Ads 468x60px

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Όλοι/όλες στο συλλαλητήριο Πέμπτη 6 Απρίλη, 6.30μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                Θεσσαλονίκη, 3 -4- 2017

Πρ. Κορομηλά 51

τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                 

e-mail: gelmeth3@gmail.com


fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


Όχι στα νέα μέτρα και το 4ο μνημόνιο! όχι στις περικοπές των συντάξεων και τη νέα φορολεηλασία!


 Σε θρίλερ χωρίς happy end εξελίσσεται και η τωρινή, ατέλειωτη διαδικασία διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.

Το «κουβάρι» των εξελίξεων ξετυλίγεται. Όλα δείχνουν ότι έχουν συμφωνήσει και θα προχωρήσουν:

  • Στην πολύ μεγάλη μείωση του αφορολόγητου, αφού όλα δείχνουν πως θα πέσει στα 5.900-6.000 ευρώ, από 8.636 ευρώ σήμερα. Δηλαδή, όλοι οι φορολογούμενοι με εισόδημα πάνω από τα 8.636 ευρώ θα πληρώνουν τουλάχιστον 600 ευρώ παραπάνω φόρο.. Αυτό σημαίνει μεγάλη μείωση των πραγματικών μισθών.  Θα χάσουμε και τον 12 μισθό!!! 1,8δις ευρώ, το 1% του ΑΕΠ,  θα μετακινηθεί από τα εισοδήματα και τη ζωή μας στις τσέπες των δανειστών.
  • Στη μεγάλη μείωση συντάξεων, με καταρχήν κόψιμο της «προσωπικής διαφοράς». Ο επανυπολογισμός φέρνει εντός του 2019  νέα μείωση  των συντάξεων από 10% έως 30%.
  • Στο ξεπούλημα της ΔΕΗ και παραπέρα εισβολή του κεφαλαίου στην ενέργεια στα πλαίσια του γενικού ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου.
  • Στη διατήρηση-εμβάθυνση του ασφυκτικού αντεργατικού πλαισίου που επιβλήθηκε με τα μνημόνια,  αύξηση των ομαδικών απολύσεων, της ανεργίας, γενίκευση της ελαστικής εργασίας κοκ.
  • Σε νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα περιορίζει ασφυκτικά τα δικαιώματά μας και την δυνατότητα απεργιακής δράσης.
  • Σε αιματηρά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% από το 2018 και μετά.

Αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση δεν είναι το πώς θα μειώσει τις απώλειες για εργαζόμενους και συνταξιούχους, αλλά το πώς θα περιορίσει το δικό της πολιτικό κόστος. Με διαπραγμάτευση ορισμένων οριακών αλλαγών, τα περίφημα δήθεν «αντίμετρα» χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα στο έδαφος της εργασιακής ζούγκλας. Το μόνο που τους ενδιαφέρει πλέον, είναι το πώς οι εργαζόμενοι θα αποδεχτούν τα νέα δυσβάστακτα μέτρα, άλλο ένα δηλαδή Μνημόνιο, χωρίς σοβαρές αντιδράσεις.

Αυτοί έχουν αποφασίσει τι θα κάνουν. Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε. Δυστυχώς, λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης, έχει εμπεδωθεί σε πολύ κόσμο πως δεν γίνεται να ανατραπεί αυτή η πορεία. Δεν είναι έτσι. Αν κάτι δεν γίνεται είναι να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Δεν θα αλλάξει όμως μαγικά από κάπου αλλού. Είναι υπόθεση όλων μας να παρακάμψουμε την αδράνεια των συνδικαλιστικών ηγεσιών, να συσπειρωθούμε στα σωματεία μας, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και με μαζικές, ενωτικές και δυναμικές κινητοποιήσεις να αποτρέψουμε τον κοινωνικό όλεθρο.

 Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες

να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο  των σωματείων και του συντονισμού συλλογικοτήτων της πόλης μας ενάντια στο κλείσιμο της "2ης αξιολόγησης", τα νέα μέτρα και το 4ο μνημόνιο,

την Πέμπτη 6 Απρίλη, 6.30μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιάννης Λαθήρας                      Νίκος Παλάντζας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR