Ads 468x60px

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Κατανομή μαθητών στην Α΄τάξη των Γυμνασίων της Νεάπολης

Γ΄ ΕΛΜΕ - Θ             Θεσσαλονίκη 1/06/2017
Πρ. Κορομηλά 51
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622
Τηλ. επικοινωνίας: 6979850143
e-mail:  gelmeth3@gmail.com 
 http://3elmethess.blogspot.gr/ 

Κατανομή  μαθητών στην Α΄τάξη των Γυμνασίων της Νεάπολης

Σχετικά με το θέμα της κατανομής των 286 μαθητών στην Α΄τάξη των Γυμνασίων της Νεάπολης, το Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ θεωρεί ότι αυτή πρέπει να γίνει με ισόρροπο τρόπο, όπως πρότειναν  οι διευθυντές και οι σύλλογοι διδασκόντων των σχολείων (57 μαθητές κ 3 τμήματα σε κάθε σχολείο). Αυτό επιτρέπει ο επαρκής αριθμός αιθουσών όλων των σχολείων και η πληρότητα εκπαιδευτικού προσωπικού.

Έτσι εξασφαλίζεται η διατήρηση του αριθμού των τμημάτων κάθε σχολείου αποφεύγοντας αρνητικές συνέπειες τόσο στην άσκηση του παιδαγωγικού έργου όσο και του διοικητικού έργου αλλά και στο  ήδη βεβαρημένο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών. Αυτές τις θέσεις υπερασπίζει  πάντοτε η ΕΛΜΕ σαν θέσεις αρχής και στις ΔΕΠ.

 Είναι χαρακτηριστικό πως η πρόταση του Δήμου  μειώνει τον αριθμό των τμημάτων  και οδηγεί σε κατάργηση των υποδιευθυντών σε πρώτη φάση σε 3 σχολεία τη στιγμή που ο γραφειοκρατικός φόρτος είναι δυσβάστακτος με δεδομένη την έλλειψη γραμματειακής υποστήριξης. Κορυφαίο αίτημα του κλάδου μας  αποτελεί η μείωση του ανώτατου ορίου μαθητών στην τάξη (20), ώστε να γίνεται όσο το δυνατόν καλύτερα το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο σε συλλογικές και εξατομικευμένες μορφές διδασκαλίας, η χρήση νέων τεχνολογιών,  η εκτέλεση εργαστηριακών ασκήσεων κτλ)

Η παρατηρούμενη μείωση του μαθητικού πληθυσμού, που εντάθηκε απότομα τα χρόνια των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών, δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για τους φορείς που την ασκούν ή την υπερασπίζουν για ένα νέο κύκλο συγχωνεύσεων και καταργήσεων στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης.

 Το πρόβλημα προφανώς δεν αντιμετωπίζεται με την καλλιέργεια αντιπαραθέσεων με στόχο την «επιβίωση» κάθε σχολείου αλλά με την συστράτευση της εκπαιδευτικής κοινότητας ενάντια στην επιχειρούμενη συνεχή υποβάθμιση της Εκπαίδευσης και στην διεκδίκηση ριζοσπαστικών –προοδευτικών τομών προς όφελος των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας.

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς Παιδείας του Δήμου Νεάπολης Συκεών και τον Προϊστάμενο Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δ. Θεσσαλονίκης να αποδεχτούν την πρόταση των εκπαιδευτικών των σχολείων.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των σχολείων σε παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση της ΔΕΠ την Τρίτη 6 Ιουνίου στις 14.00 μ.μ. στο Δημαρχείο Νεάπολης.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      Γιάννης Λαθήρας                                 Νίκος Παλάντζας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR