Ads 468x60px

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Ψήφισμα για την απελευθέρωση της Ηριάννας και καταδίκης της απόφασης του δικαστηρίου

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                       Θεσσαλονίκη 18/07/2017
Πρ. Κορομηλά 51 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622
ΤΗΛ. Επικοινωνίας 6979850143
e-mail:  gelmeth3@gmail.com  
http://3elmethess.blogspot.gr/ 

https://www.facebook.com/gelmethess 


Ψήφισμα για την απελευθέρωση της Ηριάννας και καταδίκης της απόφασης του δικαστηρίου 
 Η καταδίκη της Ηριάννας Β.Λ. υποψήφιας διδάκτορος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ,  δασκάλας εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, σε 13 χρόνια κάθειρξη, χωρίς αναστολή, χωρίς ελαφρυντικά, με στοιχείο ένα μερικό και αμφιλεγόμενο δείγμα DNA είναι απόφαση άδικη. Σήμερα η 29χρονη Ηριάννα βρίσκεται έγκλειστη στις φυλακές του Ελαιώνα της Θήβας.
Η υφαρπαγή δεκατριών χρόνων από την ελεύθερη ζωή της Ηριάννας δεν μπορεί να στηριχθεί σε μια αμφισβητούμενη εξέταση DNA.
Τα επιστημονικά πορίσματα που αφορούν σε γενετικό υλικό επιδέχονται διαφόρων ερμηνειών και κατά συνέπεια οι δικαστικές αποφάσεις δεν μπορούν να βασίζονται μόνο σε αυτά. Ο κίνδυνος να παγιωθεί μια τέτοια πρακτική αφορά το σύνολο της κοινωνίας. 
Μια νέα κοπέλα βρίσκεται εδώ και ένα μήνα φυλακισμένη γιατί ερωτεύτηκε προτού κάνει έλεγχο για το παρελθόν και τις κοινωνικές συναναστροφές του συντρόφου της (ο οποίος φυσικά αθωώθηκε αμετάκλητα). Μια αθώα κοπέλα βρίσκεται έγκλειστη εδώ και ένα μήνα γιατί θεώρησε αυτονόητο πως το δείγμα DNA που έδωσε οικειοθελώς στην αντιτρομοκρατική δεν θα χρησιμοποιούνταν για να κατασκευαστούν ψεύτικα στοιχεία εναντίον της. 
Μία από εμάς βλέπει να της στερούν το δρόμο για το μέλλον της, γιατί θεώρησε δεδομένο ότι η ανυπαρξία επιβαρυντικών στοιχείων, μαρτύρων κατηγορίας ακόμα και επαρκούς ποσότητας δείγματος DNA ώστε να γίνει επανεξέταση από ειδικούς διεθνείς εμπειρογνώμονες, θα οδηγήσει στην απαλλαγή της από κάθε χαλκευμένη κατηγορία. Μια νέα κοπέλα βρίσκεται στις φυλακές γιατί πίστεψε πως η αθωότητά της αρκεί… 
Η επιμονή των δικαστηρίων στην άδικη φυλάκιση της Ηριάννας Β.Λ., χωρίς κανένα σοβαρό αποδεικτικό στοιχείο, μετά και τη χθεσινή απόφαση του πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, είναι απαράδεκτη, προκλητική κι επικίνδυνη για τις λαϊκές ελευθερίες.
Η απόφαση αυτή αποτελεί συνέχεια της απόφασης του Αρείου Πάγου που δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να μην πληρώνουν τους εργαζόμενούς τους, των αποφάσεων που έχουν βγάλει "συνταγματικά" τα μνημόνια και πολλών άλλων πρόσφατων ποινικών δικαστικών αποφάσεων για καταδίκες διαδηλωτών, νεολαίων, απεργών. Αποτελεί την απόδειξη ότι κοινωνική εξαθλίωση και καταστολή  βαδίζουν μαζί και υπηρετούνται από όλους τους φορείς των εξουσιών διαλύοντας κάθε αντίθετη αυταπάτη.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχει πρωταρχικές ευθύνες για αυτή  την κατάσταση. Πρώτον, γιατί έχει αφήσει άθικτο όλο το τρομακτικό  οπλοστάσιο της "αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας". Δεύτερον, γιατί έχει αφήσει άθικτο όλο το θεσμικό πλαίσιο ανάδειξης και άσκησης εξουσίας των δικαστών και των κατασταλτικών μηχανισμών. Τρίτο, γιατί στα δύο χρόνια που κυβερνά δεν προσπάθησε ποτέ να απαιτήσει τον σεβασμό των δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών, αλλά ισχυροποίησε όλο το βαθύ κράτος. Τέταρτο, ετοιμάζει νέο συνδικαλιστικό νόμο, στα πλαίσια των μνημονιακών της δεσμεύσεων, που θα δέσει χειροπόδαρα το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, ανήμπορο να αντιδράσει στη σφαγή των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Η υπόθεση της Ηριάννας αποκτά  πλέον τεράστια πολιτική και ηθική σημασία. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ, ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΗΣ ΗΡΙΑΝΝΑΣ 
Την κατάργηση του «τρομονόμου» και όλου του νομοθετικού πλαισίου που περιορίζει τις κοινωνικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιάννης Λαθήρας                                Νίκος Παλάντζας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR