Ads 468x60px

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

25/2, Συγκέντρωση Πρωτοβάθμιων Σωματείων (άγαλμα Βενιζέλου)




Πρωτοβουλία συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων, ΕΛΜΕ-Θ, ΟΤΑ-Σχολικοί Φύλακες, Υγεία, ΕΡΤ 3, Κόκα – κόλα, Σύλλογοι Π.Ε.
Όλοι στη συγκέντρωση 25/2 ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Δουλειά για όλους!
6.00 μ.μ. - Άγαλμα Βενιζέλου


Κανείς δεν περισσεύει και δε θα απολυθεί!
Μάχη ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις!
Οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ, οι σχολικοί φύλακες, οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό, οι καθαρίστριες στο υπουργείο οικονομικών, οι εργαζόμενοι στην κόκα-κόλα και στην ΕΛΒΟ και χιλιάδες οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα και ιδιωτικό τομέα στα πλαίσια της επίθεσης από κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ που δέχεται ο κόσμος της εργασίας και η κοινωνία συνολικά, βρίσκονται στο στόχαστρο των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων.
Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι
θα χάσουν τη δουλειά τους 25.000 εργαζόμενοι το 2014: 4.000 για να συμπληρωθούν οι «μαύρες λίστες» των μνημονιακών υποχρεώσεων για το 2013 και 11.000 του 2014. Οι εργαζόμενοι αυτοί θα προέλθουν από τους 12.500 από αυτούς που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα το 2013 και ειδικά αυτοί που το Μάρτιο – Απρίλιο 2014 συμπληρώνουν το 8μηνό της. Είναι εκπαιδευτικοί της τεχνικής εκπαίδευσης, 1.800 σχολικοί φύλακες, 500 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, 650 διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων και 1.300 υπάλληλους από τα υπόλοιπα υπουργεία. Ακολουθούν και άλλοι από άλλα υπουργεία για να φτάσει ο αριθμός τις 15.000. Επιπλέον η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει 12.500 επιπλέον διαθεσιμότητες μέσα στο 2014: υπάλληλοι ΔΕΚΟ και δημοτικών επιχειρήσεων, γιατρούς-εργαζόμενους ΕΟΠΥΥ, καθηγητές, υπαλλήλους στο υπουργείο πολιτισμού, σε Δήμους και ασφαλιστικά ταμεία. Τη «δεξαμενή των απολύσεων» γεμίζουν οι συγχωνεύσεις-κλεισίματα-ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και μια σειρά διωκόμενοι πειθαρχικά, όπως η δασκάλα Ελένη Παπαδοπούλου που διώκεται γιατί σαν αιρετός του κλάδου υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα.
Η αξιολόγηση σημαίνει απολύσεις, χτύπημα των κοινωνικών υπηρεσιών
Παράλληλα στήνεται ο μηχανισμός της αξιολόγησης στο δημόσιο, με το νομοσχέδιο Μητσοτάκη να ορίζει το 15% θα θεωρείται υποχρεωτικά εκ των προτέρων «ανίκανο», όταν οι διευθυντές μπορούν να είναι ως 70% «άριστοι». Μαζί με την αξιολόγηση-«αυτοαξιολόγηση» στο δημόσιο σχολείο που έχει παρόμοια χαρακτηριστικά, θα οδηγούν στις λίστες των απολύσεων, τη μισθολογική καθήλωση, τη χειραγώγηση-υποταγή του εργαζόμενου, αλλά και την απαξίωση και το κλείσιμο κοινωνικών αναγκαίων υπηρεσιών. Αυτό δείχνουν τα δείγματα γραφής, αλλά και η διεθνής εμπειρία. Τα περί εξορθολογισμού, αναδιοργάνωσης κ.λπ. είναι φτηνή προπαγάνδα της κυβέρνησης και της Τρόικας. Επιχειρούν να κρύψουν ότι θέλουν ένα δημόσιο φτηνό και υποχρηματοδούμενο, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, χωρίς κοινωνικές υπηρησίες: «ό,τι πουλιέται, ιδιωτικοποιείται, αλλιώς κλείνει».


Όχι στον εμπαιγμό με επισφαλείς θέσεις εργασίας - κινητικότητα!
Οι θέσεις εργασίας που προσφέρονται σε όσους μπαίνουν στη διαθεσιμότητα είναι επισφαλείς, με ακυρωμένα τα κεκτημένα δικαιώματα σε προϋπηρεσία, αποδοχές, ωράριο κ.ά. ―κεκτημένα που δεν τα χάρισε κανείς, αλλά αποκτήθηκαν με χρόνια σκληρής δουλειάς. Αυτές οι θέσεις εργασίας, αλλά και τα μικρά βήματα που έγιναν μέσα από δικαστικές προσφυγές, δεν ήρθαν παρά μόνο όταν η κυβέρνηση είχε απέναντί της αγώνες και την οργή της κοινωνίας. Η υποχώρηση των αγώνων αλλάζει τις δικαστικές αποφάσεις προς το χειρότερο και χλωμιάζει τη λάμψη των διάφορων «λύσεων».
Έχει αποδειχτεί ότι η παραπλανητική εκστρατεία για διαθεσιμότητα και κινητικότητα είναι προσπάθεια να χρυσωθεί το χάπι των απολύσεων, πέρα από την ανήθικη προσπάθεια να ξεπεραστεί η προστασία που προσφέρει το Σύνταγμα στους εργαζόμενους στο δημόσιο. Η μονιμότητα θεωρείται «κακό παράδειγμα» από όσους έχουν ρημάξει τις ζωές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα με την απειλή και την πράξη της απόλυσης. Θέλουν απολύσεις στο δημόσιο, για να παγιώσουν τη βαρβαρότητα της ανεργία του 1,3 εκατ. και των 800.000 απλήρωτων στον ιδιωτικό τομέα.
Ο μόνος δρόμος είναι αυτός του ανυποχώρητου αγώνα!
Η μόνη λύση είναι να μην απολυθεί κανείς! Όχι σε κάθε διαθεσιμότητα-απόλυση: αυτό είναι το αίτημά μας, σε αυτό δεσμευόμαστε και ζητάμε δεσμεύσεις. Ο μόνος δρόμος είναι του ανυποχώρητου αγώνα, μόνο αυτός δίνει νόημα και προοπτική σε κάθε άλλη δράση, πρωτοβουλία, δικαστική προσφυγή. Προσφέρουμε υπηρεσίες πολύτιμες στην κοινωνία και γι’ αυτό μπορούμε να ζητήσουμε τη στήριξή της.
Απέναντι μας έχουμε μια κυβέρνηση αδίστακτη, αλλά όχι πανίσχυρη, που καθηλώνεται ανάμεσα στα διάφορα άνομα συμφέροντα που θέλει να υπηρετήσει, όπως δείχνουν τα απανωτά σκάνδαλα. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να βαδίσουμε μπροστά, για να μην φτάσουμε σε απολύσεις το Μάρτη. Με συντονισμό, με παρατεταμένο και ανυποχώρητο απεργιακό αγώνα. Με σαφή αιτήματα και άνοιγμα στην κοινωνία, για ένα πανεργατικό-παλλαϊκό αγώνα για παιδεία-υγεία-ρεύμα-νερό-κοινωνικές υπηρεσίες. Ενάντια και σε σύγκρουση με την κυβέρνηση που πρέπει να φύγει για να ανατραπεί οριστικά η πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Με το εργατικό κίνημα και τους αγώνες μας στο προσκήνιο, για να σφραγίσει τις εξελίξεις ο αγωνιζόμενος λαός και τα δίκαια αιτήματά του.
Οργανώνουμε τώρα τον αγώνα με τη μαζική συμμετοχή μας στη συγκέντρωση της Τρίτης 25/2, στις 6.00 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου και συμμετέχουμε μαζικά στις Γ.Σ., αμέσως μετά για ουσιαστική κλιμάκωση του αγώνα και σε συντονισμό με όλα τα σωματεία.
  • Καμιά απόλυση-διαθεσιμότητα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Δουλειά για όλους
  • Επαναφορά των εκπαιδευτικών και των τομέων που καταργήθηκαν στα ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ
  • Επαναφορά των σχολικών φυλάκων στα σχολεία και των άλλων διαθέσιμων στις εργασίες τους
  • Όχι σε κλεισίματα-συγχωνεύσεις-ιδιωτικοποιήσεις
  • Παιδεία, υγεία, ρεύμα, νερό, δημόσια αγαθά για όλο το λαό
  • Μάχη για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και κάθε κυβέρνησης που την υπηρετεί
  • Διαγραφή του χρέους, δεν το αναγνωρίζουμε, δε χρωστάμε, δεν πληρώνουμε
  • Κατάργηση των Μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων και όλου του μνημονιακού νομοθετικού οπλοστασίου
  • Απελευθέρωση από τα δεσμά της ευρωζώνης και της ΕΕ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR