Ads 468x60px

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Να απομακρυνθεί ο αμίαντος από εργοστάσιο δίπλα σε σχολεία!

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                      Θεσσαλονίκη 2/6/2015
Πρ. Κορομηλά 51
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622
e-mail: gelmeth3@gmail.com
http://3elmethess.blogspot.gr/
η Γ΄ ΕΛΜΕ στο διαδίκτυο 
                                                                     ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 
ΠΕΡ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 
Μ.Μ.Ε 
 ΣΧΟΛΕΙΑ 

Να απομακρυνθεί ο αμίαντος από εργοστάσιο δίπλα σε σχολεία!

Το κτήριο της πρώην σωληνουργείας Χιτζού που ανήκει πλέον στην τράπεζα Alpha Bank και βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το 2ο Γυμνάσιο , 2ο ΓΕΛ Πολίχνης και το 4ο Δημοτικό σχολείο Πολίχνης, στην περιοχή του στρατοπέδου Καρατάσου, αποτελεί μία περιβαλλοντική βόμβα, μια τεράστια υγειονομική απειλή για περισσότερα από πεντακόσια παιδιά και τις οικογένειες τους. 

 Σε όλο τον εσωτερικό χώρο υπάρχουν συντρίμμια αμιάντου τα οποία είναι επικίνδυνα για την υγεία των κατοίκων της περιοχής και όσων δραστηριοποιούνται σε αυτή.

Ο αμίαντος, αποδεδειγμένα, είναι από τις πιο τοξικές ουσίες με τις όποιες ερχόμαστε σε επαφή. Η εισπνοή ινών αμιάντου είναι αιτία ανάπτυξης καρκίνου των πνευμόνων.

Κατά την εποχή που διανύουμε και λόγω των καιρικών συνθηκών (ζέστη και ξηρασία) είναι πολύ εύκολη η μεταφορά ινών αμιάντου, ακόμα και με ένα ελαφρό αεράκι προς τα κτήρια των σχολικών μονάδων που βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση.
Εδώ και τέσσερα (!) χρόνια -και ενώ έχουν γίνει πλήθος καταγγελίες και διαμαρτυρίες από γονείς, περιβαλλοντικούς συλλόγους της περιοχής, οικολογικές οργανώσεις, την Τ.Α., τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, την ΕΛΜΕ κ.α.-  δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη και ασφαλή απομάκρυνση του αμιάντου από το χώρο του πρώην εργοστασίου.

Απαιτούμε την άμεση αποξήλωση και απόσυρση των επικίνδυνων δομικών υλικών με τρόπο ασφαλή για τους κατοίκους, τους μαθητές μας και τους καθηγητές, με ευθύνη των πρώην και νυν ιδιοκτητών και την αυστηρή παρέμβαση των υπευθύνων της πολιτείας. 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                                             ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΝΑΡΕΛΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR