Ads 468x60px

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Η Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ συμπαρίσταται στους αιρετούς Παντελή Βαϊνά και Γιώργο Χρόνη

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗ           Θεσσαλονίκη   1-2-2017

Πρ. Κορομηλά 51

τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                 

e-mail: gelmeth3@gmail.com



Δίκη των αιρετών Παντελή Βαϊνά και Γιώργου Χρόνη



     Το ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους συναδέλφους Παντελή Βαϊνά και Γιώργο Χρόνη, αιρετούς του ΠΥΣΠΕ Γ΄ Αθήνας, οι οποίοι δικάζονται την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017, γιατί έχουν μηνυθεί από υποψήφιους διευθυντές μετά από τις κρίσεις των διευθυντών του 2011. Ως λόγοι για τις μηνύσεις των υποψήφιων διευθυντών, αναφέρονται η «παράβαση καθήκοντος» και η «κατάχρηση εξουσίας» και όλα αυτά γιατί βαθμολογήθηκαν με χαμηλό βαθμό από τους αιρετούς.

     Υπενθυμίζουμε ότι οι αιρετοί είχαν όλο το δικαίωμα να βαθμολογήσουν όπως αυτοί έκριναν, λαμβάνοντας υπόψη τους και τις καταγγελίες που είχαν εις βάρος τους οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά από Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ της Γ΄ Αθήνας.

    Μετά και την ομόφωνη αθωωτική απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου και την αθωωτική απόφαση της 14ης Νοεμβρίου 2016 στη δίκη του Π. Βαϊνά, η εκπαιδευτική κοινότητα εξακολουθεί να στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό των αιρετών εκπροσώπων Π. Βαϊνά και Γ. Χρόνη, μέχρι την τελική απαλλαγή τους από κάθε δίωξη. Αυτό εξάλλου δηλώνουν οι χιλιάδες υπογραφές των εκπαιδευτικών καθώς και τα εκατοντάδες ψηφίσματα συμπαράστασης από Συλλόγους Γονέων, εκπαιδευτικά-εργατικά σωματεία, πολιτικούς φορείς, δημοτικά συμβούλια κ.α., που έχουν ήδη συγκεντρωθεί. Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε διευκολυντική στάση εργασίας για την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017, από τις 8:00πμ έως τις 12.00πμ και συγκέντρωση συμπαράστασης στις 8.30πμ στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτήριο 9, αίθουσα 12). 

Να σταματήσουν οι ποινικές διώξεις σε βάρος των αιρετών που  ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση και την ελεύθερη έκφραση γνώμης.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιάννης Λαθήρας                                       Νίκος Παλάντζας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR