Ads 468x60px

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Δεν υπογράφουμε -ο αγώνας συνεχίζεται!





 
Αύριο Τρίτη 16/7: Όλοι στις 8 πμ, στην παράσταση στην περιφερειακή Διεύθυνση και στην  πανεργατική παλλαϊκή συγκέντρωση στην ΕΡΤ 3, στις 10. 30 π.μ.

ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΦΟΝΟ ΔΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ - ΔΕ «ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ» ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΑΣ!

Το υπουργείο παιδείας δημοσίευσε τις λίστες της ντροπής! Πριν καν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο   ανακοίνωσε όχι μόνο τις ειδικότητές των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ  που θέλει να καταργήσει αλλά και τα ονόματα των προς απόλυση καθηγητών. Μας προέγραψαν, για να μας απολύσουν. Μαζί με τους καθηγητές πετούν έξω από τα δημόσια σχολειά  και 20.000 μαθητές. Και έπεται συνέχεια με την κατάργηση ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, γιατί δε θα μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τους κλάδους που καταργούν.
  Υπόσχονται πως θα κάνουν κι εξαιρέσεις. Τις λένε «ειδικές κατηγορίες» (πολύτεκνοι, λόγοι υγείας κ.α.). Και με μια εκτός νόμου πρόσκληση καλούν εκείνους που πιθανολογείται ότι θα εξαιρεθούν να δηλώσουν  με την παρουσία τους στις Διευθύνσεις τη Δευτέρα, έως το «μεσημέρι» την “κατηγορία” τους.  Θέλουν να βάλουν όσους από εμάς υπαγόμαστε σε ειδική κατηγορία να δηλώσουμε από τώρα πως αποδεχόμαστε πως «περισσεύουμε» και πως μπορούν με μια μονοκοντυλιά να μας πετούν έξω από το σχολείο. Και πού θα διαθέσουν τους «εξαιρούμενους» αφού καταργούν τελείως τις ειδικότητές τους; Σε άλλα υπουργεία, που δεν έχουν θέσεις; Ή στην επόμενη φουρνιά « υπεραρίθμων» που θα απολύσουν;   
Ένας είναι ο στόχος τους: Να αποδεχτούμε την απόλυσή μας!! Να γίνουμε «συνυπεύθυνοι» στο έγκλημα τους.  Επιδιώκουν να μας διασπάσουν, να μας αποπροσανατολίσουν, να μας παγιδεύσουν στη λογική της ατομικής ευθύνης, να μας οδηγήσουν σε κανιβαλισμό- ο θάνατός σου , η ζωή μου.. Θέλουν ως «άβουλοι και μοιραίοι αντάμα» να προδώσουμε τους συναδέλφους που « δεν εξαιρούνται»! Τη Μαρία, το Γιώργο, τη Στέλλα… Τους συναδέλφους, που μαζί κάθε μέρα, τόσα χρόνια, στις ίδιες τάξεις, με τους ίδιους μαθητές δίνουμε τη μάχη για τη μόρφωση και την αξιοπρέπεια… Δε θα τους κάνουμε τη χάρη να συρθούμε σ’ αυτόν τον εξευτελισμό!
Συνένοχους στο φόνο δε θα μας έχουν! Υπεύθυνη για την πολιτική της «Υπεραριθμίας»,  του λεγόμενου  πλεονάζοντος(!) δυναμικού, δηλαδή  του προς απόλυση εκπαιδευτικού προσωπικού, είναι  κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και όχι οι εργαζόμενοι.

Η πολιτική τους δε χωράει « εξαιρέσεις», παρά μόνο ανατροπή!

 Κανένα δεν θ’ αφήσουμε ν’ απολυθεί! Κανένα σχολείο να μην ανοίξει αν λείψει και ένας από εμάς! Επειδή κανείς δεν εξαιρείται από τις προγραφές και κανείς δεν είναι μόνος απέναντι στους μακελλάρηδες κυβέρνησης –ΕΕ-ΔΝΤ.

   Αν τους αφήσουμε να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους, το επόμενο διάστημα:
·         9.000 περίπου καθηγητές όλων των ειδικοτήτων θα «περισσέψουν» και θα είναι στις επόμενες λίστες  απόλυσης.
·         στο Νέο Λύκειο θα συρρικνωθούν ειδικότητες και η αναλογία καθηγητών προς μαθητές θα κρατηθεί στο 1/27 έως 1/30, θα προκύψουν συγχωνεύσεις και νέες καταργήσεις θέσεων μας.
·         στο νέο Τεχν. Λύκειο ο αριθμός των τεχνικών-επαγγελματικών ειδικοτήτων θα ΄΄πέσει’’ στο 1/3, καθώς στα τριαντάρια τμήματα θα διδάσκονται μόνο θεωρητικά μαθήματα ειδικότητας, και το τέταρτο έτος, που θα δίνει ειδικότητα (με εργαστήρια κ.τ.λ.), θα μοιραστεί και στον ιδιωτικό τομέα (οι σχολάρχες περιμένουν), θα είμαστε και άλλες χιλιάδες προς απόλυση (4,000, 5.000;),
·         από ΕΠΑΛ & ΕΠΑΣ που κλείνουν, καθώς οι περισσότερες ειδικότητες τους θα κλείσουν και ο αριθμός των μαθητών τους θα μειωθεί, θα προκύψουν και άλλοι πλεονάζοντες.

Δεν είναι μόνοι τους οι τωρινοί ονοματισμένοι συνάδελφοι! ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ!
Και όλοι μαζί αγωνιζόμαστε , χωρίς εξαιρέσεις για το δικαίωμα στη δουλειά!

        Ο υπουργός δήλωσε με όλο του το θράσος πως οι απολύσεις γίνονται για να μη μείνει κανείς κακομαθημένος που να προσδοκεί μόνιμη και σταθερή δουλειά  σ’ αυτή τη χώρα, μήτε σε δημόσιο μήτε σε ιδιωτικό τομέα.         
        Γι’ αυτό κι εμείς θα ‘μαστε στον αγώνα, στις συγκεντρώσεις, στις πορείες, στις καταλήψεις, μαζί με όλους τους συναδέλφους από τους Δήμους, την ΕΡΤ, την ΕΛΒΟ, τις αλυσίδες διατροφής, το μέταλλο και όλους τους άλλους, ώστε, ακόμη και να το ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο-τερατούργημα, να το πάρουν πίσω. Όπως και στην Ισπανία, που σύσσωμοι καθηγητές, μαθητές και γονείς, με επίμονες μαζικές κινητοποιήσεις ανάγκασαν την κυβέρνησή τους να αποσύρει ψηφισμένο νόμο για την εκπαίδευση!

ΕΛΜΕ –Θ   -   Επιτροπή Αγώνα Καθηγητών

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR