Ads 468x60px

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Να φύγει η κεραία κινητής τηλεφωνίας στην οδό Λαχανά, στις Συκιές




Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                              Θεσσαλονίκη  28/12/2015
Πρ. Κορομηλά 51
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622                                  
e-mail:  gelmeth3@gmail.com                      
Να φύγει η κεραία κινητής τηλεφωνίας στην οδό Λαχανά, στις Συκιές

Το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης  διαμαρτύρεται για τη λειτουργία του σταθμού κεραίας κινητής τηλεφωνίας επί της οδού Λαχανά 28, σε μικρή απόσταση από τα σχολεία της περιοχής Συκεών, που εκπέμπει ακτινοβολία επικίνδυνη για τους μαθητές.
Στα σχολεία φοιτούν, για το ήμισυ και πλέον της ημέρας 1700 περίπου μαθητές/τριες, ενώ στους χώρους τους αθλούνται ή φιλοξενούνται σε καθημερινή βάση εκατοντάδες επιπλέον παιδιών.
Η εγκατάσταση της κεραίας δίπλα στα σχολεία που φοιτούν τα παιδιά μας έχει ανησυχήσει τους γονείς, τους περιοίκους αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα, αφού υπάρχουν εντονότατοι κίνδυνοι για την υγεία από την εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.
Υπάρχουν σημαντικές επιστημονικές έρευνες πανεπιστημιακών καθηγητών, γενετιστών, βιολόγων κ.α., που αποδεικνύουν ότι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας εκπέμπουν επικίνδυνη ακτινοβολία και προκαλούν ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία, σωματική και ψυχική, όπως νευροψυχικές διαταραχές, δυσκολίες μάθησης, λευχαιμίες, εξασθένηση μνήμης, καρκίνοι, ακόμη και θάνατοι.
Ζητούμε την άμεση παρέμβαση όλων των αρμόδιων φορέων και τη συνδρομή τους σε όλα τα επίπεδα για την απομάκρυνση των κεραιών και στηρίζουμε την πρωτοβουλία των πολιτών και των γονέων της περιοχής Συκεών για δικαστική προσφυγή και κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για την απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας της WIND στην ταράτσα πολυκατοικίας επί της οδού Λαχανά 28 στις Συκιές.
Το Δ.Σ.
 O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                                            ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR