Ads 468x60px

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Απαντάμε με ξεσηκωμό στον πόλεμο που μας κήρυξε η Κυβέρνηση




Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                             Θεσσαλονίκη, 7-5- 2016
Πρ. Κορομηλά 51
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                 
e-mail: gelmeth3@gmail.com

Απαντάμε με ξεσηκωμό στον πόλεμο που μας κήρυξε η  Κυβέρνηση

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κλιμακώνει τον πόλεμο ενάντια στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Επιχειρεί με έναν άθλιο και αντιλαϊκό αιφνιδιασμό, μέσα στο Σαββατοκύριακο  να περάσει το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό.
Καταργεί τη δημόσια, καθολική, κοινωνική ασφάλιση, ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτική ασφάλιση, μειώνει δραματικά τις συντάξεις κύριες και επικουρικές το εφάπαξ, πετσοκόβει αναπηρικές και συντάξεις χηρείας ενώ αυξάνει τις εισφορές. Περικόπτονται  1,8 δις από την κοινωνική ασφάλιση για το 2016, ενώ για την 4ετία 2016-2019 προβλέπονται μειώσεις της τάξης 8,2 δις! όπως αποκαλύπτει έκθεση του ΓΛΚ.
Καταργεί το ΕΚΑΣ, εξαναγκάζει σε έξοδο από το επάγγελμα και σε ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες, και οδηγεί σε ξεκλήρισμα την μικρομεσαία αγροτιά.  
Φέρνει νέα φοροκαταιγίδα,  με άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση του μισθού μας, κατεβάζει  το αφορολόγητο στα 8600 ευρώ, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ στο 24%, νέοι έμμεσοι φόροι, εισφορά αλληλεγγύης κ.ο.κ.
Όλα αυτά θα μεταφερθούν στις τσέπες των δανειστών και των τραπεζών όπου καταλήγουν τα
τελευταία χρόνια όλες οι περικοπές αλλά και τα δάνεια των θεσμών (το 95% !!! της «βοήθειας του 1ου και 2ου μνημονίου 216 δις ευρώ κατευθύνθηκαν προς τα κει, όπως αποκάλυψε με αδιάσειστα πλέον στοιχεία έρευνα του γερμανικού ινστιτούτου ΕSMT που δημοσιεύτηκε τις προηγούμενες μέρες).
Με τα νομοσχέδια αυτά συνεχίζεται και βαθαίνει η αδιέξοδη και καταστροφική μνημονιακή πολιτική που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Δεν είναι μόνο αυτά! Επιδιώκουν να περάσουν «αυτόματο! μνημόνιο διαρκείας»  δηλαδή ένα 4ο μνημόνιο «κάβα» που θα προκαλεί μειώσεις μισθών-συντάξεων και μειώσεις δαπανών (π.χ. για την Παιδεία ) κάθε φορά που «αποκλίνουν οι στόχοι»!!! Ήδη μιλάνε για νέες μειώσεις μισθών ενώ το ΔΝΤ και ο ΣΕΒ ζητούν 30.000 χιλιάδες απολύσεις!!!
Ταυτόχρονα η Κυβέρνηση  εφαρμόζοντας το 3ο  μνημόνιο που ψηφίσαν όλα τα κόμματα υπηρέτες των συμφερόντων των αστικών ελίτ (ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ- ΝΔ- κτλ ) συνεχίζει την επιχείρηση διάλυσης της δημόσιας παιδείας.
Μετά την κατάργηση των τμημάτων ένταξης,  νομοθετεί με τροπολογίες την εξολόθρευση του ολοήμερου σχολείου, τις συγχωνεύσεις νηπιαγωγείων με προφανή στόχο την εξοικονόμηση προσωπικού.
 
 Περνάει αιφνιδιαστικά στο νομοσχέδιο για την έρευνα αντιεκπαιδευτική τροπολογία που αφορά την καρατόμηση της τεχνικής εκπαίδευσης, την  δυνατότητα μετακίνησης των συναδέλφων των ΕΠΑΛ στα δημοτικά!!! ,την εισαγωγή του απαράδεκτου θεσμού της μαθητείας και την κατάργηση της μείωσης ωραρίου των υπευθύνων εργαστηρίων πληροφορικής και φυσικών επιστημών. Προοιωνίζονται μεγάλες μειώσεις στις προσλήψεις αναπληρωτών παρά την μικρή νίκη του κινήματος σχετικά με τους όρους πρόσληψης, ενώ για μόνιμους διορισμούς ούτε λόγος, το βάρος θα πέσει στους ώμους των εκπαιδευτικών που θα γίνουν «λάστιχο» την επόμενη χρονιά. «Υπάρχει πολύ …λίπος ακόμη στην εκπαίδευση»  δήλωσε ο υπουργός Φίλης. Όλα αυτά την στιγμή που ο «διάλογος» τους συνεχίζεται!! Μας εμπαίζουν.

Συνάδελφοι, η Κυβέρνηση θα συνεχίσει με αμείωτους ρυθμούς την επίθεση απέναντι στα συλλογικά δικαιώματα και δεν θα σταματήσει αν δεν την σταματήσουμε.

Διακηρύσσουμε ότι όποιος βουλευτής ψήφισε αλλά και όποιος θα ψηφίσει  νόμους που υποθηκεύουν τις ζωές μας θα είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο παντού, και θα βρει απέναντί του το λαό.
Ιδιαίτερα απευθυνόμαστε στον συνάδελφο πρόεδρο της Γ΄ ΕΛΜΕ επί σειρά ετών Τρ. Μηταφίδη, νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον καλούμε να καταψηφίσει το νομοσχέδιο που κατακρεουργεί τα ελάχιστα δικαιώματα έχουν απομείνει και τα οποία υπεράσπιζε στους κοινούς αγώνες του κλάδου.

Να μην περάσει ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό, το νέο Φορολογικό!  Όχι  στις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις

Να ανατραπεί συνολικά η επίθεση  Κεφαλαίου - Κυβέρνησης, της ΕΕ, και Δ.Ν.Τ. Ρήξη και έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ. Διαγραφή του ληστρικού και παράνομου χρέους. Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου κατάργηση του προκλητικού καθεστώτος των προνομίων των εφοπλιστών των μεγαλοεργολάβων των offshore εταιρειών. Χτύπημα της φοροδιαφυγής –φοροκλοπής-φοροαποφυγής που παραμένουν ανέγγιχτες.

Παλλαϊκός - Πανεργατικός ξεσηκωμός παντού, με απεργίες, καταλήψεις, ΓΣ, μαζικά συλλαλητήρια, με κάθε τρόπο και κάθε μέρα από αύριο μέχρι τη ΝΙΚΗ.
Όλοι και όλες  στις πορείες και στα συλλαλητήρια !

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                              ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR