Ads 468x60px

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                       Θεσσαλονίκη  5/2/2015
     Πρ. Κορομηλά 51
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622                                  
     e-mail:  gelmeth3@gmail.com              

Για την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων

Mε αφορμή μια συνέντευξη ( ΗΜEΡHΣΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ) του νέου υπουργού παιδείας κ. Μπαλτά σχετικά με την «τράπεζα θεμάτων» όπου  δηλώνει ότι η κατάργηση της μεταφέρεται  ;; για το σχ. έτος 2015-2016, θέλουμε να τονίσουμε με έμφαση το αίτημα όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας καθηγητών, μαθητών, γονέων για την άμεση κατάργηση της. 
Αίτημα που προβλήθηκε και διεκδικήθηκε έντονα την προηγούμενη περίοδο μαζί με την επαναφορά του παλιού τρόπου προαγωγής στις τάξεις  Α και Β του Λυκείου και την αποσύνδεση της βαθμολογίας  από την διαδικασία της πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
 Οι δηλώσεις του υφυπουργού κ. Κουράκη αλλά και το δελτίο τύπου του υπουργείου (31-1-2015) δημιούργησαν αισθήματα ανακούφισης στους καθηγητές και μαθητές για την κατάργηση του αντιπαιδαγωγικού και ψυχοφθόρου θεσμού της τράπεζας  θεμάτων και δικαίωσης των αγώνων τους.
Ευελπιστούμε ότι τελικά και άμεσα πρέπει να αποσαφηνιστεί ότι η τράπεζα καταργείται από τη φετινή χρονιά και δεν θα ισχύσει το τρέχον σχολικό έτος, για να διασκεδαστούν οι ανησυχίες που προκλήθηκαν.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                                                       ΤΣΙΝΑΡΕΛΗ ΕΛΕΝΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR