Ads 468x60px

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ



Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                      Θεσσαλονίκη  26/01/2016
Πρ. Κορομηλά 51
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622                                  
e-mail:  gelmeth3@gmail.com                      

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Πεδίο της κοινωνικής αναμέτρησης με τα μνημόνια, τις κυβερνητικές δυνάμεις και την ΕΕ γίνονται αυτές τις μέρες οι κάμποι και οι αγροτικές περιοχές όλης της χώρας.
Το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης  εκφράζει τη συμπαράσταση των καθηγητών στον δίκαιο αγώνα των αγροτών ενάντια στο   ασφαλιστικό νομοσχέδιο και την υπερφορολόγησή τους.
Η άγρια φορολόγηση,  οι τεράστιες εισφορές, το διαρκώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής, αλλά και η θηλιά που διαρκώς σφίγγει για τη φτωχή αγροτιά από τις διατάξεις της ΚΑΠ, και την πριμοδότηση των μεγάλων αγροτοδιατροφικών κολοσσών που προωθεί η Ε.Ε., απειλούν να αλλάξουν το χάρτη συνολικά στην παραγωγή, με συνέπειες, όχι απλά για τους αγρότες, αλλά για το σύνολο του πληθυσμού της χώρας.
 Στόχος τους είναι η συγκέντρωση της γης στα χέρια επιχειρηματικών κύκλων, μέσα από ένα ασφυκτικό πλαίσιο παραγωγής και επιβίωσης για την πλειοψηφία των αγροτών, και υπαγωγή των αγροτών είτε σε εργάτες γης είτε σε ένα νέο ποτάμι ανεργίας και μετανάστευσης.
 Οι διεκδικήσεις των αγροτών είναι αγώνας ύπαρξης της ελληνικής υπαίθρου και στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής, που είναι προϋπόθεση για μια δημοκρατική παραγωγική ανασυγκρότηση σε όφελος του λαού.
Οι αγρότες και οι μικροκαλλιεργητές είναι η παραγωγική βάση της χώρας μας και δεν θα επιτρέψουμε την εξόντωσή τους με στόχο να συγκεντρωθεί η αγροτική παραγωγή στα χέρια λίγων.
 Η επίθεση που δέχονται όλα τα χαμηλά κοινωνικοοικονομικά στρώματα με το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό και τις συντάξεις και ειδικά η Αγροτιά  που καθημερινά δίνει μάχη κάτω από σκληρές συνθήκες, μας αφορά όλους και η αντιμετώπιση της απαιτεί ενιαίο μέτωπο αγώνα .
 Τα προβλήματα των εκπαιδευτικών και των αγροτών είναι κοινά, όπως είναι και τα προβλήματα των υπόλοιπων εργαζομένων.
Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα των αγροτών προκειμένου να ανατρέψουμε την πολιτική των μνημονίων, κυβέρνησης. Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. που είναι ενάντια στην ελληνική αγροτιά και σε κάθε εργαζόμενο.
Ενώνουμε τις φωνές μας μαζί τους και ζητάμε την απόσυρση αυτού του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην διαδήλωση των αγροτών στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη στις 3μ.μ. στην κεντρική πύλη της ΔΕΘ (πλατεία ΧΑΝΘ)
   
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                                ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR