Ads 468x60px

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

«Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού»

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ         Θεσσαλονίκη  20 -9- 2017
Πρ. Κορομηλά 51
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143
e-mail: gelmeth3@gmail.com 

http://3elmethess.blogspot.gr/ 
fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
«Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού» 
Ως Πανελλήνια εναρκτήρια δράση για όλες τις σχολικές μονάδες ορίζεται η παρακάτω :
Στις 8:30 πμ. στον προαύλιο χώρο κάθε σχολικής μονάδας ανά τάξεις και με τις αντίστοιχες προτεινόμενες μπάλες (Δημοτικό: Α΄& Β΄ τάξεις μπαλόνι, Γ΄& Δ΄ τάξεις αερόμπαλα, Ε΄& ΣΤ΄ τάξεις μαλακιά μπάλα πετοσφαίρισης, Γυμνάσιο & Λύκειο: μπάλα πετοσφαίρισης) καλούνται οι μαθητές/τριες κρατώντας τη μπάλα ψηλά να την εναλλάσσουν, δίνοντας πάσες ο ένας στον άλλον και μετρώντας παράλληλα τις επιτυχημένες προσπάθειες. Σε περίπτωση πτώσης της μπάλας αρχίζει το μέτρημα από την αρχή." 

Από την εγκύκλιο του υπουργείου!!! 

Συνεχίζοντας  την …φαεινή ιδέα του κ. Λοβέρδου (ναι ήταν κι αυτός στην ηγεσία του υπουργείου) στα πλαίσια του λεγόμενου «κοινωνικού σχολείου» (πρόγραμμα ΕΣΠΑ δηλαδή) η νυν ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με εγκύκλιο της καλεί τα σχολεία  να οργανώσουν στις 2 Οκτώβρη εκδηλώσεις και αθλητικούς αγώνες χωρίς να γίνουν μαθήματα. Ενώ ακόμη στα σχολεία υπάρχουν αναστάτωση, δυσλειτουργίες και κενά η πολιτική ηγεσία «περί άλλων τυρβάζει»….

Θεωρούμε πως η καθιέρωση «Πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού» αποτελεί μια ανέξοδη, αναποτελεσματική και πομπώδη κίνηση εντυπωσιασμού.

Παρόμοιες  εκδηλώσεις  αθλητικών αγώνων και δραστηριοτήτων των μαθητών ήδη πραγματοποιούνται στα σχολεία από τους εκπαιδευτικούς και ειδικότερα τους καθηγητές φυσικής αγωγής κατά την διάρκεια και προς το τέλος του σχολικού έτους.

Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον για το σχολικό αθλητισμό που εκδηλώνεται με την πρωτοβουλία του υπουργείου, με την γνωστή ανέξοδη  λογική της «μέρας του…»  ή «της βδομάδας», των αφιερωμάτων κλπ.   με τον σχεδιασμό του «ό,τι να 'ναι» τη  στιγμή που τα τελευταία χρόνια οι διαθέσιμες ώρες στο ωρολόγιο πρόγραμμα για την φυσική αγωγή στο γυμνάσιο μειώθηκαν, έκλεισαν αθλητικά σχολεία και τμήματα. Με τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης, στα σχολεία δεν υπάρχει καινούριο αθλητικό υλικό την τελευταία 7ετία(!) 

Μια ειλικρινής  και γενναία προσπάθεια αναβάθμισης του σχ. Αθλητισμού απαιτεί :
  • Αύξηση των ωρών διδασκαλίας της Φ.Α. 
  • Υποστήριξη και αναβάθμιση των μαθητικών αγώνων που πραγματοποιούνται καθ όλη τη διάρκεια του σχ. έτους 
  • Ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής με σύγχρονα  πλήρως εξοπλισμένα με όργανα και αθλητικό υλικό γυμναστήρια ανοικτού και κλειστού τύπου  σε όλα τα σχολεία της χώρας 
  •  Άνοιγμα των γυμναστηρίων και το σχολικών αυλών σε ημερήσια βάση με στόχο τη μετατροπή του σχολείου σε κέντρο μαζικού ερασιτεχνικού αθλητισμού  αλλά και πολιτιστικών -μορφωτικών δραστηριοτήτων κάθε περιοχής υποστηριζόμενο από  μόνιμους εκπαιδευτικούς Φ.Α. και άλλων ειδικοτήτων.
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
     Γιάννης Λαθήρας                  Νίκος Παλάντζας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR