Ads 468x60px

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Ψήφισμα συμπαράστασης στον Δ. Δημητούλη

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ          Θεσσαλονίκη 5/06/2017
Πρ. Κορομηλά 51
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622
ΤΗΛ. Επικοινωνίας 6979850143
e-mail:  gelmeth3@gmail.com 
http://3elmethess.blogspot.gr/ 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 
 Πέρασαν 50 χρόνια από την αμερικανοκίνητη επιβολή της Χούντας των συνταγματαρχών στη χώρα, ενός από τα πιο ανελεύθερα και καταπιεστικά καθεστώτα που υπήρξαν στον πλανήτη, με χιλιάδες εκτοπίσεις, βασανισμούς και δολοφονίες αγωνιστών και δημοκρατικών ανθρώπων.

Σήμερα μέσα στην μνημονιακή δίνη που συμπαρασύρει εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα, έστω και μετά χιλίων εμποδίων, οι νοσταλγοί της Χούντας -η εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής- λογοδοτούν για τα αποτρόπαια εγκλήματά τους στην  Ελληνική δικαιοσύνη.

Μέσα στην καθημερινή σχολική ζωή δεν είναι δυνατόν να μένουν αναπάντητες οι όποιες επικλήσεις της δικτατορίας των συνταγματαρχών ως σωτήρων, δεν είναι ανεκτές προκλητικές συμπεριφορές στη δημοκρατική συνείδηση των συναδέλφων μας.

Για ακριβώς αυτούς τους λόγους το μέλος της Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι), ο συνάδελφος και συνδικαλιστής Δ. Δημητούλης, καθηγητής στο 1ο Εσπ. ΕΠΑΛ Περιστερίου, διώκεται από ενήλικη μαθήτρια γιατί την εγκάλεσε για τις απαξιωτικές προς τη δημοκρατία απόψεις της, ενώ βέβαια έπραξε αυτό που όφειλε ως λειτουργός του Δημόσιου σχολείου, υπερασπίζοντας τις δημοκρατικές αξίες.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον συνάδελφο που εκδικάζεται αγωγή σε βάρος του την Τρίτη 6 Ιούνη 2017 στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ!

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      Γιάννης Λαθήρας                                Νίκος Παλάντζας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR