Ads 468x60px

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Παρεμβάσεις ΔΕ: Για τα αποτελέσματα των εκλογών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ
Για τα αποτελέσματα των εκλογών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια
Οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ χαιρετίζουν τις πάνω από 8.500 συναδέλφους πανελλαδικά που στήριξαν και ενίσχυσαν το πιο μαχητικό τμήμα του κλάδου, παγιώνοντάς το στην τρίτη θέση με ποσοστό 16% (έναντι 13% το 2012). Σημειώνουμε πως στις πρόσφατες εκλογές καταγράφηκε η δραματική μείωση του συνόλου των εκπαιδευτικών κατά 15.000 περίπου την τελευταία διετία. Θεωρούμε σημαντικό το γεγονός ότι καταγράφεται – και μάλιστα ενισχυμένο – ένα πλατύ ρεύμα μέσα στην εκπαίδευση το οποίο αποδοκιμάζει τον παλίο κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΔΑΚΕ και της ΠΕΚ (πρώην ΠΑΣΚ) ενώ ταυτόχρονα γυρνάει τις πλάτες του στις «σειρήνες» του νέου κυβερνητισμού (ΣΥΝΕΚ) που τάζει «εύκολες» και ανέξοδες λύσεις.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές ότι ο ρόλος μας μέσα στα Υπηρεσιακά Συμβούλια δεν βρίσκεται ανάμεσα στην «καλή» και «φιλοεκπαιδευτική» συνδιαχείριση της σημερινής κατάστασης. Η πολιτική εκείνη που μετακινεί καθημερινά και βίαια χιλιάδες συναδέλφους σε δύο, τρία ή και πέντε σχολεία, που συγχωνεύει τμήματα και κλείνει σχολεία εκδιώχνοντας τα παιδιά από τη γενική εκπαίδευση, δεν μπορεί να βελτιωθεί προς όφελος των αναγκών μας παρά μόνο να ανατραπεί. Και η παρουσία μας στα Υ/Σ αυτόν ακριβώς το ρόλο υπηρετεί, δηλαδή να αποκαλύπτει, να καταγγέλλει στον κλάδο τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης και να παλεύει μέσα από τα σωματεία μας για την υπεράσπιση των εργασιακών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών και των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς.
Για τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ οι τελευταίες εκλογές δεν αποτελούν παρά ένα στιγμιότυπο στην καθημερινότητα των εκπαιδευτικών και των σχολείων. Η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ μπορεί να αλλάξει όνομα, δεν αλλάζει όμως το αντιλαϊκό της περιεχόμενο. Είναι δεδομένο ότι θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση το επόμενο διάστημα για να κατεδαφίσει ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τις εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις. Ιδιαίτερα στην εκπαίδευση, οι τελευταίες δηλώσεις ένος ωμού και κυνικού υπουργού περί «εθελοντικής εργασίας», καθώς και το γεγονός ότι βρισκόμαστε στα μέσα του Νοέμβρη και τα σχολεία στενάζουν από τα ακάλυπτα κενά, αποδεικνύουν ότι η καταστροφική αυτή πολιτική συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
Θεωρούμε λοιπόν αναγκαία όσο ποτέ για το επόμενο διάστημα την επανασυσπείρωση όλων των συναδέλφων μέσα στα πρωτοβάθμια σωματεία και στις γενικές συνελεύσεις εκεί που πραγματικά πρέπει να χτυπά η καρδιά όλου του κόσμου της εκπαίδευσης. Ο δρόμος μέσα από τον οποίο περνά η υπεράσπιση των λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, η ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής είναι ο μαζικός, ανυποχώρητος και παρατεταμένος αγώνας. Απαραίτητη προϋπόθεση η στήριξη, η ενίσχυση των σωματείων ως εργαλεία πάλης. Ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά απολύτως αναγκαίος. Άλλη διέξοδος δεν υπάρχει! Εμπρός λοιπόν!
Νοέμβρης 2014
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR