Ads 468x60px

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Δ.Ε.Π. ΝΕΑΠΟΛΗΣ /ΣΥΚΕΩΝ



Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                             Θεσσαλονίκη, 31-5-2016
Πρ. Κορομηλά 51
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                 
e-mail: gelmeth3@gmail.com
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Δ.Ε.Π. ΝΕΑΠΟΛΗΣ /ΣΥΚΕΩΝ
Tο Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ-Θεσσαλονίκης   θεωρεί απαράδεκτη την μη λειτουργία της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Νεάπολης Συκεών εδώ και 6 μήνες γιατί ο Δήμαρχος καθυστερεί;; αρνείται ;;  (δεν γνωρίζουμε ακριβώς την αιτία) την σύστασή της !΄
 Οι Δ.Ε.Π. των δήμων (Ν.1566/85 άρθρο 50 ) είναι όργανο συμμετοχικό (καθηγητές, δάσκαλοι γονείς, διευθύνσεις εκπαίδευσης, Δήμος) και συμβουλευτικό για τα ζητήματα κατανομής των κονδυλίων των λειτουργικών δαπανών, χωροταξικής κατανομής των  μαθητών στα σχολεία, συγχωνεύσεις, αναβαθμίσεις, υποβαθμίσεις, καταργήσεις σχολείων , σχολικές υποδομές κ.α . 
Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών στις ΔΕΠ επιδιώκουμε:
Την ισόρροπη και δίκαιη κατανομή των μαθητών στα σχολεία της περιοχής με γνώμονα τα μικρά τμήματα για την καλύτερη λειτουργία των σχολείων και την βελτίωση των παιδαγωγικών συνθηκών. Αντιπαλεύουμε τυχόν  προσπάθειες συγχωνεύσεων  τμημάτων ή σχολείων.
Την βελτίωση των υποδομών των σχολικών κτηρίων, την κατασκευή νέων κτηρίων από δημόσιους φορεἰς  (ΟΣΚ) όπου αυτό είναι αναγκαίο, την συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών .
Την αναγκαία, πλήρη, έγκαιρη,  διαφανή και δίκαιη οικονομική ενίσχυση των σχολείων με  δημόσιους πόρους χωρίς την προσφυγή σε επιβαρύνσεις των γονέων ή σε «χορηγίες» από ιδιωτικούς φορείς.
Επειδή τελευταία  η ΔΕΠ παρακάμπτεται πλήρως και αποφασίζονται σοβαρά θέματα  Παιδείας (πχ η τελευταία δόση για τα λειτουργικά έξοδα ήταν εξαιρετικά μειωμένη, έχουν προχωρήσει οι κατανομές των μαθητών στα σχολεία κ. λ. π.) απευθείας από το Δημοτικό συμβούλιο, όχι μόνο χωρίς την συμμετοχή μας αλλά χωρίς καν μια στοιχειώδη ενημέρωση,  καλούμε τον δήμαρχο, τον υπεύθυνο Παιδείας του Δήμου και το Δημοτικό συμβούλιο να μας ενημερώσουν άμεσα για το ζήτημα και να καλέσουν άμεσα σε συνεδρίαση την ΔΕΠ  Νεάπολης- Συκεών.  
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ              ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR