Ads 468x60px

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες!



Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                      Θεσσαλονίκη  28/02/2016
Πρ. Κορομηλά 51
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622                                  
e-mail:  gelmeth3@gmail.com                      

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ καλεί τους συναδέλφους να εντείνουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
όπως γνωρίζετε, το δράμα χιλιάδων προσφύγων βρίσκεται σε εξέλιξη. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη. Χιλιάδες άνθρωποι, παιδιά, γυναίκες, άνδρες, ηλικιωμένοι που καταφεύγουν στη χώρα μας βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Κανείς μας δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Πρέπει άμεσα να πάρουμε πρωτοβουλίες.

1.   Η ΕΛΜΕ μας απευθύνει επείγουσα έκκληση σε όλους να αρχίσουμε από αύριο να συγκεντρώνουμε στα σχολεία μας είδη πρώτης ανάγκης για να προωθηθούν στους έχοντες ανάγκη. Πρέπει να δράσουμε άμεσα. Να καλέσουμε τους μαθητές μας και τους γονείς τους να βοηθήσουν. Να φέρουν ό,τι μπορούν.. Θα φροντίσουμε για την άμεση αποστολή τους στους τόπους συγκέντρωσης των προσφύγων στην Ειδομένη και στα Διαβατά το επόμενο διάστημα.
Σας παραθέτουμε τα άμεσα αναγκαία :
 Τρόφιμα: Γάλα μακράς διαρκείας για ενηλίκους, Γάλα για βρέφη και παιδιά, Νερό, Ζάχαρη, Τσάι, βρεφικές κρέμες. Ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης (μπισκότα, κρουασάν, κτλ)
Είδη υγιεινής  μωρομάντηλα, σερβιέτες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες
 Φάρμακα: Αεροτσάμπερ για παιδιά (ακόμα και μεταχειρισμένα), Tobrex - Tobratex (κολύριο για τα μάτια) Otrivin (για τη μύτη), Zovirax (δερματικό) Mucosolvan σιρόπι των 15 και των 30
Ρούχα: Κουβέρτες, Υπνόσακοι, Παπούτσια

2.   Να εντείνουμε την ενημέρωση των μαθητών μας και της κοινωνίας  με συζητήσεις, προβολές, προγράμματα κ.α. για τα αίτια της προσφυγιάς, να καλλιεργήσουμε πνεύμα αλληλεγγύης, ενάντια σε ρατσιστικές αντιλήψεις και μισαλλόδοξες συμπεριφορές, αντιπολεμική –φιλειρηνική συνείδηση και στάση. (Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε  και το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ της συναδέλφισσας Νίνας Γεωργιάδου από την Κάλυμνο    Νο passport https://youtu.be/9OPQ0rrzXWg) το spot της Διεθνούς Αμνηστίας  https://youtu.be/2b5eXv4yGvA   .

3.   Να συμμετάσχουμε στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και καταγγελίας των πολέμων, της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και της Ευρώπης-φρούριο που εγκαταλείπει οριστικά τις αξίες της δημοκρατίας, του ανθρωπισμού και του διαφωτισμού.

4.   Ομάδα συναδέλφων των καλλιτεχνικών μαθημάτων (εικαστικοί, μουσικοί) προσφέρθηκαν να αναλάβουν δράσεις για τα προσφυγόπουλα στα Διαβατά. (Θα στείλουμε νέα αναλυτική ανακοίνωση γι αυτό).
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                             ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR