Ads 468x60px

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Όχι στην διάλυση του Μ.Τ.Π.Υ. !

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                    Θεσσαλονίκη 12/11/2015
Πρ. Κορομηλά 51
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622                                  
e-mail:  gelmeth3@gmail.com
 
Όχι στην διάλυση του Μ.Τ.Π.Υ. !


       Στις 12.10.2015 το Δ.Σ. του Μ.Τ.Π.Υ. αποφάσισε να περικόψει κατά 50% το μέρισμα, στους δικαιούχους του Ταμείου. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την κατάργηση της κράτησης 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του Ταμείου από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (από 1.1.2015) και την κατάργηση της διάταξης του ν.4325/2015 από την παρούσα Κυβέρνηση, διάταξη που έδινε τη δυνατότητα χρηματοδότησης του Ταμείου από το ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών).

    Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση αφήνει το Ταμείο να καταρρεύσει και θα χρησιμοποιήσει την «αδυναμία» του Ταμείου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, για να το κλείσει. Aς σημειωθεί ότι έως τώρα οι περίπου 230.000 μερισματούχοι έχουν υποστεί μειώσεις έως 35% από τις συνεχόμενες περικοπές.
  
     Για το μέρισμα του Νοεμβρίου ζητήθηκε  επιχορήγηση του ταμείου από τον Υπουργό  Οικονομικών, η οποία θα είναι και η τελευταία.  Για τον επόμενο μήνα επικρέμαται η απόφαση  του Δ.Σ του ΜΤΠΥ  για μείωση του μερίσματος  κατά 50%.

     
Το ΜΤΠΥ είναι το Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων που ιδρύθηκε το 1867,  με πρωτοβουλία των ίδιων των δημοσίων υπαλλήλων, στηρίζεται στις εισφορές των εργαζομένων (4% στην μισθοδοσία και 2% στις πρόσθετες αμοιβές) χωρίς εργοδοτική εισφορά, είναι ειδικό ταμείο του κράτους με αυτοτελείς διατάξεις ανεξάρτητες από την συνταξιοδοτική νομοθεσία.

      Το κράτος έχει διαχρονική ευθύνη, γιατί με τις αποφάσεις του το απαξίωσε και σήμερα αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του με το να αφαιρεί τους πόρους που είχε μέχρι τώρα.

      Η Υπεράσπιση του Ταμείου μας αφορά όλους. Οι εργαζόμενοι στηρίζουν με τις εισφορές που δίνουν το Ταμείο και οι συνταξιούχοι παίρνουν μέρισμα. Αν αλλάξει ο χαρακτήρας του αναδιανεμητικού συστήματος και επικρατήσει η λογική των επαγγελματικών ταμείων που προωθεί η Τρόικα, ο χαρακτήρας της Κοινωνικής Ασφάλισης παύει να υπάρχει.

      Η Κοινωνική Ασφάλιση διαλύεται. Οι πρόσφατες ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν στη Βουλή, στα πλαίσια των δεσμεύσεων του 3ου μνημονίου που έχει υπογράψει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγούν σε εξαθλίωση τους συνταξιούχους. Τα νέα όρια ηλικίας και οι νέες μειώσεις που έρχονται στην ουσία δίνουν τη χαριστική βολή στην Κοινωνική Ασφάλιση.

      Το Συνδικαλιστικό Κίνημα οφείλει να αγωνιστεί για την ανατροπή της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, που εφαρμόζει η Κυβέρνηση. Χωρίς ανατροπή της πολιτικής αυτής, οι συνταξιούχοι θα χάσουν τις συντάξεις τους και θα ζουν με τα ψίχουλα του προνοιακού επιδόματος.
  
      Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δε θα επιτρέψουν τη διάλυση του Ταμείου τους και θα υπερασπισθούν πάση θυσία την Κοινωνική Ασφάλιση.

     Η κυβέρνηση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστούν τα μερίσματα των ασφαλισμένων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων και η απρόσκοπτη λειτουργία του Ταμείου μας
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                                    ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR