Ads 468x60px

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ( ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) - Διακήρυξη και ψηφοδέλτιο


ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ)


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Γ΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
Με τον καιρό να ΄ ναι κόντρα….

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. γίνονται σε μια κρίσιμη συγκυρία που τη χαρακτηρίζουν ο καταιγισμός αντιλαϊκών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων, τα επικοινωνιακά κυβερνητικά success story με τη στήριξη της ΕΕ, η ανυπαρξία των συνδικάτων τύπου ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΟΛΜΕ.

Συνεχίζουν εντατικά την επίθεση στο σχολείο, την κοινωνία και τη ζωή μας!
 ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ με τη μόνιμη θηλιά του Χρέους, την επιτροπεία και τα δημοσιονομικά πλεονάσματα μέχρι το 2060! Μνημόνια χωρίς τέλος αλλά και παραμύθια χωρίς τέλος, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για «δίκαιη ανάπτυξη», «ανάκαμψη» και πλεονάσματα με κοινωνικό μέρισμα, όταν η τρίτη μνημονιακή αξιολόγηση φέρνει 113 νέα προαπαιτούμενα, όταν η επιτροπεία από την ΕΕ  κι υποτέλεια της κυβέρνησης προς την ΕΕ θα συνεχίζονται με την αντικατάσταση του ΔΝΤ από τον ΕSM καιτα μνημόνια από τα ευρωπαϊκά  προγράμματα -τα ονομαζόμενα ««υβρίδια»-! Η ένταση της ελαστικής εργασίας, οι κατασχέσεις σπιτιών - ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, νέο φόροι και περικοπές, αντιλαϊκός προϋπολογισμός, αντιαπεργιακός συνδικαλιστικός νόμος, η νέα «κούρσα» εξοπλισμών και εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ και ΕΕ είναι μερικά από τα μέτρα κοινωνικής καταστροφής που προωθούν τώρα! ενώ διευρύνονται τα πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο, οι ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα δημόσιου πλούτου. Η «αντιπολίτευση», με πρωτεργάτη τη ΝΔ, πιστή στην εφαρμογή της κοινά συμφωνημένης πολιτικής των Μνημονίων με ΕΕ – θεσμούς,  υπόσχεται ακόμα «ταχύτερες μεταρρυθμίσεις», ένταση της επίθεσης σε βάρος της εργαζόμενης πλειοψηφίας,


ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ με τη δραματική καθημερινότητα των σχολείων – «κανονικότητα» κατά το Υπουργείο- αποτέλεσμα των μνημονιακών περικοπών και των  αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων. Τα σχολεία με τη μείωση των δαπανών, την κατάργηση δομών, την έλλειψη διορισμών, τις περικοπές αναπληρωτών, την εφαρμογή της μαθητείας, την κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων και των λεγόμενων «ολιγομελών» τμημάτων, τις αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα του γυμνασίου, στη διδασκαλία της ξένης γλώσσας, στις ρυθμίσεις για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες κ.ά. λειτουργούν χειρότερα από κάθε χρονιά. Ο εκπαιδευτικός και παιδαγωγικός ρόλος των καθηγητών έχει επιδεινωθεί δραματικά. Οι μετακινήσεις καθηγητών (512 στη Δ/ση Δ. Θεσσαλονίκης) για συμπλήρωση ωραρίου, ακόμη και σε τέσσερα και πέντε σχολεία  έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και διαμορφώνουν κλίμα τετελεσμένων αποδοχής του νέου ρόλου, του εκπαιδευτικού «λάστιχου – για πάσα χρήση» και της κινητικότητας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ με τη νέα αντιδραστική αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης σε συμφωνία με τον ΟΟΣΑ και την ΕΕ, προωθώντας το μικρό, φθηνό σχολείο της αγοράς! Κάθε βδομάδα όλο και νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα εξαγγέλλονται και κυκλοφορούν ως προτάσεις του ΙΕΠ, του ΟΟΣΑ, του ΣΕΒ για να επισημοποιηθούν λίγο αργότερα ή μπαίνουν σε συζήτηση προσχηματικών διαλόγων για να γίνονται αποδεκτά. Η κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση το «Νέο Λύκειο» που στοχεύει σε λιγότερη γνώση, λιγότερους μαθητές και εκπαιδευτικούς, λιγότερα σχολεία, με περισσότερες εξετάσεις και μεγαλύτερη πρόσδεση με το σύστημα πρόσβασης. Ετοιμάζεται η «αυτονομία της σχολικής μονάδας» (συνεχείς δηλώσεις υπουργού), η  αξιολόγηση - αυτοαξιολόγηση (πρόσφατη πρόταση αλλαγών δομών του υπουργείου) η υποβάθμιση των πτυχίων (πρόταση ΙΕΠ για νέες πιστοποιήσεις των πτυχίων των εκπαιδευτικών σχολών),οι συγχωνεύσεις σχολείων και η κατάργηση της οργανικότητας (ηλεκτρονικές εγγραφές, δημιουργία ομάδων σχολείων). Παράλληλα «οι θεσμοί» ζητούν άμεσα  αύξηση του ωραρίου των εκπ\ών, αξιολόγηση και αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, επιτάχυνση δηλαδή  της εφαρμογής των συμφωνημένων του μνημονίου.

 Δεν πρόκειται για μεμονωμένα και αποσπασματικά μέτρα, αλλά για ένα συνολικό σχέδιο με το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει ριζικά το DNA της δημόσιας εκπαίδευσης, υποτάσσοντας την λειτουργία της στις αρχές της επιχειρηματικότητας και των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων , της υπερίσχυσης των δεξιοτήτων έναντι των γνωστικών αντικειμένων, της πλήρους ελαστικοποίησης των εργασιακών  σχέσεων των εκπαιδευτικών.

Δε μας ταιριάζει στιγμή της βολής η σιγή!

Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναμονής και εφησυχασμού. Πρέπει να ξαναπάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Αυτό απαιτεί την επανίδρυση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος σε αντιπαράθεση με τον  παλιό και νέο, υποταγμένο και συμβιβασμένο, κυβερνητικό συνδικαλισμό (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΑΣΚ/ΠΕΚ)

Η ΟΛΜΕ στον αστερισμό της ανοιχτής συνεννόησης με την κυβερνητική εξουσία!

Η ηγεσία της ΟΛΜΕ  ακολουθεί  τακτική συμβιβασμού και ανοιχτής συνδιαλλαγής με την κυβερνητική πολιτική. Έχει αποδεχθεί τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις  στην εκπαίδευση, διαφοροποιείται προσχηματικά και στα επιμέρους ,συμμετέχει στους στημένους διαλόγους του υπουργείου, δίνει  κωμικοτραγικές υποσχέσεις για κινητοποιήσεις και απεργίες όταν θα κατατεθούν  μέτρα για ψήφιση!, απουσίαζε εκκωφαντικά από τον αγώνα των ΕΛΜΕ για τα «ολιγομελή», για διορισμούς και προβλήματα αναπληρωτών, για τη λειτουργία των σχολείων καλλιεργώντας ένα κλίμα συναίνεσης και αναμονής.  Ταυτόχρονα έχει εγκαταλείψει όλα τα ψηφισμένα αιτήματα του κλάδου και τους πολιτικούς στόχους (16ου , 17ου Συνεδρίου) που συνέβαλαν στη νίκη των αγώνων (ενάντια στις απολύσεις, στην αξιολόγηση, κ.ά.). Αυτή η τακτική είναι συνειδητή επιλογή από τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, των ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ για να χαρίζονται στους μνημονιακούς τους πολιτικούς φορείς. Είναι αποτέλεσμα και της στάσης των δυνάμεων του κομματικού συνδικαλισμού, του ΠΑΜΕ που για να  καρπώνεται την αδράνεια της ηγεσίας της ΟΛΜΕ δεν προτείνει απεργιακό πρόγραμμα τα δύο τελευταία χρόνια σε όλες τις Γ.Σ.! Θεωρούμε ανίκανη τη σημερινή ηγετική ομάδα της ΟΛΜΕ να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στον κλάδο και να διαχειριστεί οποιοδήποτε αγώνα μας.

Η απάντηση στην επιτάχυνση των μνημονιακών πολιτικών στην εκπαίδευση και το νέο σχολείο της αγοράς, καθώς και σε όλες τις αντιδραστικές αλλαγές που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, θα έρθει μόνο με την ενωτική, μαχητική,  πολύμορφη, δράση των πρωτοβάθμιων σωματείων, μέσα από το συντονισμό των ΕΛΜΕ σε πανελλαδικό επίπεδο και αναλαμβάνοντας οι ίδιες τις διεκδικήσεις  και την πορεία των αγώνων μας. 

Σε μια τέτοια κατεύθυνση κινήθηκε η ΕΛΜΕ αυτή τη χρονιά. 
Με καταιγισμό ανακοινώσεων για όλα σχεδόν τα ζητήματα, μαχητικές παραστάσεις στις διευθύνσεις, διαδηλώσεις, απεργίες , συλλογή υπογραφών, ημερίδες, σεμινάρια , με προβολή των θέσεων μας στην κοινωνία και τα ΜΜΕ, ανάδειξη των ιδιαίτερων προβλημάτων στα ΕΠΑΛ, σε κάθε σχολείο, κατηγορία συναδέλφων και κάθε μεμονωμένο συνάδελφο που απευθύνθηκε στο ΔΣ, πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα, συσπείρωση των ανέργων συναδέλφων μας και των ελαστικά εργαζομένων.

Η ΕΛΜΕ συνέβαλλε στον αγωνιστικό συντονισμό των ΕΛΜΕ, των εκπαιδευτικών συλλογικοτήτων,  των πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα της πόλης.  Πρόβαλλε τη λογική του ενωτικού, μαχητικού, πολύμορφου,  αποφασιστικού και πολιτικοποιημένου αγώνα απέναντι στην σιωπή και τα προσχηματικά,  αποσπασματικά «ξυπνήματα» ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που οδηγούν σε ήττες, όπως έγινε στη «μάχη του ασφαλιστικού» που ποτέ δεν δόθηκε. Σήμερα αυτή η επιλογή μπορεί να σπάσει το κλίμα απογοήτευσης και ανάθεσης, να συμβάλλει στην αναζωογόνηση των σωματείων με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Να αποτελέσει δρόμο μαζικής συσπείρωσης και νικηφόρας δράσης  των εργαζόμενων κόντρα στην ηττοπάθεια και την  παρακμή του κυβερνητικού συνδικαλισμού, απέναντι στην αδράνεια και υποταγή της ΟΛΜΕ και στα αδιέξοδα του κομματικού συνδικαλισμού που προτείνει μορφώματα απλής διαμαρτυρίας προς …«εξαγωγή συμπερασμάτων» και αναμονής την ώρα που ο κοινωνικός όλεθρος επελαύνει.

Να κάνουμε την απογοήτευση οργή και την οργή αγώνα!


Εναλλακτική λύση είναι οι αγώνες μας και τα αιτήματά μας.

Ξέρουμε πως ό,τι σταμάτησε όλα αυτά τα χρόνια σταμάτησε μόνο όταν υπήρχε αντίσταση και μαζικός αγώνας των εργαζόμενων. Ό,τι κατακτήσαμε το χρωστάμε σ αυτούς τους αγώνες και ό,τι χάνουμε οφείλεται στην αποστράτευση και τον παροπλισμό μας,

Ξαναπιάνουμε το νήμα των μεγάλων κινητοποιήσεων και των διεκδικήσεων μας.

Μπορούμε να ανοίξουμε  τον άλλο δρόμο:

 Αν βάλουμε στο στόχαστρο τα δεσμά του Χρέους, της ΕΕ, του ευρώ, του κεφαλαίου και των Μνημονίων που φέρνουν.  Αν  διεκδικήσουμε ξανά τον κλεμμένο πλούτο.  Αν συμβάλουμε στο συντονισμό των σωματείων, των εργαζόμενων και κάθε αγωνιζόμενου κομματιού, με οργάνωση του στη βάση με Γενικές Συνελεύσεις, Επιτροπές Αγώνα . Αν οργανώσουμε αγώνες με διάρκεια, αποφασιστικότητα, επιμονή και σύγκρουση.  Αν εναντιωθούμε στον πόλεμο των φονικών ιμπεριαλιστικών συμφερόντων  και κλειστών συνόρων. Αν εγκαταλείψουμε άμεσα την  απογοήτευση, την αυταπάτη  για εύκολες λύσεις, την ανάθεση και την αναμονή και πάρουμε την τύχη στα χέρια μας!


Η παιδεία χρειάζεται ριζικές αλλαγές!


Υπερασπίζουμε τη ζωή και την εργασία μας

Το δημόσιο σχολείο  όλων των παιδιών

  • Αγωνιζόμαστε για ένα άλλο σχολείο, το ενιαίο 12χρονο σχολείο που θα χωράει όλη τη γνώση, όλα τα παιδιά, όλους τους εκπαιδευτικούς. 
  • Όχι στη νέα αξιολόγηση – όχι  στην κινητικότητα και τις μετακινήσεις που θα φέρουν εφεδρείες, διαθεσιμότητες και απολύσεις. 
  • Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών. Μαζικές προσλήψεις τώρα αναπληρωτών. 
  • Κατάργηση των αντιεκπ\κών νόμων που υποβαθμίζουν την τεχνική εκπαίδευση, όχι στην μαθητεία. 
  • Αυξήσεις στους μισθούς  και τις συντάξεις για όλους τους εκπαιδευτικούς. Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια για όλους και χωρίς όρια ηλικίας, όχι μειώσεις των συντάξεων.
  • Επαναφορά ωραρίου. 20  μαθητές/τμήμα, 15/ομάδες προσανατολισμού, 10/εργαστήρια.
Όλα τα χρόνια της παρουσίας μας στο σωματείο, δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις για να τροφοδοτήσουμε μια άλλη αντίληψη για το συνδικαλισμό. Για να δυναμώσουμε τους αγώνες, τη συλλογική δράση, την αλληλεγγύη, την συμβολή στο ριζοσπαστικό παιδαγωγικό ρεύμα.Κάνε το Σωματείο δική σου υπόθεση!ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ)

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ Δ.Σ.

ΒΑΚΟΥΦΤΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, 1ο ΓΕΛ ΣΥΚΕΩΝ
ΒΡΟΪΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, 12ο  ΕΠΑΛ  ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ, 2ο ΓΥΜΝ.ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, 4Ο ΓΕΛ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑ, 1ο ΓΥΜΝ. ΣΥΚΕΩΝ
ΙΑΚΩΒΑΚΗ ΛΙΛΙΑ, 1ο ΓΥΜΝ. ΣΥΚΕΩΝ
ΚΑΠΕΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, 3ο ΓΕΛ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
ΛΑΘΗΡΑ ΓΙΑΝΝΑ,  2ο ΓΥΜΝ. ΣΥΚΕΩΝ
ΛΑΘΗΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, 1ο ΓΥΜΝ. ΣΥΚΕΩΝ
ΜΗΤΕΛΟΥΔΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ, 1ο ΓΕΛ ΣΥΚΕΩΝ
ΜΠΕΝΤΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 1ο ΓΥΜΝ. ΣΥΚΕΩΝ
ΟΥΤΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ, 2Ο ΓΥΜΝ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ
ΠΑΝΤΣΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ,  ΕΠΑΛ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ,  3ο ΓΥΜΝ.ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ
ΠΕΝΤΕΔΕΚΑ ΑΛΙΚΗ,  1Ο ΓΕΛ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,  3Ο ΓΥΜΝ-2Ο ΓΕΛ ΣΥΚΕΩΝ
ΣΙΟΥΤΗ ΘΕΟΔΩΡΑ,  5ο   ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ
ΣΚΙΑΔΑ ΚΙΚΗ,  3ο  ΓΕΛ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, 12ο  ΕΠΑΛ  ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ
ΣΠΥΡΙΔΗΣ ΣΑΚΗΣ,  4ο ΓΥΜΝ. ΠΟΛΙΧΝΗΣ
ΣΤΑΪΚΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,  2ο ΓΕΛ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΝΤΟΡΑ,  7ο  ΓΥΜΝ. ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟI ΓΙΑ Ε.Ε
ΒΛΑΧΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑ, 3ο ΓΕΛ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
ΒΟΖΙΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ,  1ο ΓΕΛ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
Με τη συμμετοχή και την ψήφο μας

ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΜΕ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ, ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ, ΝΙΚΑ!

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΑΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR