Ads 468x60px

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Ενημερωτικό-1

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                Θεσσαλονίκη  22 -1- 2017

Πρ. Κορομηλά 51

τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                 

e-mail: gelmeth3@gmail.com


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 1.


Το νέο ΔΣ της ΕΛΜΕ-Θ που προέκυψε από τις εκλογές στις 15/12/2016 συνεδρίασε ήδη δύο φορές 12/1 &  19/1 συζήτησε και πήρε αποφάσεις για τα εξής θέματα :


    1.  Συγκρότηση Δ.Σ. Στην πρώτη του συνεδρίαση το ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα εκλέγοντας το προεδρείο και τις υπόλοιπες θέσεις ευθύνης. (δες εδώ)

   2.  Έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας. Σε ανακοίνωση του το ΔΣ ασκεί κριτική στην καθυστέρηση της έναρξης του θεσμού και την επιλογή ορισμένων μόνο σχολείων ως κέντρων Εν. διδασκαλίας.  (δες εδώ)

   3.  Περιγραφική αξιολόγηση: Εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση (δες εδώ)

   4.    Για τα επικριτικά σχόλια σε βάρος των εκπαιδευτικών με αφορμή τα κλειστά σχολεία λόγω παγετού: Εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση (δες εδώ)

   5.    Για την απαξιωτική ανακοίνωση του τομέα παιδείας της ΝΔ περί εκπαιδευτικών «φαντασμάτων». Εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση. (δες εδώ)

   6.  «Θεματικές βδομάδες» στα Γυμνάσια Εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση με αναλυτική κριτική στους στόχους που εξυπηρετεί ο «θεσμός» και κάλεσμα στους συναδέλφους να αντισταθούν στην εφαρμογή τους (δες εδώ)

   7.  Έναρξη τμήματος ΔΥΕΠ στο 1ο γυμνάσιο Συκεών. Η εκπαιδευτική κοινότητα καλωσορίζει στα σχολεία μας τα προσφυγόπουλα. (δες εδώ)

   8.  Νέες μειώσεις μισθών από 1/2/2017 λόγω αύξησης των κρατήσεων. Εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση  (δες εδώ)
   9.  Προγραμματισμός κιν. Λέσχης. Αποφασίσθηκε η συνέχιση των προβολών ταινιών με εκπαιδευτικά θέματα.  Η επόμενη προβολή προγραμματίσθηκε για την Παρασκευή 27 Γενάρη στις 7.30μμ στο 1ο Γυμνάσιο Συκεών με την ταινία «Το Μάθημα»  (δες εδώ)

   10.  Πρόταση για έκθεση από τους συναδέλφους εικαστικών. Εγκρίθηκε σχετική πρόταση. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα.
  11.   Για την σύσταση της ΔΕΠ Νεάπολης  Συκεν Το ΔΣ καταδίκασε την με καθυστέρηση …ενός έτους σύσταση της  Δημοτικής επιτροπής Παιδείας που συμπληρώθηκε από τον ….σύνδεσμο εξαγωγέων και το ….Εργατικό Κέντρο  Θες/νίκης ώστε να διαμορφωθεί πλειοψηφία φιλική στον Δήμαρχο. (δες εδώ)
   12.    Δημιουργικές εργασίες στο Λύκειο: Εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση με αναλυτική κριτική στις λεγόμενες Δ.Ε. και κάλεσμα στους συναδέλφους να αντισταθούν στην εφαρμογή τους  (δες εδώ)
    13.   Για τις απουσίες στα ΕΠΑΛ:  Εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση και πραγματοποιήθηκε παράσταση στην Περιφερειακή  διεύθυνση στις  19/1 μαζί με τις Α,Δ,Ε, ΕΛΜΕ με αίτημα να ανασταλεί η διάταξη αυτή που έχει στόχο την δημιουργία (με ακόμη ένα τρόπο) «πλεονασμάτων» προσωπικού. (δες εδώ)

   14.      Για την μαθητεία στα ΕΠΑΛ: Το ΔΣ δεν κατέληξε σε απόφαση για το ζήτημα αυτό λόγω διαφορετικών εκτιμήσεων. Παραπέμφθηκε στη ΓΣ και αποφασίσθηκε η πραγματοποίηση ειδικής εκδήλωσης -συζήτησης

   15.      Πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ γι όλα τα επίδικα ζητήματα  της περιόδου στις 1 Φλεβάρη στις 7μμ. στο 1ο λύκειο Συκεών (δες εδώ)
   16.  Ψηφίσματα συμπαράστασης: α) στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς (δες εδώ) και β) στους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών» (δες εδώ)
   17.   Για τους αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής: Εκδόθηκε κοινή ανακοίνωση από τις Α΄, Γ΄, Δ΄, και Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ, με αντίστοιχη διαμαρτυρία στην Περιφερειακή Δ/νση (δες εδώ)
  18.    Ψήφισμα καταδίκης της εισβολής της ΧΑ σε σχολείο στο Πέραμα.  (δες εδώ)  



 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιάννης Λαθήρας                        Νίκος Παλάντζας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR