Ads 468x60px

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Όλοι στα δικαστήρια την Τετάρτη 5/10, στις 3:30μμ.



Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                     Θεσσαλονίκη, 4/10/2016
Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                  
 e-mail:  gelmeth3@gmail.com


ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
KANENA ΣΠITI ΣTA XEΡIA KΡATOYΣ – TΡAΠEZITH

Όλοι στα δικαστήρια την Τετάρτη 5/10, στις 3:30μμ.

Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε τον Νοέμβρη του 2015  αντιλαϊκό νόμο που ανοίγει το δρόμο για μαζικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών.
 Το δικαίωμα στην κατοικία χιλιάδων ελλήνων παραβιάζεται στο όνομα της ευρωστίας του τραπεζικού Λεβιάθαν. Το τέρας των τραπεζιτών ζητά αίμα για να συνεχίσει το φαγοπότι και την κυριαρχία του στην ελληνική κοινωνία.
Οικογένειες θα βρεθούν στο δρόμο. Φτωχοί εργαζόμενοι, που τα βγάζουν πέρα πολύ δύσκολα, αλλά έχουν τουλάχιστο ένα σπίτι για να μπορούν να επιβιώνουν στοιχειωδώς ανθρώπινα, θα χάσουν το σπίτι τους.

Το ανθρώπινο δικαίωμα στην κατοικία είναι θεμελιώδες και δεν μπαίνει στην ζυγαριά ικανοποίησης των οποιωνδήποτε οικονομικών σκοπιμοτήτων του κυρίαρχου
οικονομικού συστήματος, της ΕΕ και της ντόπιας ολιγαρχίας.
Η πτώση των εισοδημάτων των μικρομεσαίων οφειλετών είναι η αιτία μη εξυπηρέτησης των δανείων. Η λογική λύση είναι να μειωθούν τα υπόλοιπα των δανείων σε ανάλογα επίπεδα με τα εισοδήματα του οφειλέτη. Ή να επανεξεταστεί εξ’ αρχής η πορεία κάθε δανείου: π.χ. Μία κατοικία που αγοράστηκε με αντικειμενική αξία 200.000 ευρώ και δόθηκε γι’ αυτή δάνειο 200.000 ευρώ, σήμερα έχει πραγματική αξία 100.000 ευρώ, ενώ ο δανειολήπτης έχει πληρώσει ήδη 150.000 και για ένα μικρό υπόλοιπο που χρωστάει ακόμη θα την χάσει. Δηλαδή ο νόμος κυβέρνησης - δανειστών δεν συνυπολογίζει το ποσό που έχει ήδη πληρώσει ο οφειλέτης. Μονά ζυγά δικά τους οι τραπεζίτες.

Μην ξεχνάμε ότι οι τράπεζες πήραν 300 δις ευρώ κεφάλαια και εγγυήσεις από το ελληνικό δημόσιο μετά το 2009 κατ’ απαίτηση της τρόικας. Δεν ελέγχθηκαν ποτέ για το πώς χρησιμοποίησαν τα κεφάλαια αυτά. Μεγάλο μέρος από αυτά τα κεφάλαια τα επενδύουν σε κερδοσκοπικές αγοραπωλησίες τίτλων (μετοχές, ομόλογα, παράγωγα) στα χρηματιστήρια, μία πρακτική που αποβαίνει σε βάρος της πραγματικής οικονομίας. Η προσφορά τους σε παραγωγικές επενδύσεις είναι ελάχιστη. Ο κοινωνικός τους ρόλος όχι μόνο είναι ανύπαρκτος, αλλά είναι ανταγωνιστικός προς τις κοινωνικές δυνάμεις της παραγωγής και της εργασίας.
Μόνο ένα συντονισμένο κίνημα εργαζομένων και μικρομεσαίων θα ανατρέψει την αρπαγή περιουσιών που θέλουν να επιβάλλουν κυβέρνηση -E.E. -ΔNT
Υπάρχει ήδη η εμπειρία από το κίνημα κατά των πλειστηριασμών που το προηγούμενο διάστημα με τις παρεμβάσεις του στα ειρηνοδικεία απέτρεψε πλειστηριασμούς σπιτιών.  Την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη  με την μαχητική παρουσία εκατοντάδων πολιτών από σωματεία, κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες ματαιώθηκε ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας ενός ανασφάλιστου ανάπηρου με 85% αναπηρία και γονιό παιδιού με ειδικές ανάγκες, με δάνειο από την Πειραιώς.

Απαιτούμε!

  • Άμεση και καθολική προστασία της στέγης των λαϊκών νοικοκυριών από κατασχέσεις – πλειστηριασμούς τραπεζών και κράτους. 
  • Προστασία της λαϊκής περιουσίας και της αγροτικής γης από την επίθεση ληστείας δανειστών – τραπεζών – funds.
  • Απαγόρευση της πώλησης από τις τράπεζες και το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, των «κόκκινων δανείων», ειδικά των στεγαστικών. Δεν θα αφήσουμε να αρπάξουν τα κοράκια τη στέγη μας.
  • Απελευθέρωση των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων από τα χρέη προς τράπεζες και κράτος. Να γίνει επανεξέταση κάθε περίπτωσης οφειλής και αν έχει αποπληρωθεί ήδη το 120% ή το 130% του κεφαλαίου, να διαγράφεται κάθε επιπλέον απαίτηση των τραπεζών. Να καθορίζεται η δυνατότητα αποπληρωμής με βάση το πραγματικό εισόδημα του οφειλέτη (νόμος Κατσέλη, υπάρχουσες ήδη ευνοϊκές αποφάσεις δικαστηρίων) και όχι με τα κριτήρια του νέου νόμου. 
  • Να μειωθούν τα χρέη των υπαλλήλων και τα επιτόκια  σε ποσοστό ανάλογο της μείωσης των μισθών. 
  • Διαγραφή των χρεών των άνεργων προς το κράτος και τις τράπεζες. 
  • Κάτω οι αντιλαϊκοί φόροι.  Να πληρώσει το κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης. 
  • Ούτε ένα ευρώ στους δανειστές. Λεφτά για τις λαϊκές ανάγκες. 
  • Διαγραφή του Χρέους ΤΩΡΑ! Δεν θα πληρώσουμε το χρέος τους με τις ζωές μας και το μέλλον της νέας γενιάς. 
  • Να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και να λειτουργούν κάτω από κοινωνικό έλεγχο προς όφελος της κοινωνίας. Να ελεγχθούν για τις πρακτικές τους στις επενδύσεις, για τα θαλασσοδάνεια προς ομίλους και ολιγάρχες του πλούτου.
  
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ              ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR