Ads 468x60px

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Φόρος 29% στα έσοδα των σχ. επιτροπών από τα κυλικεία !

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                Θεσσαλονίκη   8 -2- 2017
Πρ. Κορομηλά 51
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                 
e-mail: gelmeth3@gmail.com
Νέα μείωση των εσόδων λειτουργίας των σχολείων - Φόρος 29% στα έσοδα των σχ. επιτροπών από τα κυλικεία !
Είναι γνωστό πως η επιχορηγήσεις των σχολείων από τον Κ.Π. έχουν περικοπεί βάναυσα,  περίπου 60%, τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στα βασικά λειτουργικά τους έξοδα ή να καταφεύγουν στην συνδρομή των γονέων των μαθητών.
Συμπληρωματικά είχαν κάποια έσοδα από την εκμίσθωση των κυλικείων (πάλι από τους μαθητές και τους γονείς τους δηλαδή) που είναι εξαιρετικά μειωμένα λόγω της οικονομικής δυσχέρειας των οικογενειών.
Σαν να μη έφταναν όλα αυτά, σύμφωνα με την εγκύκλιο ΔΕΑΦ Β 1016062 ΕΞ 2017/1.2.17,  της Ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων, τα έσοδα που αποκτούν οι σχολικές επιτροπές από την εκμίσθωση των σχολικών κυλικείων τα οποία και διατίθενται για την εκπλήρωση του μη κερδοσκοπικού σκοπού τους, είναι έσοδα που προέρχονται από ...κεφάλαιο! και ως εκ τούτου αποτελούν αντικείμενο φορολογίας. Επομένως, τα έσοδα αυτά φορολογούνται ως εισόδημα από …επιχειρηματική δραστηριότητα με συντελεστή 29% .
Φορολογούν δηλαδή με 29% τα έσοδα που προέρχονται από τα κυλικεία καθιστώντας  ακόμη μεγαλύτερη την δυσκολία λειτουργίας των σχολείων.
 Έτσι πιο εύκολα τώρα θα δρομολογηθεί η περίφημη «οικονομική αυτοδυναμία» των σχολείων που για να επιβιώνουν πρέπει να αναζητούν χορηγούς ή να αναπτύσσουν επιχειρηματική δραστηριότητα.
Απαιτούμε :
  • Την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας για την ανάκληση της εγκυκλίου.
  • Την γενναία αύξηση των εκπαιδευτικών δαπανών   και της επιχορήγησης των σχολείων, την κάλυψη από το κράτος όλων των υπηρεσιών των ΔΕΚΟ, την απαλλαγή από ΦΠΑ κλπ. Μέτρα δηλαδή για να αναπνεύσουν οικονομικά  και να επιτελέσουν την λειτουργία τους  σε όφελος των μαθητών μας και της δωρεάν ποιοτικής μόρφωσης για όλους.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιάννης Λαθήρας                        Νίκος Παλάντζας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR