Ads 468x60px

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΕΣΑΚ-ΔΕΕ Εκπαιδευτικών: Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Δημοσίου για ΠΝΠΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
Καμιά απόλυση στην ΕΡΤ και στο Δημόσιο- Καμιά ιδιωτικοποίηση
Ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων για να εμποδίσουμε
τα μέτρα της σφαγής των δημοσίων υπαλλήλων.
Να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) κλείνει την ΕΡΤ και άλλους δημόσιους οργανισμούς.
Με εφαλτήριο την επαίσχυντη ΠΝΠ, βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο συγχώνευσης και απολύσεων στις βιομηχανίες πολεμικού υλικού. Σειρά στις απολύσεις παίρνουν τώρα οι εργαζόμενοι στα «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα», την «Ελληνική Βιομηχανία Όπλων» (ΕΛΒΟ) και την «Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία» (ΕΑΒ).
Κυβέρνηση, πλουτοκρατία, Ε.Ε. ρίχνουν μαύρο στις οθόνες και τη ζωή μας.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Τώρα όσο ποτέ είναι αναγκαίος ο ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Άλλη επιλογή από τον αγώνα, από το να βγούμε στους δρόμους δεν έχουμε!!
Η οργανωμένη λαϊκή πάλη είναι μονόδρομος.
Κανένας μόνος του. Κανένας φόβος. Καμιά ηττοπάθεια. Αγώνας οργανωμένος, σχεδιασμένος.
Αν τον αγώνα όλοι μαζί δεν μοιραστούμε, τότε θα μοιραστούμε την ανέχεια, την φτώχεια, την εξαθλίωση.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες στους ΟΤΑ, τα Νοσοκομεία, τα Υπουργεία, τους Οργανισμούς, την Εκπαίδευση, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα,
Η κυβέρνηση φέρνει στη βουλή νόμο «για την Οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις». Κλιμακώνει τον πόλεμο σε όλους τους εργαζόμενους. Γενικεύει τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Ιδιωτικοποιεί ακόμα και το νερό. Βουλιάζει τα ασφαλιστικά ταμεία, φέρνει νέο κούρεμα στις συντάξεις. Προχωρά ουσιαστικά στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ενώ έχει κάνει καθαρή την πρόθεσή της να καταργήσει τον κατώτατο μισθό, ορίζοντας με νόμο το ύψος του μισθού, γενικεύοντας τις ατομικές συμβάσεις εργασίας σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
  • Απολύει μέσα στο 2013 10.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, 4.000 Δημόσιους υπάλληλους κυρίως από τον κλάδο των ΟΤΑ, συγχωνεύει ή καταργεί δεκάδες Οργανισμούς, και σύμφωνα με δημοσιεύματα ακόμα και το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ !
  • Μέχρι το 2015 ετοιμάζει χιλιάδες απολύσεις μέσω της «άρσης» της προσωρινής διαταγής με την οποία οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ παραμένουν στις δουλειές τους, μέσω του αποχαρακτηρισμού των ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ, της αξιολόγησης, των νέων οργανογραμμάτων και του πειθαρχικού δίκαιου.
  • Με την αύξηση του ωραρίου εργασίας των εκπαιδευτικών, με τα νέα οργανογράμματα στους ΟΤΑ και τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις των Οργανισμών, κατασκευάζουν χιλιάδες πλεονάζοντες εργαζόμενους και βγάζουν 25.000 σε διαθεσιμότητα. Τους μετακινούν υποχρεωτικά από υπηρεσία σε υπηρεσία, από νομό σε νομό και σε όλη την Ελλάδα. Ξεσπιτώνουν χιλιάδες οικογένειες, αδιαφορώντας αν οι άνθρωποι αυτοί, κυρίως οι νέοι συνάδελφοί μας με τον πενιχρό μισθό τους τα βγάζουν ή δεν τα βγάζουν πέρα.
Την ίδια ώρα για να περάσουν αμαχητί τα αντιλαϊκά μέτρα επιστρατεύουν τους εργαζόμενους, θέτουν σε αυτοδίκαιη αργία δημόσιους υπάλληλους ακόμα και για ζητήματα που δεν έχουν να κάνουν με την υπηρεσία και τη δουλειά τους, αλλά με την ίδια τους την προσωπική ζωή.
Τρομοκρατούν, φοβερίζουν τον κόσμο για να σκύψει το κεφάλι, για να περάσουν τα μέτρα χωρίς αντιστάσεις.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν τσακίζουν μόνο τα εργασιακά μας δικαιώματα, τσακίζουν κυρίως τα κοινωνικά δικαιώματα του λαού, διαλύουν κοινωνικές δομές και υπηρεσίες.
Με την υποχρηματοδότηση των Δήμων, τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές δεκάδες χιλιάδες παιδιά μένουν έξω από τους Παιδικούς Σταθμούς, χώρια αυτά που τα πετάνε έξω επειδή οι γονείς τους δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τα τροφεία της περσινής χρονιάς!
Δεκάδες Παιδικοί Σταθμοί συγχωνεύονται ή καταργούνται ώστε να λειτουργήσουν μέσω Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων». Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ουσιαστικά καταργείται περνάει και αυτό στις «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις», αφήνοντας ουσιαστικά αβοήθητους πάνω από 100.000 ανήμπορους ηλικιωμένους.
Στα σχολεία τα παιδιά μας στοιβάζονται σε 27αρια τμήματα. Συγχωνεύονται και καταργούνται
πάνω από 200 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία! Βάλτε στη σκέψη σας μόνο το εξής: Αν ένα παιδί θέλει να γραφτεί σε μία τάξη και ο αριθμός των παιδιών ξεπερνά τα 27 και με βάση αυτό δημιουργείται νέο τμήμα, θα στέλνουν το παιδί σε άλλο σχολείο! Το δικαίωμα στο να φοιτήσει κάποιος στο σχολείο που γεωγραφικά ανήκει τιμωρείται … με αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος! Αλήθεια ποιος δάσκαλος θα μπορέσει να διδάξει και ποιο παιδί θα μάθει;
Στις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες δεν υπάρχει προσωπικό κι ο κόσμος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. Ουρές ατελείωτες σε ΙΚΑ και ΟΠΑΔ λόγω έλλειψης προσωπικού για να σφραγίσουν ένα βιβλιάριο ασθενείας (!!) και την ίδια στιγμή οι κυβερνώντες, όπως και τα παπαγαλάκια τους, μιλούν για πλεονάζον προσωπικό!
Βρίζουν και συκοφαντούν καθημερινά τους δημόσιους υπάλληλους ότι είναι τεμπέληδες και ότι αυτοί ευθύνονται για τα χάλια της δημόσιας διοίκησης. Αυτό είναι το αστικό κράτος!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Οι απολύσεις είναι ένα μέρος των γενικότερων αναδιαρθρώσεων για την αναμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης. Κυβέρνηση, πλουτοκρατία και Ε.Ε. προσαρμόζουν την Δημόσια Διοίκηση και το αστικό κράτος, στις νέες συνθήκες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης ώστε αυτό να υπηρετήσει πιο αποτελεσματικά τις γενικότερες στοχεύσεις τους και την κερδοφορία τους.
Από ένα τέτοιο κράτος εχθρικό προς τους εγαζόμενους, αυταρχικό, ταξικό, στην υπηρεσία του κεφαλαίου, που είναι στενά δεμένο με τους μηχανισμούς της Ε.Ε. τίποτα θετικό δεν μπορεί να περιμένει για τον εαυτό του ένας δημόσιος υπάλληλος, όπως και όλος ο εργαζόμενος λαός.
Ενιαία πάλη ενάντια στις απολύσεις, στις ιδιωτικοποιήσεις, στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.
Ενιαία πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Οργανώνουμε τον αγώνα όλοι οι εργαζόμενοι μαζί.
Ένας για όλους και όλοι για έναν.
Καλούμε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, κάθε ριζοσπάστη συνδικαλιστή, όλους τους εργαζόμενους του δημοσίου, να πάρουν πρωτοβουλίες οργάνωσης του αγώνα σε κάθε οργανισμό, που συγχωνεύεται ή κλείνει, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε κλάδο, σε κάθε Δήμο και γειτονιά.
Να συμπαραταχθούν και να συμπορευτούν με σωματεία του ιδιωτικού τομέα, με μαζικούς φορείς και Λαϊκές Επιτροπές.
Καλούμε τώρα σε Διοικητικά Συμβούλια και Γενικές Συνελεύσεις για την οργάνωση του αγώνα. Με περιοδείες, ομιλίες, υλικά ενημερώνουμε τους εργαζόμενους.
Απευθύνουμε κάλεσμα συσπείρωσης, συστράτευσης και συμπόρευσης προς όλους τους εργαζόμενους για να μην περάσουν τα μέτρα της λαϊκής σφαγής.
Οργανώνουμε τώρα χωρίς καμιά καθυστέρηση, μέσα από τα Σωματεία και τους μαζικούς φορείς, παραστάσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε κάθε υπηρεσία, σε κάθε Δήμο, σε κάθε υπουργείο.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
  • Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Καμιά απόλυση - καμιά ιδιωτικοποίηση.
  • Να μην κλείσει κανένας Παιδικός Σταθμός. Κανένα παιδί έξω από τους Παιδικούς Σταθμούς.
  • Απρόσκοπτη λειτουργία του «Βοήθεια στο σπίτι» με κρατική στήριξη και χρηματοδότηση. Όχι στις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις.
  • Καμιά τάξη πάνω από 20 παιδιά. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια. Δημόσια, Κοινωνική, καθολική ασφάλιση για όλους.
  • Κάλυψη των κενών σε όλες τις Υπηρεσίες με νέες προσλήψεις εργαζομένων. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν ένα μέρος από τις τεράστιες απώλειες μας.
ΕΝΟΤΗΤΑ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ - ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
για έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού.

Αθήνα, 18-6-2013


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR