Ads 468x60px

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Αποφάσεις του ΔΣ της Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ, 17/3/2015


Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                      Θεσσαλονίκη 18/3/2015
Πρ. Κορομηλά 51
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622
 e-mail: gelmeth3@gmail.com
 http://3elmethess.blogspot.gr/
η Γ΄ ΕΛΜΕ στο διαδίκτυο 
                                                                ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  5

Την Τρίτη 17-3-2015 το Δ.Σ της Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στην συνεδρίασή του πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:
1. Ενημέρωση από τη ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ.
2. Απολογισμός δράσεων ΕΛΜΕ: γλέντι, συνέλευση, εκδήλωση για κρίση –χρέος, εκδήλωση ειρήνης κ.λ.π.
3. Κινητοποίηση για την διαθεσιμότητα (απόφαση ΟΛΜΕ) σε συνεννόηση με ΑΔΕΔΥ, αίτημα για συνάντηση με Κουράκη.
4. Συνάντηση με εκπαιδευτικούς φορείς για επείγοντα προβλήματα εκπαίδευσης και μαθητών (απόφαση ΟΛΜΕ) - Σύσκεψη με ομοσπονδίες και συλλόγους γονέων τη Δευτέρα 23/3.
5. Προετοιμασία εκδήλωσης για τα 90 χρόνια ΟΛΜΕ. Υλικά, ομιλητές, τεχνική προετοιμασία, πολιτιστικό πρόγραμμα. Προσκλήσεις σε φορείς της πόλης, 27 Μάρτη
6. Θεατρική παράσταση για παιδιά συναδέλφων:
    α) προσφορά από θέατρο Αριστοτέλειον για παιδική θεατρική παράσταση « Δον Κιχώτης…Ένας Ιππότης για τα παιδιά» στο Αριστοτέλειον. (Το εισιτήριο για κάθε παιδί ήταν 10 ευρώ, η προτεινόμενη τιμή αντιστοιχεί στα 3,8 ευρώ για κάθε παιδί)
    β) Παράσταση "ΠΝΙΓΜΟΝΗ" από τις 18/3/2015 έως τις 05/04/2015, ανακοίνωση στα σχολεία. Ισχύει η κάρτα της ΟΛΜΕ.
7. Κάλεσμα για
συγκρότηση πολιτιστικής επιτροπής και εκδήλωση διαθεσιμοτήτων για οργάνωση μαθημάτων, σύσταση ομάδων κλπ. παρουσίαση των βιβλίων του συν. Πέτρου Θεοδωρίδη και του ντοκιμαντέρ του συν. Φώτη Συμεωνίδη.

8. Συμμετοχή στο καραβάνι αλληλεγγύης στο Κομπάνι, κοινή Συνέλευση- Εκδήλωση που διοργανώνεται την Τετάρτη 18/3, 18:30 στo Βελλίδειο, όπου θα μιλήσουν γυναίκες από όλο τον κόσμο και θα χαιρετίσουν τα κινήματα της πόλης. Παρουσία της ΕΛΜΕ, ανακοίνωση - κάλεσμα στα σχολεία.
9. Για τον άδικο χαμό της μαθήτριας και το πλαίσιο των σχολικών εκδρομών συλλυπητήρια στον σύλλογο του σχολείου της και την ΕΛΜΕ Ημαθίας, ανακοίνωση για το ρόλο των σχ. εκδρομών, παιδαγωγικός – ψυχαγωγικός, κοινωνικοποίηση μαθητών, όχι στην εμπορευματοποίηση, ρόλος κρατικών και τοπικών φορέων ρόλος, αρμοδιότητες, ευθύνες και αριθμός συνοδών.
10. Για διάφορα ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά θέματα. Για την αδικία σε βάρος των παλιών ασφαλισμένων (που συμπληρώνουν 25 ετία το 2010 ) με ανήλικο, δεν έχουν τη δυνατότητα εξαγοράς, κείμενο (το βάλαμε και στην ΟΛΜΕ)
11. Για τα αιτήματα των καθηγητών των πειραματικών, οργανικές, δικαίωμα μετάθεσης (το θέσαμε στην ΟΛΜΕ), ανακοίνωση, επίσκεψη στο σχολείο.
12. Ανακοίνωση-θέση για την διαγραφή του δημόσιου χρέους. Με βάση την απόφαση του 16ου Συνεδρίου και την απόφαση της γενικής συνέλευσης. Συσχέτιση με τις δαπάνες για την εκπαίδευση και τα αιτήματα των εκπαιδευτικών. Θετικό βήμα η επιτροπή ελέγχου λογιστικού χρέους της βουλής. Συμμετοχή στην πρωτοβουλία διαγραφής χρέους -ήδη συμμετέχουν ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ- ΟΤΑ.
13. Για την παράταση θητείας των διευθυντών και την επιλογή περιφερειακών διευθυντών: Όχι στην παράταση της θητείας, εκλογή από τον Σύλλογο αρχές Σεπτέμβρη, κατάργηση περιφερειακών διευθυντών και ΑΠΥΣΔΕ.
14. Yπηρεσιακές μεταβολές (κενά, τοποθετήσεις, αποσπάσεις). Ομάδες σχολείων, σύσκεψη των ΕΛΜΕ -Θ και συναδέλφων την Πέμπτη 26/3.
15. Ειδική αγωγή πρόταση για σύσκεψη των ΕΛΜΕ-Θ με συναδέλφους από τα ΕΕΕΕΚ και τα τμήματα ένταξης την Πέμπτη 2/4.
16. Aντιρατσιστικό - Παγκόσμια ημέρα κατά του Ρατσισμού, Σάββατο 21/3 – συμμετοχή στο Συλλαλητήριο που οργανώνουν φορείς στις 1.00 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου και στη συναυλία 4.00 μ.μ. στην ΕΡΤ.. Συμμετοχή στην έκδοση αφίσας, .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                                              ΤΣΙΝΑΡΕΛΗ ΕΛΕΝΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR