Ads 468x60px

Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Τρίτη 23/9 : όλοι στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ, όλοι στο συλλαλητήριο, 10.30 π.μ., Άγαλμα Βενιζέλου για να μην περάσει η απαγόρευση του απεργιακού δικαιώματος

Αγωνιστική Παρέμβαση
Τρίτη 23/9 : όλοι στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ, όλοι στο  συλλαλητήριο, 10.30 π.μ., Άγαλμα Βενιζέλου για να μην περάσει η απαγόρευση του απεργιακού δικαιώματος
Όλοι στις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ που γίνονται αυτές τις ημέρες
Το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς βρίσκει την εκπαίδευση ανεπανόρθωτα τραυματισμένη από τις συνεχείς  αντιεκπαιδευτικές επιθέσεις Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ των προηγούμενων χρόνων. Η κατάσταση αυτή αρχίζει να αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προωθήσει και άλλα μέτρα με νέο μισθολόγιο, με νέο ασφαλιστικό, με νέο νόμο που θα καταργεί συνδικαλιστικά δικαιώματα, ενώ συνεχίζει την πολιτική των απολύσεων που καταστρέφει ανθρώπινες ζωές και προωθεί την  αξιολόγηση δημιουργώντας μόνιμο μηχανισμό για τις απολύσεις.
Ακόμη η λειτουργία των σχολείων επιβαρύνεται από τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα, τα εκατοντάδες κενά στα σχολεία της Θεσσαλονίκης και από τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στη μετακίνηση των μαθητών, γιατί η κυβέρνηση δεν έχει εξοφλήσει τα χρήματα που χρωστάει στα πρακτορεία, τα οποία και αρνούνται τη μεταφορά 12.500 χιλιάδων μαθητών.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση για να σταματήσει τη γενικευμένη αντίδραση των δημοσίων υπαλλήλων που σε ποσοστό 90% αρνούνται την εφαρμογή της αξιολόγησης, έβγαλε παράνομη
μέσω των δικαστηρίων την απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Να μην επιτρέψουμε να περάσει η ποινικοποίηση των αγώνων. Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία την Τρίτη 23/9 της ΑΔΕΔΥ και στο συλλαλητήριο, στις 10.30 π.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Η συμμετοχή μας στη απεργία της 23/9/2014 και στο συλλαλητήριο αποτελεί  αναγκαιότητα τη στιγμή αυτή που επιχειρεί η κυβέρνηση να χτυπήσει την ενότητα των εργαζόμενων στο Δημόσιο, αφού με απόφαση της ΑΔΕΔΥ (21 – 8 – 2014) έχει συμπεριληφθεί και η εκπαίδευση στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση.
Η εφαρμογή της «αξιολόγησης» στο Δημόσιο απέτυχε χάρη στη μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων στην απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ, σημειώνοντας έτσι μια σημαντική νίκη για το εργατικό κίνημα.
      Η κυβέρνηση ακολουθώντας τις πιο βαθιά αντιδραστικές και αντιδημοκρατικές μεθόδους καταστολής των εργατικών αγώνων, όπως έκανε και στο πρόσφατο παρελθόν με τη δική μας απεργία, προσπαθεί να κάμψει και να σταματήσει τους εργατικούς απεργιακούς αγώνες. Ας μην την αφήσουμε να το πετύχει.
Με τη συμμετοχή μας στην Απεργία θα στείλουμε ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων και των σχεδίων πλήρους κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος. Σ’ αυτή την πολιτική εντάσσεται η δικαστική απόφαση που «απαγορεύει να κηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο μέλλον Απεργία με τα ίδια αιτήματα»!!!
Θα απαιτήσουμε να επαναπροσληφθούν όλοι-ες οι απολυμένοι-ες εργαζόμενοι στο Δημόσιο και να επαναλειτουργήσουν όλες οι δομές και υπηρεσίες που καταργήθηκαν με την ταυτόχρονη επάνοδο όλων των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή απολύθηκαν.
 Τέλος, με την Απεργία μας στις 23/9/2014 και με τη συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων μας, διεκδικούμε λύσεις στα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά μας αιτήματα.
       Οι γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ που γίνονται αυτές τις ημέρες πρέπει να αποφασίσουν απέναντι στη γενικευμένη και εφ’ όλης της ύλης επίθεση που δεχόμαστε, ο κλάδος να απαντήσει τώρα  με αποφασιστικό, πολύμορφο και παρατεταμένο αγώνα διαρκείας (48ωρες, ή τριήμερες, ή πενθήμερες απεργίες) που θα πάρουν και θα διασφαλίζουν  πανεκπαιδευτικά, πανδημοσιοϋπαλληλικά και πανεργατικά χαρακτηριστικά.
      Ταυτόχρονα να επαναφέρουμε τα αιτήματα, όπως έχουν ήδη αποφασιστεί από το 16ο Συνέδριο καθώς και τις πρόσφατες μαζικές Γ/Σ  των ΕΛΜΕ και απαντάνε στην επίθεση που δεχόμαστε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR