Ads 468x60px

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Αλληλεγγύη στον αγώνα της ΒΙΟ.ΜΕ. !



Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                             Θεσσαλονίκη 20 /11/ 2015
Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                  
 e-mail:  gelmeth3@gmail.com

Αλληλεγγύη στον αγώνα της ΒΙΟ.ΜΕ. !

Το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής δεν έχει σταματήσει τη λειτουργία του εδώ και 2,5 χρόνια μετά το κλείσιμο της επιχείρησης από τους ιδιοκτήτες της, με βάση τον εργατικό έλεγχο στην παραγωγή και την αυτοδιαχείριση μέσα από τη συνέλευση των  ίδιων εργαζομένων
Στις 26 του Νοέμβρη ξεκινάει στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης η διαδικασία εκποίησης του οικοπέδου, στο οποίο βρίσκεται η ΒΙΟΜΕ, μέσω πλειστηριασμού. Η προοπτική αυτή θα ήταν καταστροφική για την πορεία του αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ, διότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το χώρο του εργοστασίου.
  Δεν είναι λίγες οι φορές που οι εργάτες και οι αλληλέγγυοι της ΒΙΟ.ΜΕ. βρέθηκαν σε μια αίθουσα δικαστηρίου, για να υπερασπιστούν τον αγώνα τους. Ένας αγώνας που κατάφερε να κρατήσει ζωντανούς τους εργάτες και τις οικογένειες τους και ανοιχτό το εργοστάσιο τη στιγμή που η ασύλληπτη, αν και καταδικασμένη για χρέη πρώην εργοδοσία – οικογένεια Φιλίππου, τους πέταξε στο δρόμο, αφού τους ξεζούμιζε για χρόνια. Ένας αγώνας που αγκαλιάστηκε από το σύνολο της κοινωνίας της πόλης και της χώρας.

Το Δ.Σ. της  Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, όπως και άλλες φορές στη διάρκεια του αγώνα των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ., στέκεται στο πλευρό τους και εκφράζει την αλληλεγγύη των εκπαιδευτικών στην προσπάθεια να κρατήσουν ζωντανό το εργοστάσιο και τη δουλειά τους.
Πέμπτη 26 /11 το πρωί, στις 11 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης  όλοι μαζί μπλοκάρουμε τον πρώτο πλειστηριασμό!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                                    ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR