Ads 468x60px

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

ΨΗΦΙΣΜΑ για την ΥΓΕΙΑ

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                      Θεσσαλονίκη   26 -3- 2017

Πρ. Κορομηλά 51

τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                 

e-mail: gelmeth3@gmail.com



ΨΗΦΙΣΜΑ για την ΥΓΕΙΑ

         H κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων, προωθεί παραπέρα την εμπορευματοποίηση της Υγείας με τη μείωση των κρατικών δαπανών και τη λειτουργία των μονάδων Υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

    Η κατάσταση στο χώρο της ΠΦΥ (ΠΕΔΥ, Κέντρα Υγείας, νοσοκομεία) στη περιοχή μας επιδεινώνεται συνεχώς. Μονάδες του ΠΕΔΥ που έκλεισαν το 2013 δεν ξανάνοιξαν, ενώ αυτές που υπάρχουν λειτουργούν με προβλήματα. Μερικά παραδείγματα:
  • Στο Κ.Υ. Θέρμης το ακτινολογικό μηχάνημα δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού.
  • Στο Κ.Υ. Ζαγκλιβερίου το ακτινολογικό μηχάνημα είναι χαλασμένο και δεν επισκευάζεται. 
  • Στην Τούμπα ενώ υπάρχει μαστογράφος, δεν υπάρχει προσωπικό. Το ίδιο ισχύει για ακτινολογικά και εργαστηριακά μηχανήματα. Επίσης ακτινοσκοπικό μηχάνημα είναι χαλασμένο εδώ και 3 χρόνια!
  • Στην Τριανδρία το Κέντρο Προστασίας Μάνας και Παιδιού, που διενεργούσε εμβολιασμούς, έκλεισε.

          Η κυβέρνηση, «βαφτίζοντας το κρέας ψάρι», κάνει λόγο για ανάπτυξη της ΠΦΥ. Ο σχεδιασμός τους περιλαμβάνει ΠΦΥ που θα στηρίζεται σε προσωρινούς και αποσπασματικούς πόρους του ΕΣΠΑ και του προγράμματος Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων, στις απευθείας πληρωμές των ασθενών, στους έμμεσους φόρους και στη χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης που θα προέρχονται από την αύξηση των δημοτικών τελών.

         Σύμφωνα με τις εξαγγελίες τους, τα αποκεντρωμένα ιατρεία στα αστικά κέντρα θα καλύπτουν μόνο το 30% πληθυσμού. Τα παραπάνω θα έχουν άμεση συνέπεια ο λαός να βάλει ακόμα πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη.

          Ο σχεδιασμός αυτός είναι συνέπεια της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Είναι το αποτέλεσμα της αντίληψης και της πρακτικής που θέλει την υγεία “μοχλό της οικονομίας και της αγοράς” και που έχει δημιουργήσει μια κρίσιμη και επικίνδυνη κατάσταση για τη ζωή της λαϊκής οικογένειας.

          Τα σωματεία πρωτοστατούμε, οργανώνουμε την πάλη των εργαζόμενων για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους. Για υψηλού επιπέδου παροχές υγείας, που θα παρέχονται δωρεάν και αποκλειστικά από το κράτος σε όλους.


 ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ

  • Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην Υγεία, να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες των εργαζομένων, πλήρης κρατική χρηματοδότηση. 
  • Ο λαός να έχει αποκλειστική, δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια. 
  • Πλήρη εξοπλισμό και στελέχωση όλων των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΕΔΥ,ΚΥ...)

Συμμετέχουμε στην σύσκεψη των σωματείων των εργαζομένων στα νοσοκομεία Θεαγένειο, Γενική Κλινική κ.α την Τρίτη 28/2  στις 6μμ. στο Ιπποκράτειο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιάννης Λαθήρας                           Νίκος Παλάντζας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR