Ads 468x60px

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Η Γ΄ ΕΛΜΕ για τα συγχωνευμένα σχολεία

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                      Θεσσαλονίκη 24/3/2015
Πρ. Κορομηλά 51
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622
 e-mail: gelmeth3@gmail.com
 http://3elmethess.blogspot.gr/
η Γ΄ ΕΛΜΕ στο διαδίκτυο 

ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

              Κύριε δ/ντή της Δ.Δ.Ε Αν. Θεσσαλονίκης,

        Πέρασαν επτά μήνες από την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης (117393 / 27-07-2014) για συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων στη Β΄/θμια εκπ/ση. Συγκεκριμένα, ελάχιστες μέρες πριν το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς και χωρίς καμιά προετοιμασία από τα σχολεία, με τις εγγραφές και τις επαναληπτικές εξετάσεις να βρίσκονται σε εξέλιξη, υλοποιήθηκε η παραπάνω υπ. απόφαση και στα σχολεία της Δ/νσής μας, 1ο με 2ο εσπερινό ΓΕΛ, 13ο με 17ο Γ/σιο, 8ο με 10ο ΕΠΑΛ, 1ο με 9ο ΕΠΑΛ και 2ο με 9ο Ε.Κ του δήμου Θεσσαλονίκης. Με εντελώς αντιπαιδαγωγικό τρόπο, αγνοώντας τις ισορροπίες των σχολείων, τις ευαισθησίες και τις ανάγκες των μαθητών, καταπατώντας τις εργασιακές σχέσεις των εκπ/κων, αλλά και αδιαφορώντας για την αντικειμενικά αδύνατη μεταφορά του εργαστηριακού εξοπλισμού.
 Μοναδικό κριτήριο η χωρίς παιδαγωγικούς όρους οικονομία, που όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, μοναδικός στόχος ήταν η «εξοικονόμηση» - συρρίκνωση του εκπαιδευτικού προσωπικού, δηλ. “υπεραριθμία” που θα οδηγούσε στην «έξοδο» και άλλους εκπ/κους . Ακόμη κι αυτός ο σχεδόν μοναδικός λόγος για τον οποίο προτάθηκε η συγχώνευση του 1ου με το 9ο ΕΠΑΛ (27606α /22-11-13) που ήταν κατάργηση της μίσθωσης του κτηρίου «Δημόκριτος» και η μείωση των λειτουργικών δαπανών, καταστρατηγήθηκε!!!

Κύριε δ/ντή,

μετά από επτά μήνες λειτουργίας των συγχωνευμένων σχολείων και ειδικά του 1ου με το 9ο ΕΠΑΛ αλλά και του 2ου με το 9ο ΕΚ, επιβεβαιώθηκε η ΕΛΜΕ που επέμενε στην αναστολή της απόφασης για τις συγχωνεύσεις.
Όπως γνωρίζετε η ειδικότητα των ηλεκτρονικών που ακολούθησε το 1ο ΕΠΑΛ, λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί ουσιαστικά χωρίς εργαστηριακό εξοπλισμό, αφού αυτός παρέμεινε στο σχολικό συγκρότημα της Μοναστηρίου!
Αλλά και ο τομέας της Πληροφορικής άφησε πίσω πέντε εργαστήρια που δεν λειτουργούν (τι οικονομία!!) στον πρωινό κύκλο.
Για όλους τους παραπάνω λόγους και επιπλέον ότι την νέα σχολική χρονιά θα επαναλειτουργήσουν οι τομείς και οι ειδικότητες που καταργήθηκαν και θα επανέλθουν πίσω στις οργανικές τους οι συνάδελφοι που ήταν σε διαθεσιμότητα, η ΕΛΜΕ ζητάει την ακύρωση των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων που ανήκαν στη Γ΄ ΕΛΜΕ και κυρίως του 1ου με το 9ο ΕΠΑΛ, γιατί αποδείχθηκε στη πράξη ότι όχι μόνο κανένα πρόβλημα (παιδαγωγικό, οικονομικό, η άλλο) δεν έλυσε, αλλά αντίθετα δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
 ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                                                     ΤΣΙΝΑΡΕΛΗ ΕΛΕΝΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR