Ads 468x60px

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Εκδηλώσεις για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου



Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                        Θεσσαλονίκη 3 /12/ 2016
Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                  
 e-mail:  gelmeth3@gmail.com
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143
Εκδηλώσεις για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου
8χρόνια συμπληρώνονται, από τη μέρα που ο δεκαπεντάχρονος τότε μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, έπεφτε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ.
Το ξέσπασμα της κοινωνίας με πρωταγωνιστή τη νεολαία, ήταν η οργισμένη απάντηση μιας ολόκληρης γενιάς στο σύστημα της αλλοτρίωσης, της εκμετάλλευσης και της βίας. Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ήταν ο αγώνας για ελπίδα και δικαίωμα στη ζωή.
 Από τότε μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις  που διαδέχονται η μία την άλλη, εντείνουν την επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, ετοιμάζουν  συνεχώς νέα μέτρα κοινωνικής καταστροφής.
Σήμερα που «δολοφονούνται τα όνειρα » των νέων η δημόσια παιδεία διαλύεται, η ανεργία καλπάζει,  η μετανάστευση των νέων αποκτά δραματικές διαστάσεις, ο αγώνας για ελπίδα και κοινωνική χειραφέτηση αποτελούν πλέον μονόδρομο.
Σήμερα είναι χρέος μας σαν πολίτες και εκπαιδευτικοί να υψώσουμε «τοίχο ατίθασο» υπεράσπισης των παιδιών μας, της ζωής, του μέλλοντός τους ! Να θυμίσουμε στους μαθητές μας τα γεγονότα του Δεκέμβρη ,να τιμήσουμε τη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη.
 Όλοι και όλες στις διαδηλώσεις την Τρίτη 6 Δεκέμβρη στην Καμάρα στις 3 μ.μ.  μαζί με τους φοιτητές, τους μαθητές, την κοινωνία που αντιστέκεται.
ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΦΑΙΡΕΣ
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΕΡΕΣ !
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ               ΔΗΜΗΤΡΗΣ   ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR