Ads 468x60px

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Να αποσυρθεί τώρα η τροπολογία για τους αναπληρωτές! Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί σε όλη την εκπαίδευση!



Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                     Θεσσαλονίκη, 14-4- 2016
Πρ. Κορομηλά 51 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                 
e-mail: gelmeth3@gmail.com
Να  αποσυρθεί τώρα η  τροπολογία για τους αναπληρωτές!
Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί σε όλη την εκπαίδευση!
Το υπουργείο παιδείας με την πρότασή του συνεχίζει απαρέγκλιτα την εφαρμογή της πολιτικής μνημονίων, ΕΕ και ΟΟΣΑ και προαναγγέλλει: μηδενικούς διορισμούς για μια ακόμη χρονιά, χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών με την κλοπή της προϋπηρεσίας, εκτρωματικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των μονίμων (άμεση ή έμμεση αύξηση ωραρίου, υποχρεωτικές μετακινήσεις παντού, αλλαγές αναθέσεων, μείωση ωρών μαθημάτων, συγχωνεύσεις, καταργήσεις κλπ)
Η κυβέρνηση επιχειρεί να καταδικάσει διά βίου τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς και αναπληρωτές,  σε ένα κυνήγι προσόντων και ανακύκλωσης της ανεργίας μεταξύ τους. Να τσακίσει τα εργασιακά δικαιώματα των μονίμων εκπαιδευτικών, για να καλύψει τα τεράστια κενά στην εκπαίδευση με μικρότερο οικονομικό κόστος. Να εμπεδώσει και στους δύο την αλληλοσφαγή πάνω στο πτώμα των μορφωτικών δικαιωμάτων της δημόσιας εκπαίδευσης.
Απαιτούμε!

  • Να αποσυρθεί η απαράδεκτη πρόταση του υπουργείου για τις προσλήψεις αναπληρωτών. 
  •  Μαζικοί διορισμοί εκπ/κών για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών των σχολείων και των μαθητών μας. Να καλυφθούν τα 30 χιλιάδες κενά στα σχολεία στην γενική, τεχνική εκπαίδευση και στην Ειδική αγωγή.  Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!
  • Αύξηση-διπλασιασμός των δαπανών για την Παιδεία. 20 παιδιά στο τμήμα,  15 στις κατευθύνσεις, 10 στα εργαστήρια. Ενισχυτική διδασκαλία και πρόσθετη διδακτική στήριξη από την αρχή της χρονιάς σε όλα τα σχολεία. 
  • Διορισμός όλων των αναπληρωτών. Κανείς αναπληρωτής χωρίς δουλειά. Κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. 
  • Όχι στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τη μόνιμη αναπλήρωση και την ωρομίσθια. 
  • Πλήρη ασφαλιστικά, εργασιακά, συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους όσοι παραμένουν αναπληρωτές.
  • Κατάργηση του ν.3848, όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων και του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Διορισμοί με βάση το χρόνο λήψης πτυχίου και την προϋπηρεσία. Όχι στο προσοντολόγιο. 
  • Απόσυρση της τροπολογίας που διπλασιάζει τα παιδιά για να λειτουργήσει ένα νηπιαγωγείο, οδηγώντας στο κλείσιμό τους. 
  • Καμιά κατάργηση, συγχώνευση τμημάτων, νηπιαγωγείων και σχολείων σε γενική και τεχνική εκπαίδευση. Καμιά υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικών. 
  • Όχι στα σχέδια διάλυσης της ΤΕΕ και στην μαθητεία. 
  • Κάτω τα χέρια από τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εκπ/κων και το δημόσιο σχολείο. Επαναφορά του ωραρίου του 2013. Καμιά αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας. Να αποσυρθεί το ασφαλιστικό τερατούργημα. 
  • Διαγραφή του  χρέους. Ρήξη και έξοδος από τη φυλακή των μνημονίων, του ευρώ και της Ε.Ε.
Τώρα απαιτείται σύγκρουση και ρήξη με αυτή την πολιτική και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας με αποφασιστικό αγώνα. Μόνο εμείς μπορούμε να τους σταματήσουμε! Όλοι στις ΓΣ , στις συγκεντρώσεις και τις απεργίες !
Η ζωντανή, μαχόμενη εκπαίδευση να πάρει την υπόθεση στα χέρια της. Όλες οι αγωνιστικές δυνάμεις του εκπαιδευτικού κινήματος να μπουν σε αυτή την κοινή αγωνιστική την προσπάθεια και σχεδιασμό ενάντια σε διαχωρισμούς και αντιθέσεις.
Με έκτακτες ΓΣ παντού και ΓΣ προέδρων, για αποφασιστική αγωνιστική και απεργιακή κλιμάκωση την άλλη εβδομάδα.
Με επιτροπές αγώνα αναπληρωτών και μονίμων εκπαιδευτικών παντού και πανελλαδική δικτύωση και συντονισμό.
  • Να αποχωρήσει τώρα η ΟΛΜΕ από τον κυβερνητικό, προσχηματικό και επικίνδυνο «Εθνικό Διάλογο». Να αποσύρει την πρόταση νόμου που κατήρτισε με δικηγόρο για τους διορισμούς-προσλήψεις και την οποία κατέθεσε στο υπουργείο Να προχωρήσει τώρα σε νέες Γ.Σ. και Γ.Σ. των προέδρων για κλιμάκωση του αγώνα. 
  • Είναι ανεπιθύμητοι όσοι βουλευτές τολμήσουν να ψηφίσουν στη Βουλή τις προτάσεις διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης
Καλούμε όλους τους αναπληρωτές σε συνάντηση την Τρίτη 19 Απρίλη  στις 7 μ.μ σε συνάντηση στα γραφεία της Γ΄ΕΛΜΕ
Γ.Σ. ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5ΜΜ ΣΤΗΝ ΕΔΟΘ
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ              ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR