   Θεσσαλονίκη  08-05-2013
Πρ. Κορομηλά  51
τηλ. 2310-229389
  
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Την μέρα που έκλεισαν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα, η συγκυβέρνηση των αρπακτικών και των παρασίτων τους όχι μόνο προώθησε αιφνιδιαστικά το νομοσχέδιο για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών αλλά κατάθεσε ταυτόχρονα για επεξεργασία στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή του ΣτΕ και το εγκληματικό για τον κλάδο ΠΔ που αφορά στις υποχρεωτικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών οπουδήποτε στη χώρα. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας και πριν ακόμη το νομοσχέδιο ψηφιστεί από τη βουλή,το Υπουργείο Παιδείας, με την γνωστή ύπουλη εγκύκλιό του, ζήτησε παράνομα από την Διοίκηση της Εκπαίδευσης και τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων να εφαρμόσουν μέχρι την Πέμπτη 9/5 την 2ωρη αύξηση του ωραρίου στον προγραμματισμό τους για την επόμενη σχολική χρονιά.
Στο τέλος της σχολικής χρονιάς λίγο πριν την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων, η κυβέρνηση εσκεμμένα επέλεξε να παροξύνει το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που έχει επιλέξει ως πολιτικό εργαλείο διακυβέρνησης. Επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά την λογική του μνημονιακού «τσαμπουκά» αλλά και την συστημική περιφρόνηση που τρέφουν τα μέλη της για τους κανόνες λειτουργίας του ήδη τραυματισμένου δημοκρατικού πολιτεύματος και το αναιμικό κοινοβούλιο της χώρας η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει ξανά τους εκπαιδευτικούς.
Θυμίζουμε πως ήδη στην διάρκεια αυτής της χρονιάς οι μαριονέτες της τρόικας και της συγκυβέρνησης στο Υπουργείο Παιδείας επέβαλαν με ΠΔ την αξιολόγηση-τιμωρία των εκπαιδευτικών, εφάρμοσαν αδιάκριτα, επί δικαίων και αδίκων το εφιαλτικό πειθαρχικό δίκαιο του κ. Μανιτάκη, προσπαθώντας να κατασκευάσουν από το πουθενά τους αναγκαίους για την μπακαλίστικη λογική τους «επίορκους», ενώ ταυτόχρονα εξαπέλυσαν πογκρόμ απολύσεων κατά όλων σχεδόν των αναπληρωτών και ωρομισθίων συναδέλφων που υπηρέτησαν τα προηγούμενα χρόνια το δημόσιο σχολείο.
Το Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ καλεί όλους τους συναδέλφους/ισσες να οργανώσουν συνεδριάσεις-συζητήσεις στους Συλλόγους Διδασκόντων τη Δευτέρα και την Τρίτη 13 και 14  Μάη καθώς  και τους συνδέσμους αλλά και όσους συναδέλφους μπορούν  σε έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα της Δευτέρας 13 Μάη στις 19.00 στα γραφεία της  ΕΛΜΕ  Πρ. Κορομηλά 51 ώστε να επιτευχθούν οι μαζικότερες δυνατές  συνελεύσεις να εξασφαλιστεί η συνοχή και η ενότητα του κλάδου   αλλά και η καλύτερη δυνατή οργάνωση του απεργιακού αγώνα.
Το Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ καλεί ακόμη το ΔΣ της Ομοσπονδίας  να προχωρήσει σε απόφαση για απεργία, με συγκεκριμένα βήματα :
Η ΟΛΜΕ πρέπει να ενεργοποιήσει  την 24ωρη απεργία που ήδη έχει αποφασίσει για τις 17 Μάη, ημέρα Παρασκευή και πρώτη μέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων. Την Δευτέρα 13 Μάη πρέπει να  καλέσει όλους τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολείων της χώρας ώστε να συζητήσουν το πλαίσιο και το πρόγραμμα δράσης που προτείνει. Την Τρίτη 14 Μάη να  καλέσει όλες τις ΕΛΜΕ της χώρας να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις ώστε αυτές  να επαναβεβαιώσουν την 24ωρη απεργία της 17ης του Μάη και να ψηφίσουν πρόγραμμα επαναλαμβανόμενων 5νθήμερων απεργιών από τη Δευτέρα 20 του Μάη, με ενδιάμεσες συνελεύσεις κάθε Παρασκευή για την αναγκαία εκτίμηση και επαναβεβαίωση της απεργίας.
 Τέλος το Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ καλεί όλους τους συναδέλφους/σες που ανήκουν στη δύναμή της (μόνιμους, αναπληρωτές, ωρομίσθιους) καθώς και τους συνταξιούχους συναδέλφους σε

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΗ 2013 ώρα 19.00 στην αίθ. εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Συκεών,  Επταπυργίου 15.
Η κυβέρνηση τράβηξε πρώτη την σκανδάλη.
Οι πολιτικές της καταστρέφουν τη χώρα, ρημάζουν το δημόσιο σχολείο, την δουλειά μας και τη ζωή μας.
Συσπειρωθείτε γύρω από το Σωματείο.
Η συλλογική δράση είναι το μόνο μας καταφύγιο!
Οι φοβέρες δεν περνούν! 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
 Η ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!



Ο Πρόεδρος                                                                                                  Η  Γ. Γραμματέας

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΤΡΑΝΟΣ                                                                   ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR