Ads 468x60px

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Εύγε στην κυβέρνηση για τις επιτυχείς διαπραγματεύσεις!

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                Θεσσαλονίκη   28 -2- 2017
Πρ. Κορομηλά 51
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                 
e-mail: gelmeth3@gmail.com
Nα μην περάσουν τα νέα εξοντωτικά μέτρα κυβέρνησης – EE-ΔΝΤ σε βάρος των εργαζομένων και του λαού μας !
Για άλλη μια φορά επαναλαμβάνεται η κακόγουστη παράσταση της «διαπραγμάτευσης κυβέρνησης –θεσμών» Για άλλη μια φορά καταρρέουν οι δήθεν «κόκκινες γραμμές».
    Για άλλη μια φορά ο «έντιμος συμβιβασμός» θα φορτώσει στις πλάτες των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων νέα δυσβάστακτα μέτρα, το κόστος των οποίων θα πληρώσει ο λαός, παρά την θριαμβολογία των δήθεν «αντισταθμιστικών» μέτρων.
Ετοιμάζονται να κατεβάσουν ακόμη
χαμηλότερα το αφορολόγητο,  που σημαίνει δραστική μείωση του εισοδήματός μας, να κατακρεουργήσουν ακόμη περισσότερο τις συντάξεις (προσωπική διαφορά), να κατεδαφίσουν τα εργασιακά δικαιώματα, να επιβαρύνουν επιπλέον με μέτρα τα πενιχρά εργατικά και λαϊκά εισοδήματα!
Ταυτόχρονα στο στόχαστρό τους είναι η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων και η παραπέρα υπονόμευση των συνδικάτων!
 Παλιά και νέα  μνημόνια και μέτρα θέτουν σε κίνηση τον δημοσιονομικό κόφτη παντού, σχεδιάζουν νέο υποκατώτατο μισθό, αυξάνουν την ανεργία, τις ελαστικές μορφές εργασίας, προχωρούν στην αρπαγή της λαϊκής κινητής και ακίνητης περιουσίας μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Συνεχίζουν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων παραδίνοντας τις δημόσιες παραγωγικές επιχειρήσεις και τον δημόσιο πλούτο στο εγχώριο και ξένο μονοπωλιακό κεφάλαιο.
Παράλληλα υπερφορολογούν την μικρομεσαία αγροτιά, επιβαρύνουν το κόστος παραγωγής ξεκληρίζοντας με τον τρόπο αυτό την φτωχή αγροτιά από την αγροτική παραγωγή. Η ίδια σκληρή αντιλαϊκή πολιτική εφαρμόζεται για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες.
Αυτή η πολιτική που εκπορεύεται από το κουαρτέτο των δανειστών και εφαρμόζεται πιστά από την κυβέρνηση, ενισχύει και διευρύνει τα προνόμια και την ασύδοτη δράση του μεγάλου κεφαλαίου το οποίο είναι και το μοναδικό που αποκομίζει κέρδη από αυτήν την βάρβαρη πολιτική.
Για αυτό ο ΣΕΒ, το εφοπλιστικό κεφάλαιο, οι τραπεζίτες και άλλα τμήματα του μεγάλου κεφαλαίου πανηγυρίζουν .
Η κυβερνητική πολιτική στηρίζει την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, παίρνει μέτρα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας για την παραπέρα αύξηση της κερδοφορίας του, ενώ από την άλλη τσακίζει και συστηματικά απαξιώνει τα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα.
Είναι φανερό ότι η καταστροφική αντιλαϊκή αυτή πολιτική βρίσκει πρόσφορο έδαφος να υλοποιηθεί αφού οι ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος δεν αντιδρούν στην επίθεση και ουσιαστικά  διευκολύνουν το πέρασμα αυτής της πολιτικής.
Παρά τις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα από την βάση, τους χώρους δουλειάς και τα πρωτοβάθμια σωματεία πρέπει και οφείλει να διαμορφώσει τους όρους για μια μεγάλης έκτασης αντεπίθεση, για να μην υλοποιηθούν τα μέτρα που περιλαμβάνονται στα πλαίσια της β΄ αξιολόγησης αλλά και αυτά που προβλέπονται για μετά την λήξη του προγράμματος που η κυβέρνηση αποδέχτηκε και σε λίγες μέρες θα φέρει στην Βουλή για ψήφιση!
Να απαιτήσουμε από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ομοσπονδιών να συντονιστούν ώστε να γίνει άμεσα  μεγάλη πανεργατική απεργία, πολύμορφος και αποφασιστικός αγώνας για να μη περάσουν αυτά τα μέτρα!
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιάννης Λαθήρας                       Νίκος Παλάντζας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR