Ads 468x60px

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Διευκρινήσεις σχετικά με τη διαδικασία αξιολόγησης των Διευθυντών σχολικών μονάδων

Γ΄ ΕΛΜΕ - Θεσ/νίκης           Θεσ/νίκη,16/06/2017
Πρ. Κορομηλά 51
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622   
ΤΗΛ. Επικοινωνίας 6979850143 
e-mail:  gelmeth3@gmail.com  
http://3elmethess.blogspot.gr/

Διευκρινήσεις σχετικά με τη διαδικασία αξιολόγησης των Διευθυντών σχολικών μονάδων

1.    Πριν την έναρξη της διαδικασίας όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουν δικαίωμα να δηλώσουν τη γνώμη τους.

 2.    Η ειδική συνεδρίαση των μονίμων εκπαιδευτικών στην οποία καλούμαστε να συμμετέχουμε δεν είναι συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων κατά την έννοια του νόμου, γι’ αυτό μπορούμε να απέχουμε.

 3.    Αν η πλειοψηφία των συναδέλφων δηλώσει ότι απέχει από τη διαδικασία, δεν υπάρχει απαρτία και καμία διαδικασία δε μπορεί να υλοποιηθεί ούτε μπορούν να συμπληρώνονται τα φύλλα αξιολόγησης. (Σύμφωνα με το έγγραφο της Δ.Ο.Ε. «Υλοποίηση της απόφασης για απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης» – αρ. Πρωτ. 1371/12-7-2017 που βασίζεται στη γνωμάτευση της νομικού συμβούλου)

 4.    Σε περίπτωση που η πλειοψηφία αποφασίσει να συνεδριάσει, ο κάθε συνάδελφος έχει το δικαίωμα να απέχει στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην απεργία – αποχή, δηλώνοντας ότι συμμετέχει στην κινητοποίηση που έχει κηρύξει η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με την απόφασή της στις 07/06/2017 με τη μορφή της απεργίας – αποχής
(βλ. και την εξώδικη γνωστοποίηση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ στο Υπουργείο Παιδείας στις 09/06/2017).
5.    Υπογραμμίζεται ότι η «αποχή υπαλλήλων» από συγκεκριμένα καθήκοντα, αποτελεί μορφή απεργίας και προβλέπεται από τις διατάξεις του ν. 1264/82, όπως αυτές έχουν ερμηνευθεί από αρμόδια δικαστήρια (Διοικητικό Εφετείο Αθηνών 486/1995 και ΜΠΑ 2395/2014).

 6.    Η ΑΔΕΔΥ στην σχετική ανακοίνωση αναφέρει «Η μορφή της απεργίας-αποχής είναι απολύτως νόμιμη και δεν υπάρχει καμιά περίπτωση πειθαρχικής συνέπειας για τους εργαζόμενους που συμμετέχουν.» Άλλωστε η μορφή της απεργίας – αποχής που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ εφαρμόστηκε το 2014 και τη φετινή χρονιά με επιτυχία από όλους σχεδόν τους δημόσιους υπαλλήλους και σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, χωρίς να υπάρξει πουθενά καμία διοικητική και πειθαρχική παρέμβαση.

 7.    Η απεργία-αποχή σημαίνει «απέχω από έργο που σχετίζεται με τον σκοπό της Αξιολόγησης, ωστόσο εργάζομαι, συμμετέχοντας κανονικά σε κάθε τι που αφορά τα κανονικά μου καθήκοντα». Απέχουμε μόνο από τη σύνταξη πρακτικών αξιολόγησης των υποψηφίων διευθυντών

 8.    Επίσης στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζεται ότι δεν προβλέπονται κρατήσεις, αφού και πριν δύο χρόνια και τώρα που εφαρμόζεται στο δημόσιο δεν έχουν γίνει μισθολογικές περικοπές.

 9.    Η δήλωση αποχής των εκπαιδευτικών να δοθεί στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και σε όποιον έχει οριστεί υπεύθυνος για τη διαδικασία για να κατατεθεί στο Συμβούλιο Επιλογής

  •  Όλη η διαδικασία διατύπωσης γνώμης των εκπαιδευτικών για τους Διευθυντές αποτελεί την έναρξη της αξιολόγησης. Δε θα ανοίξουμε τον δρόμο της δικής μας αξιολόγησης και απέχουμε από αυτή τη διαδικασία. 
  • Kαλούμε όλους τους συναδέλφους να δηλώσουν καθολικά τη συμμετοχή τους στην απεργία –αποχή. Κανένας συνάδελφος να μη συμπληρώσει φύλλο αποτίμησης. Μπλοκάρουμε την διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα σχολεία.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιάννης Λαθήρας                             Νίκος Παλάντζας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR