Ads 468x60px

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Διώκονται γιατί έκαναν μάθημα στα προσφυγόπουλα!

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                Θεσσαλονίκη   10 -10- 2017
Πρ. Κορομηλά 51
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143
e-mail: gelmeth3@gmail.com 
http://3elmethess.blogspot.gr/ 

Ψήφισμα συμπαράστασης στους εκπαιδευτικούς στο Κερατσίνι
Διώκονται γιατί έκαναν μάθημα στα προσφυγόπουλα!
Απόπειρα δίωξης συναδέλφων δασκάλων σε σχολεία του Πειραιά, για θέματα που αφορούν στην περσινή επιλογή και λειτουργία ΔΥΕΠ, στο σχολείο αυτά  κατά τις απογευματινές ώρες.  

Συγκεκριμένα στους δύο εκπαιδευτικούς του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου (η μία είναι η διευθύντρια του σχολείου), προστέθηκαν η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Νέου Ικονίου και η υπεύθυνη του αντίστοιχου Νηπιαγωγείου. Ιδιαίτερα ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός πως στην περίπτωση του Κερατσινίου, η ενεργοποίηση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών πραγματοποιήθηκε μετά από ανώνυμη καταγγελία!
Στην περίπτωση του Ικονίου η καταγγελία έγινε από τα Δ.Σ των Συλλόγων Γονέων του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου. Στο συγκεκριμένο σχολείο είχαν πραγματοποιηθεί επεισόδια πέρυσι, την ημέρα που θα συζητιόταν η φιλοξενία προσφυγόπουλων. Στα επεισόδια είχαν προπηλακιστεί εκπαιδευτικοί, ενώ το «παρών» είχε δώσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Γιάννης Λαγός. 
Πρωτόγνωρη έκπληξη προκαλεί το γεγονός, πώς εκπαιδευτικοί που σεβάστηκαν, υποστήριξαν,  και στάθηκαν δίπλα στα παιδιά μεταναστών και προσφύγων, παρά τον ιδιότυπο χαρακτήρα των ειδικά  αποκομμένων εκπαιδευτικών δομών ΔΥΕΠ,  καλούνται τώρα σε έγγραφη αναφορά! 

Θεωρούμε ότι  όσα συμβαίνουν δεν είναι τυχαία. Η επιβολή κλίματος φόβου και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών λειτουργών που επιλέγουν τον σεβασμό και την αποδοχή στο διαφορετικό,  την οικειοποίηση του “ξένου”, όπως ακριβώς οφείλει και προστατεύει η εκπαιδευτική κοινότητα, χαλάει τα σχέδια όσων επιθυμούν εκπαιδευτικούς, άβουλους, χειραγωγημένους σε κοντόφθαλμους,  αδικαιολόγητους ρατσιστικούς φόβους και ανυπόστατους κινδύνους.
  •  Απαιτούμε να σταματήσει κάθε απόπειρα δίωξης. 
  • Εκφράζουμε την ολόψυχη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους, δηλώνουμε ότι τέτοιες εκφοβιστικές πρακτικές  δεν τρομοκρατούν τον εκπαιδευτικό χώρο 
  • Καταδικάζουμε τον παράλογο μηχανισμό καταγγελιών  που έχει στηθεί εις βάρος των εκπαιδευτικών. 
  • Καθιστούμε σαφές προς οποιαδήποτε κατεύθυνση πως οι εκπαιδευτικοί δεν τρομοκρατούνται από πρακτικές που παραπέμπουν στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του κλάδου. 
  • Η απόπειρα δίωξης εναντίον των συναδέλφων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείου του  Κερατσινίου Περάματος  πρέπει να αντιμετωπιστεί ως απόπειρα δίωξης όλων των εκπαιδευτικών. 
  • Καλούμε το γονεϊκό κίνημα να απομονώσει τέτοιου είδους παρωχημένες αντιλήψεις για τη μόρφωση των παιδιών προσφύγων και μεταναστών. 
  • Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να πάρει σαφή θέση και να καταδικάσει τις τακτικές στοχοποίησης εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων.
     Απαιτούμε :

    την πλήρη και ομαλή ένταξή των προσφυγόπουλων στο πρωινό Δημόσιο Σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς  εμπλοκή ΜΚΟ,  με απόλυτη ευθύνη του κράτους με όλα τα αναγκαία μέτρα, για την εξασφάλιση του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιάννης Λαθήρας                               Νίκος Παλάντζας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR