Ads 468x60px

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ





ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 1                                                                                        13 /1 /2015

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

        Με την πεποίθηση πως οποιαδήποτε κοινή προσπάθεια του ΔΣ αν δεν στηρίζεται στην γνώμη, τη φαντασία, την δημιουργικότητα και την συμμετοχή  όλων των συναδέλφων που θα νοιώθουν δικό τους το σωματείο, αυτό δεν θα έχει καμιά τύχη, και με γνώμονα τη μεγαλύτερη συσπείρωση όλων μας στο σωματείο , το ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ στη συνεδρίασή του 13\1\2015  αποφάσισε τα εξής:
             Οι συνεδριάσεις του ΔΣ θα γίνονται κάθε δεύτερη Τρίτη 8μ.μ. στην ΕΔΟΘ , θα είναι ανοιχτό  σε όλους τους συναδέλφους με γνωστά από τα πριν τα θέματα ημερήσιας  διάταξης, που θα ανακοινώνονται στα σχολεία έγκαιρα.
             Τα γραφεία της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ θα είναι ανοικτά κάθε Τρίτη 7-9μμ, για ενημέρωση και επικοινωνία με τους συναδέλφους.
             Ο ορισμός συνδέσμων και επιτροπών ενημέρωσης και αγώνα σε κάθε σχολείο είναι όρος απαραίτητος για την καλύτερη ενημέρωση και αλληλοτροφοδότηση  ΔΣ και συναδέλφων. Γι’ αυτό καλεί τους συλλόγους διδασκόντων κάθε σχολείου να  ορίσουν συνδέσμους και να δημιουργήσουν επιτροπές άμεσα. Σε επόμενη φάση θα γίνει συνάντηση των συνδέσμων και των επιτροπών.
             Το ΔΣ θα ενισχύσει την ενημέρωση των συναδέλφων με πιο συχνές επισκέψεις των μελών του στα σχολεία .
             Ο σύλλογος διδασκόντων κάθε σχολείου πρέπει να γίνει κύτταρο συζήτησης, ενότητας και δράσης με διαρκή ανατροφοδότηση με τις Γ.Σ., οι οποίες πρέπει να οργανώνονται και να προετοιμάζονται καλύτερα.
             Στα πλαίσια της καλύτερης ενημέρωσης υπάρχει ήδη και λειτουργεί το  blog της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ http://3elmethess.blogspot.gr/ Το Δ,Σ, καλεί τους συναδέλφους να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια της ΕΛΜΕ,  να επισκέπτονται το blog και να συμβάλλουν με ερωτήματα, άρθρα, σχόλια στον εμπλουτισμό του. Παράλληλα θα εντείνουμε την προσπάθεια προβολής των αιτημάτων μας και των δραστηριοτήτων της ΕΛΜΕ στα ΜΜΕ και τα εκπαιδευτικά sites.
             Για την καλύτερη επεξεργασία των θέσεών μας αλλά και την αποτελεσματικότερη παρέμβασή μας στα ζητήματα της τεχνικής εκπαίδευσης, συγκροτούμε επιτροπή  τεχνικής εκπαίδευσης και καλούμε να την πλαισιώσουν  όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται. Παράλληλα θα λειτουργήσει επιτροπή αναπληρωτών- ωρομισθίων καθώς και πολιτιστικών θεμάτων.
             Σε μια προσπάθεια συνεύρεσης των συναδέλφων, γνωριμίας, ανταλλαγής εμπειριών, το ΔΣ θα διερευνήσει τη δυνατότητα δημιουργίας στεκιού – πολιτιστικής λέσχης.
             Θα επιδιώξει το συντονισμό και την κοινή δράση με τις άλλες ΕΛΜΕ καθώς  και τους συλλόγους δασκάλων της περιοχής και της πόλης μας
             Θα συμβάλλει στη συγκρότηση ενός μετώπου παιδείας και με γονείς και μαθητές.
Επειδή η κρισιμότητα της περιόδου απαιτεί το συντονισμό και την κοινή δράση όλων των εργαζομένων, η ΕΛΜΕ θα συμμετέχει σε κάθε προσπάθεια συντονισμού που βρίσκεται σε αγωνιστική κατεύθυνση και θα προωθήσει με κάθε μέσο την αλληλεγγύη προς όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους.
Στα πλαίσια αυτά θα συμμετέχει πιο ενεργά στην πρωτοβουλία συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα της πόλης.

                                                       ΓΙΑ  ΤΟ ΔΣ
      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                                                           ΤΣΙΝΑΡΕΛΗ ΕΛΕΝΗ    

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR