Ads 468x60px

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Αιτήματα και διεκδικήσεις του κλάδου που αναλύθηκαν και τέθηκαν από τα μέλη των Δ.Σ. των Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ, μέλη του συντονιστικού καθηγητών σε διαθεσιμότητα και συναδέλφους, στη συνάντηση την Κυριακή 1/2, στην ΕΔΟΘ με τους βουλευτές (εκπαιδευτικούς) της κυβέρνησης Τριαντάφυλλο Μηταφίδη και Γιάννη Αμανατίδη.Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις του κλάδου που αναλύθηκαν και τέθηκαν από τα μέλη των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ, μέλη του συντονιστικού καθηγητών σε διαθεσιμότητα και συναδέλφους, στη συνάντηση την Κυριακή 1/2, στην ΕΔΟΘ με τους βουλευτές (εκπαιδευτικούς) της κυβέρνησης Τριαντάφυλλο Μηταφίδη και Γιάννη  Αμανατίδη.
                                                Αιτήματα και διεκδικήσεις
Τα αιτήματα, οι διεκδικήσεις και οι πολιτικοί στόχοι στη βάση των αποφάσεων του 16ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ και τις Γ/Σ των ΕΛΜΕ που κινητοποίησαν ολόκληρη την προηγούμενη περίοδο τον κόσμο της εκπαίδευσης και για τα οποία ζητάμε την προώθηση και υλοποίησή τους.
 Αιτήματα: 

Ø  Καμία απόλυση. Κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει. Να επαναλειτουργήσουν οι τομείς και ειδικότητες που καταργήθηκαν στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ και να επιστρέψουν στα σχολεία οι συνάδελφοι που είναι σε διαθεσιμότητα. Να επιστρέψουν στις θέσεις τους οι σχολικοί φύλακες, οι καθαρίστριες, οι διοικητικοί των ΑΕΙ.
Ø  Να καταργηθεί όλο το αυταρχικό – αντιδημοκρατικό – αντιεκπαιδευτικό – αντιεργασιακό  πλαίσιο που ισχύει στην παιδεία: της αξιολόγησης – χειραγώγησης,  του ενιαίου μισθολογίου, του νέου Λυκείου, του πειθαρχικού δικαίου, των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων, κ.ά.
Ø  Αύξηση  των δαπανών για την εκπαίδευση στο 5% του ΑΕΠ ή το 15% του προϋπολογισμού. Άμεση έκτακτη γενναία οικονομική επιχορήγηση  των σχολείων για την ουσιαστική αντιμετώπιση των εξόδων τους, τη βελτίωση της λειτουργίας τους, για τη σίτιση, ασφάλιση – υγεία των μαθητών μας.
Ø   Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας. Ανάκληση όλων των μειώσεων των μισθών. Διπλασιασμό του μισθού του πρωτοδιόριστου και αναπλήρωση των μισθών στα επίπεδα του 2009. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού που καταργήθηκε. Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη για όλους. Καμιά περικοπή σε συντάξεις και ΕΦΑΠΑΞ, πλήρης σύνταξη με 30 χρόνια εργασίας.
Ø  Όλοι οι εκπαιδευτικοί μόνιμοι, με σταθερή εργασία. Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών τώρα, με βάση την προϋπηρεσία και την ημερομηνία λήψης πτυχίου. Διορισμοί σε αντιστοιχία ένας προς έναν (1/1). Μαζικοί Διορισμοί καθηγητών. Τώρα 6.000. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.
Ø  20 μαθητές στο τμήμα, 15 στην κατεύθυνση, 10 στα εργαστήρια για στοιχειωδώς καλύτερα παιδαγωγικά και μαθησιακά αποτελέσματα. Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων. Επαναλειτουργία των καταργημένων και συγχωνευμένων σχολείων. Δημόσια ετήσια περιοδική επιμόρφωση.
Ø  Επαναλειτουργία της Πρόσθετης διδακτικής στήριξης και της Ενισχυτικής διδασκαλίας με ουσιαστικούς όρους, μέσω του διορισμού εκπαιδευτικών και της λειτουργίας τους στα σχολεία.
Ø  Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο. Σύλλογος διδασκόντων με ουσιαστικές αρμοδιότητες, βασικό όργανο της σχολικής ζωής και συλλογικό όργανο διοίκησης του σχολείου.
Ø  Κατοχύρωση ουσιαστικών Συμβάσεων εργασίας και Κλαδικής Εκπαιδευτικής Σύμβασης εφ’ όλης της ύλης που θα περιλαμβάνει το μισθολογικό–ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό - εκπαιδευτικό πεδίο.
Ø  Επαναφορά του ωραρίου μας στην προ του 2013 κατάσταση.
Ø  Ενιαίο Δωδεκάχρονο Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο για όλα τα παιδιά. Δίχρονη προσχολική αγωγή.  
Ø  Ουσιαστική στήριξη και αναβάθμιση της τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης για να ενταχθεί στο ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο σε μια προσπάθεια συνδυασμού της γενικής μόρφωσης με την πολυτεχνική γνώση, δηλαδή βασικές επι­στημονικές γνώσεις πάνω στους τομείς της παραγωγής. Αυτό απαιτεί την αξιοποίηση εκπαιδευτικού προσωπικού και υποδομών της τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Ø  Οργανικές θέσεις για όλους με διατήρηση των δικαιωμάτων που κατοχυρώνει  το Σύνταγμα και ο διορισμός. Όλες οι  υπηρεσιακές μεταβολές με κριτήρια, μόρια, διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Τα  πάντα στη δημοσιότητα!
Ø  Δημόσια Υγεία - Παιδεία - Πρόνοια - Κοινωνική Ασφάλιση που είναι λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις και αγωνιζόμαστε για την υπεράσπισή τους.
Ø  Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών και πολιτικών μας ελευθεριών και δικαιωμάτων. Να σταματήσουν οι διώξεις εκπαι­δευτικών και άλλων εργαζομένων. Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, συλλογικότητες των εργαζομένων.
Ø  Μάχη ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό, τον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό.

Πολιτικοί στόχοι του κινήματος,
όπως αποφασίστηκαν από το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ:

Ø  Έξω η τρόικα των ΕΚΤ-ΕΕ-ΔΝΤ από την Ελλάδα μαζί με όλους τους παραμηχανισμούς της ΕΕ, κατάκτηση και διεύρυνση της εργατικής λαϊκής κυριαρχίας και του δικαιώματος του λαού να αποφασίζει για τις τύχες του.
Ø  Ανατροπή του δημοσιονομικού συμφώνου σταθερότητας, των δανειακών συμβάσεων, των μνημονίων κι όλου του μνημονιακού νομικού οπλοστασίου που μας αλυσοδένει, όλα τα μέτρα που απορρέουν από αυτό.
Ø  Έξοδος από το ΝΑΤΟ, κλείσιμο των βάσεων, καταδίκη και άρνηση συμμετοχής στις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες σε όλο τον κόσμο.
Ø   Ανατροπή της πολιτικής Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και όλων των κυβερνητικών παραλλαγών άσκησης αυτής της πολιτικής, μέσα από μαζικούς κοινωνικούς  αγώνες.
Ø   Δε χρωστάμε, δεν πληρώνουμε, δεν αναγνωρίζουμε το ληστρικό – τοκογλυφικό χρέος.
Ø   Δεν πουλάμε! Δεν παραχωρούμε το δημόσιο πλούτο! Ο δημόσιος πλούτος ανήκει στο λαό. Γιατί  χωρίς δημόσια-υγεία, παιδεία, δημόσιες τηλεπικοινωνίες, ταχυδρομεία, παραγωγή ρεύματος, νερό δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αξιοπρεπούς κοινωνικής οργάνωσης. Γιατί εμείς μοχθούμε για να δημιουργηθεί ο κοινωνικός πλούτος και μας ανήκει.
Ø  Καμιά ιδιωτικοποίηση - ξεπούλημα. Δημόσιες όλες οι κοινωφελείς υπηρεσίες. Δωρεάν υγεία, παιδεία, πρόνοια, ασφάλιση, υποδομές.


Για τα Δ.Σ. οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ:

Γ΄ ΕΛΜΕ  Λαθήρας Γιάννης

Δ΄ ΕΛΜΕ  Ζυμβρακάκη Ελένη

Ε΄ ΕΛΜΕ  Ζαγανίδης Χρήστος                                                                                             

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR