Ads 468x60px

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Η 4 Φλεβάρη ήταν μόνο η αρχή! - Συνεχίζουμε πιο δυνατά!



Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                            Θεσσαλονίκη  9/2/2016
Πρ. Κορομηλά 51
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622                                  
e-mail:  gelmeth3@gmail.com                      

Συνεχίζουμε πιο δυνατά και δυναμικά!
Η 4 Φλεβάρη ήταν μόνο η αρχή !
 To Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης  εκτιμά ως σημαντικό σταθμό της μάχης ενάντια στο αντιασφαλιστικό τερατούργημα της κυβέρνησης, τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη την χώρα, της 24ωρης απεργίας της Πέμπτης 4 Φλεβάρη.
Η κοινωνική πλειοψηφία, εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, έστειλαν μήνυμα, ένα βροντερό ΟΧΙ στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας που έχουν κατακτηθεί με σκληρούς αγώνες ενός αιώνα.
 Οι εκπαιδευτικοἰ συμμετείχαν μαζικά στις κινητοποιήσεις πάρα τα τεράστια οικονομικά προβλήματα, την απογοήτευση και το καταθλιπτικό βάρος της πίεσης περί δήθεν «έλλειψης εναλλακτικής λύσης».
Η συμμετοχή στην απεργία ξεπέρασε το 50% στην περιοχή μας με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά σε ορισμένες περιοχές ( π.χ. Συκιές 74%, Πολίχνη 62% ) και σχολεία. (48% ήταν στην Νεάπολη και 30% στο κέντρο)
Εντύπωση προκαλεί η εσπευσμένη και χαλκευμένη ανακοίνωση του υπουργείο για χαμηλή συμμετοχή των εκπαιδευτικών της τάξης του 18,43% !!! κατά τα πρότυπα παλαιότερων εποχών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και στις  λίγες περιοχές πανελλαδικά με τη μικρότερη συμμετοχή, αυτή δεν ήταν κάτω του 25% !
Ο νυν υπουργός παιδείας ακολούθησε τη συνήθη και προσφιλή  τακτική των προκατόχων του και ανακοίνωσε μικρά απεργιακά ποσοστά, ελπίζοντας να ανακόψει το μεγάλο κύμα οργής και αγανάκτησης που κατακλύζει τον κόσμο της εκπαίδευσης για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και για τις αντιεκπαιδευτικές αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που προετοιμάζει το υπουργείο για τη δημόσια εκπαίδευση.
Επιβεβαιώνει όμως περίτρανα πόσο ενοχλείται το κράτος - εργοδότης από την απεργιακή μας πίεση, παρά τα αντίθετα ευκόλως διαδιδόμενα. Γελοιοποιεί επίσης και εκείνους τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης που υποκριτικά και εξόχως σουρεαλιστικά καλούσαν πριν την απεργία  τον κόσμο να διαδηλώσει ενάντια …στα μέτρα τους!

Το κλίμα αλλάζει, το θερμόμετρο ανεβαίνει, η κλιμάκωση των αγώνων με πολύμορφο αγώνα διαρκείας με απεργίες, καταλήψεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας επιβάλλεται! Τώρα πρέπει να προκηρυχτεί το επόμενο απεργιακό βήμα, κλιμάκωση με 48ωρη Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία με αίτημα να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει προς ψήφιση το σχέδιό της ή το χειρότερο νομοσχέδιο που παζαρεύει με ΕΕ και Τρόικα.

Μέσα από τον συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και άλλων συλλογικοτήτων παίρνουμε αποφάσεις αποφασιστικού αγώνα και καλούμε  την ΑΔΕΔΥ, την ΟΛΜΕ, την ΔΟΕ και άλλες ομοσπονδίες τώρα να αποφασίσουν τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.
Τώρα είναι η ώρα να υλοποιηθεί από το ΔΣ της ΟΛΜΕ η απόφαση της συνέλευσης των προέδρων ΕΛΜΕ για κύκλο Γενικών Συνελεύσεων στις ΕΛΜΕ αμέσως μετά την 24ωρη απεργία ώστε να παρθούν αποφάσεις αγωνιστικής συνέχειας και κλιμάκωσης

Ο αγώνας πρέπει τώρα να συνεχιστεί με αγωνιστική ενότητα και  μαχητικό μέτωπο με τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, τη φτωχομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους και τους «μπλοκάκηδες», αλλά και τους ανέργους και τη νεολαία που πιέζεται εκτός εργασίας από τα μέτρα και τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχει καμιά αποδεκτή λύση στα πλαίσια των εκβιασμών της ΕΕ, του ΔΝΤ, της Τρόικας και του κεφαλαίου. Το μήνυμα της λαϊκής κινητοποίησης είναι να σταματήσει τώρα κάθε παζάρι με την ΕΕ για το ασφαλιστικό. Να αποσυρθεί οριστικά το νομοθετικό τερατούργημα του Κατρούγκαλου που καταργεί - διαλύει την κοινωνική ασφάλιση, και να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων και των βάρβαρων μέτρων της λιτότητας. Να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε τις πολιτικές κυβέρνησης –Ε.Ε. Δ.Ν.Τ. κεφαλαίου. Να ανοίξει ο δρόμος για συνολικότερες  κοινωνικές ανατροπές σε όφελος του λαού και του τόπου.
Συνεχίζουμε πιο δυνατά και δυναμικά. 
Η 4 Φλεβάρη είναι μόνο η αρχή !

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                                            ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR