Ads 468x60px

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Νέα μείωση του εισοδήματός μας από την αρχή του έτους!

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                Θεσσαλονίκη  22 -1- 2017

Πρ. Κορομηλά 51

τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                 

e-mail: gelmeth3@gmail.com



Νέα μείωση του εισοδήματός μας από την αρχή του έτους !


Μειώσεις μισθών από 14 έως 23 ευρώ το μήνα, που θα γίνουν άμεσα αντιληπτές τον επόμενο μήνα και με αναδρομικές χρεώσεις για τους μισθούς Ιανουαρίου που πληρώνονται 27 Δεκεμβρίου, φέρνουν οι αλλαγές στον υπολογισμό των εισφορών κύριας σύνταξης από την 1/1/2017.

Σύμφωνα με το τελικό σχέδιο της εγκυκλίου του Γενικού Λογιστηρίου από 1/1/2017 , όπως προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου 4387/2016, η βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών κρατήσεων 6,67% για κύρια σύνταξη στους δημοσίους υπαλλήλους θα είναι στο σύνολο των αποδοχών που λαμβάνουν με το νέο μισθολόγιο και όχι στον βασικό όπως γινόταν μέχρι τώρα

Οι νέες κρατήσεις δεν θα χρεωθούν στις 27 Δεκεμβρίου, γιατί ήδη οι αποδοχές εκκαθαρίστηκαν από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών με τις παλιές εισφορές, αφού δεν βγήκε επίσημα η απόφαση. Ωστόσο, οι κρατήσεις στους μισθούς του Ιανουαρίου θα χρεωθούν αναδρομικά με τη μισθοδοσία του Φεβρουαρίου. Μέσα στον Ιανουάριο δηλαδή θα πληρώσουμε ασφαλιστικές εισφορές δύο μηνών.

Οι νέες μειώσεις απέχουν 6 μόνο μήνες από τις προηγούμενες, το μισθολόγιο είναι πάλι παγωμένο, η προσωπική διαφορά έχει μπει στο στόχαστρο των θεσμών ενώ ο κόφτης παραμονεύει. Η μισθολογική μας καθίζηση συνεχίζεται αδιάλειπτα επί 7 πλέον χρόνια, ενώ οι μισθοί των νέων συναδέλφων είναι πλέον εξευτελιστικοί.

Αν  το συνδυάσουμε με τις αυξήσεις σε βασικά είδη από την αρχή της χρονιάς και με τις διαφαινόμενες επιπλέον φορολογικές μας επιβαρύνσεις (ετοιμάζεται νέα μείωση του αφορολόγητου!) έχουμε τεράστια μείωση εισοδημάτων που μετακινούνται στις τράπεζες, τους δανειστές και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Αυτός είναι ακόμη ένας σοβαρός λόγος να συγκληθούν άμεσα ΓΣ και να ληφθούν αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιάννης Λαθήρας                                     Νίκος Παλάντζας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR