Ads 468x60px

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                    Θεσσαλονίκη 4/11/2015
Πρ. Κορομηλά 51
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622                                  
e-mail:  gelmeth3@gmail.com
 
 
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ

Η Γ΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ χαιρετίζει τις μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις χιλιάδων μαθητών που έγιναν σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Οι χιλιάδες νέοι που βγήκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή που τους αξίζει, για ένα σχολείο που μορφώνει και δεν εξοντώνει, στέλνουν σε όλους μας αγωνιστικό μήνυμα ελπίδας για τους σκληρούς αγώνες που έχουμε μπροστά μας και επιβεβαιώνουν ότι ο αγώνας είναι το σημαντικότερο μάθημα.
Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα και το μέλλον των παιδιών μας.
Σε αυτόν το δρόμο κάποιοι, όπως μας έχουν συνηθίσει άλλωστε τελευταία, προσπαθούν να βάλουν εμπόδια και συγκεκριμένα αναφερόμαστε -και το καταγγέλλουμε- στο  σχετικό έγγραφο της Διευθύνουσας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, προς τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Θεσσαλονίκης, που ζητά τη λήψη μέτρων για την αποτροπή αγωνιστικών κινητοποιήσεων των μαθητών που διεκδικούν λύσεις στα προβλήματα της παιδείας, με την απειλή ότι η «κατάληψη σχολικών συγκροτημάτων και διακοπή λειτουργίας των σχολείων συνιστά αξιόποινη πράξη και διώκεται αυτεπάγγελτα έχοντας σαν τιμωρία ποινή φυλάκισης 6 μήνες  έως 5 έτη».

Σε αυτή την προσπάθεια τρομοκράτησης, εντάσσει και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, μέσω των οποίων οι γονείς, λαμβάνουν το εν λόγω έγγραφο, από το οποίο ενημερώνονται ότι «σε περίπτωση που παραλείπουν να αποτρέψουν τα ανήλικα τέκνα τους – μαθητές, από την διάπραξη του παραπάνω αδικήματος, τελούν την αυτεπαγγέλτως διωκόμενη αξιόποινη πράξη της παραμέλησης της εποπτείας ανηλίκων». Μάλιστα οι γονείς υποχρεώνονται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους, να το υπογράψουν και να το επιστρέψουν, ώστε να αποδεικνύεται ότι έλαβαν γνώση.

Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση επιδιώκεται να σταματήσει κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία σε μια περίοδο που υπάρχει διακοπή λειτουργίας των σχολείων με ευθύνη της ίδιας της πολιτείας λόγω έλλειψης σχολικών κτιρίων και αιθουσών, έλλειψης βιβλίων και εκπαιδευτικών, σταμάτημα της μεταφοράς των μαθητών και μεταφορά του κόστους στο ήδη λεηλατημένο λαϊκό εισόδημα κ.α..
Όταν οι μαθητές στοιβάζονται σε 30άρια τμήματα, σε σχολικά κτίρια ασυντήρητα, βορά της κάθε «φιλεύσπλαχνης» επιχειρηματικής χορηγίας, αρκετοί από αυτούς υποσιτιζόμενοι, επειδή οι γονείς τους χτυπιούνται από την καπιταλιστική οικονομική κρίση και τις ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές.

Είναι γνωστό με τη διαβόητη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θεσπίστηκε από το ΠΑΣΟΚ και κυρώθηκε με το νόμο 2811/2000, εκατοντάδες μαθητές οδηγήθηκαν στα «μαθητοδικεία» όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η παρέμβαση αυτή της Διευθύνουσας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και οι απειλές που εκτοξεύτηκαν από κάποιους Διευθυντές σχολείων σε πολλές περιπτώσεις, στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν μαθητές και γονείς που σηκώνουν ανάστημα και αντιπαλεύουν την πολιτική και των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που διαχρονικά απαξιώνουν τη δημόσια και δωρεάν παιδεία, μετατρέποντας την σε εμπόρευμα.

Καλούμε τους  συλλόγους διδασκόντων και τους Διευθυντές των σχολείων να σταθούν δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές και να ακυρώσουν στην πράξη οποιαδήποτε προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων τους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                     ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                                    ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR