Ads 468x60px

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ!

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                      Θεσσαλονίκη 30/9/2015
Πρ. Κορομηλά 51

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622
e-mail: gelmeth3@gmail.com
http://3elmethess.blogspot.gr/
η Γ΄ ΕΛΜΕ στο διαδίκτυο 



ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ!
Τέσσερα μέλη της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ δικάζονται την 1η Οκτώβρη! Ο πρόεδρος Τάκης Διαμαντίδης, ο  Νίκος Παπαβασιλείου γραμματέας, η ταμίας του ΔΣ Μαρία Ξύδη και ο πρώην αιρετός του ΠΥΣΔΕ Σάμου Γιάννης Τζημπούκος, δικάζονται με αντικείμενο την κινητοποίηση στη ΔΔΕ Σάμου στις 16-17/9/2013.
Η κινητοποίηση αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε μαζικά από τη συνέλευση του σωματείου, στα πλαίσια του απεργιακού αγώνα του κλάδου ενάντια στις απολύσεις εκπαιδευτικών, τους νέους ταξικούς φραγμούς για τη νεολαία και το κλείσιμο σχολείων που είχαν αποφασιστεί και προωθούνταν. Ειδικότερη αφορμή και αιτία της κατάληψης ήταν ο πίνακας των «68 ολικά πλεοναζόντων» εκπαιδευτικών που η Διεύθυνση διαμόρφωσε και ετοιμαζόταν να στείλει στην Περιφέρεια, κινούμενη στην παραπάνω κατεύθυνση. Οι κινητοποιήσεις αυτές έγιναν στα πλαίσια της απεργίας της ΟΛΜΕ, των μαζικών 5νθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών, για  την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, του δικαιώματος των παιδιών για δημόσια και δωρεάν παιδεία και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Έχει σημασία το ότι καλούνται να δικαστούν επειδή αντιτάχτηκαν στην πολιτική των περικοπών και των απολύσεων (και μαζί τους ολόκληρο το σωματείο που με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις είχε καθορίσει την κάθε στιγμή του αγώνα), σε μια συγκυρία με δεκάδες κενά εκπαιδευτικών στη Β/θμια της Σάμου και με περίπου 20 σχολεία της Α/θμιας κλειστά λόγω έλλειψης δασκάλων και νηπιαγωγών μέχρι και σήμερα, που η κυβέρνηση  ετοιμάζεται να υλοποιήσει τα αντιλαϊκά μέτρα του 3ου μνημονίου καταστρατηγώντας βασικά εκπαιδευτικά, εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα.
Είναι φανερό, ότι στα πρόσωπα των τεσσάρων αγωνιστών ποινικοποιούνται οι αγώνες που υπερασπίζονται το δικαίωμα στη δουλειά και διεκδικούν δωρεάν δημόσια παιδεία για όλα τα παιδιά.

Διεκδικούμε: 

  • Να αθωωθούν οι συνάδελφοι!
  • Να αρθεί όλο το νομοθετικό πλέγμα που επιτρέπει την ανοιχτή ή καλυμμένη απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράση 
  • Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων και οι διώξεις των αγωνιστών συναδέλφων της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ.


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             O  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                                          ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR