Ads 468x60px

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΟΛΘ, ΕΛΒΟ, ΔΕΗ, ΕΥΑΘ …

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                Θεσσαλονίκη  27 -4- 2017

Πρ. Κορομηλά 51

τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                 

e-mail: gelmeth3@gmail.com


fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΟΛΘ, ΕΛΒΟ, ΔΕΗ, ΕΥΑΘ

Με τυμπανοκρουσίες ανακοινώθηκε η νέα «επιτυχία» της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ: το ξεπούλημα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, που θα δοθεί κατά 67% στον όμιλο συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη και σε γαλλογερμανικά κεφάλαια έναντι του πενιχρού σε σχέση με την περιουσία του ΟΛΘ  ποσού των 232 εκ, ευρώ.  Χρήματα που θα πάνε  βέβαια κατευθείαν στην μαύρη τρύπα του χρέους και στις τσέπες των δανειστών. Ο «εκλεκτός» επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, μαζί με τους γάλλους και γερμανούς συνεργάτες του, παίρνει άλλο ένα φιλέτο της βόρειας Ελλάδας, για να επεκτείνει τα συμφέροντα και την κερδοφορία του εις βάρος της περιουσίας του ελληνικού λαού. Μετατρέπεται  σε ολιγάρχη της πόλης.
Είναι χαρακτηριστική  της κυβερνητικής «συνέπειας» η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ  στις 7/11/2014, που χαρακτήριζε την πώληση του ΟΛΘ «μεγάλο εθνικό και οικονομικό έγκλημα και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι η πώληση των ΟΛΠ και ΟΛΘ θα ακυρωθούν και θα αναζητηθούν ευθύνες για τη ζημιά που προκαλείται στους δυο Οργανισμούς από την πολιτική της συγκυβέρνησης των Μνημονίων και της κοινωνικής καταστροφής»!!!

Οι ιδιωτικοποιήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  που ολοκληρώνουν το θεάρεστο έργο όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων κατ εντολή των ΕΕ, ΔΝΤ και εγχώριας ελίτ, δεν έχουν τελειωμό, αφού σειρά παίρνουν η ΕΛΒΟ και η ΔΕΗ.

Η ΕΛΒΟ η μεγαλύτερη βιομηχανία οχημάτων στην Ελλάδα, η οποία κατασκευάζει λεωφορεία και στρατιωτικά οχήματα, βγαίνει στο σφυρί με το ευτελές τίμημα των 10 εκ ευρώ! Κι όμως πριν από λίγο καιρό (7/9/2013) ο υπ. Άμυνας Καμμένος δήλωνε με αποφασιστικότητα «Δεν θα κλείσει η κυβέρνηση την ΕΛΒΟ, δεν θα κλείσει τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, δεν θα ξεπουλήσει την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία. Να το πάρουνε χαμπάρι...Το κλείσιμο των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας αποτελεί απειλή για την πατρίδα μας, διότι η χώρα θα μείνει χωρίς πυρομαχικά, χωρίς στήριξη για τα οχήματα και τα τεθωρακισμένα, θα μείνει χωρίς αεροπορική βιομηχανία.»

Στο βάθος ακολουθούν η ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ και όλοι οι οργανισμοί που έχουν περάσει στο υπερταμείο. Μόνος χαμένος ο εργαζόμενος λαός, που αντιμετωπίζει τη φτωχοποίηση, την διάλυση κάθε εργασιακού δικαιώματος στις ιδιωτικοποιημένες εταιρείες, την παράδοση της δημόσιας περιουσίας στο κεφάλαιο και τη διάλυση της υγείας, της παιδείας και κάθε κοινωνικού αγαθού στο βωμό ενός «δημόσιου» χρέους που ούτε το δημιούργησε ούτε έχει λόγο να το πληρώνει με το αίμα του.

H Γ΄ΕΛΜΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στην ΕΛΒΟ , στον ΟΛΘ  στην ΕΥΑΘ, συμπαραστέκεται στον αγώνα τους ενάντια στο ξεπούλημα των  επιχειρήσεων. Που δεν είναι μόνο δικός τους!  Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Θεσσαλονίκης  μπορούν να σταματήσουν την ιδιωτικοποίηση των σημαντικών αυτών επιχειρήσεων για την οικονομία και την ζωή των εργαζομένων της πόλης και να επιβάλλουν την λειτουργία τους προς όφελος της κοινωνίας..

Να διεκδικήσουμε κοινωνικοποίηση  των δημόσιων υποδομών, όλων των επιχειρήσεων  κοινής ωφέλειας, στρατηγικής σημασίας και των τραπεζών με εργατικό έλεγχο, την μονομερή διαγραφή του χρέους, την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, για την εξυπηρέτηση των δικαιωμάτων της κοινωνικής πλειοψηφίας και το τελικό πέρασμα της εξουσίας και του πλούτου στα χέρια της !

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιάννης Λαθήρας                                               Νίκος Παλάντζας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR