Ads 468x60px

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Λειτουργία ΕΛΜΕ

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                              23-1-2018                                                          Θεσσαλονίκη  Πρ. Κορομηλά 51
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622                                  

                                                                  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΛΜΕ


1.  Οι συνεδριάσεις του ΔΣ θα γίνονται κάθε  δεύτερη Τρίτη  στα γραφεία μας στον 3ο όροφο της  ΕΔΟΘ ,Πρ. Κορομηλά 51   και θα είναι ανοιχτό   σε όλους τους συναδέλφους. Τα θέματα ημερήσιας διάταξης  του Δ.Σ. θα κοινοποιούνται  έγκαιρα  στα σχολεία, ώστε οι συνάδελφοι να μπορούν να διατυπώνουν τη γνώμη τους. Παράλληλα, να γίνει προγραμματισμός βασικών θεμάτων συζήτησης  του Δ.Σ. και στα οποία θα κληθούν οι σύλλογοι διδασκόντων να διατυπώσουν τις προτάσεις τους.

2. Ο σύλλογος διδασκόντων κάθε σχολείου πρέπει να γίνει κύτταρο συζήτησης, ενότητας και δράσης με διαρκή ανατροφοδότηση με το ΔΣ και τις ΓΣ., οι οποίες πρέπει να οργανώνονται και να προετοιμάζονται καλύτερα αξιοποιώντας και το σχετικό ερωτηματολόγιο. Σύλλογοι διδασκόντων σε ουσιαστικό και αγωνιστικό ρόλο. Είναι σημαντικό, αυτοί να προχωρήσουν στην καταγραφή των υποδομών του κάθε σχολείου, των προβλημάτων του συλλόγου και των συναδέλφων, ώστε το Δ.Σ., γνωρίζοντας με λεπτομέρεια και ακρίβεια την κατάσταση, να παρεμβαίνει αποτελεσματικά στις εκπαιδευτικές αρχές, την Περιφέρεια, τους Δήμους, το Υπουργείο ή όπου αλλού απαιτηθεί. Το Δ.Σ. να πάρει πρωτοβουλίες ενίσχυσης του ρόλου των συλλόγων. όπου το επόμενο διάστημα θα κριθούν σοβαρότατες μάχες και εξελίξεις (αξιολόγηση, αυτοαξιολόγηση,  συγχωνεύσεις, κ.λ.π.).

3. Ο ορισμός συνδέσμων και επιτροπών ενημέρωσης και αγώνα σε κάθε σχολείο είναι όρος απαραίτητος για την καλύτερη ενημέρωση και αλληλοτροφοδότηση  ΔΣ και συναδέλφων. Γι’ αυτό καλεί τους συλλόγους διδασκόντων κάθε σχολείο να  ορίσουν συνδέσμους και να δημιουργήσουν επιτροπές άμεσα μέχρι 10 Φλεβάρη..
Θα ενημερώνονται για όλα τα θέματα της ΕΛΜΕ και θα μπορούν να συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., μεταφέροντας προτάσεις και αποφάσεις των σχολείων τους. Δημιουργία λίστας με τα e-mail των συνδέσμων και όσων άλλων συναδέλφων επιθυμούν.
Μετά  τον ορισμό τους, να γίνει κοινή συνάντηση του Δ.Σ. με τους συνδέσμους για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση που θα συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία της ΕΛΜΕ. 

4. Συγκρότηση ανοιχτής απεργιακής επιτροπής, όταν ο κλάδος προχωρά σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Αυτή απευθύνεται και επιδιώκει να ενεργοποιήσει όλους τους συναδέλφους σε συνεργασία με το Δ.Σ.

5. Το ΔΣ θα ενισχύσει την ενημέρωση των συναδέλφων με πιο συχνές επισκέψεις των μελών του στα σχολεία και από κοινού περιοδείες όλων των μελών του προεδρείου του. Συστηματική προβολή των αιτημάτων μας στα ΜΜΕ. Στα πλαίσια της καλύτερης ενημέρωσης να αξιοποιηθούν το blog gelmeth3@gmail.com και η σελίδα μας στο    fb Γ΄ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  που μπορούν να συμβάλουν και στην οριζόντια επικοινωνία σχολείων για τα συνδικαλιστικά, εκπαιδευτικά κ.α. θέματα

6. Για την αποτελεσματικότερη παρέμβαση μας στα ιδιαίτερα  επείγοντα και εκρηκτικά ζητήματα της Τ.Ε, συγκροτούμε επιτροπή  τεχνικής εκπαίδευσης και καλούμε να την πλαισιώσουν  όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται

7. Επιτροπή αναπληρωτών. Για το σκοπό το Δ.Σ. θα απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους αναπληρωτές για συνάντηση, με αφετηρία το τραγικό ποσοστό πρόσληψης αναπληρωτών, την κατάργηση του δικαιώματος των αδειών, τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, προϋπηρεσία, περίθαλψη κ.λπ.

8. Δημιουργία  πολιτιστικής ομάδας. Κυρίαρχη θέση στις αγωνίες των εκπαιδευτικών είναι το  αξιακό περιεχόμενο που πλαισιώνει τον παιδαγωγικό μας ρόλο, καθώς και τη στάση μας στο σχολείο, τη ζωή και την κοινωνία. Οι διάφορες πολιτιστικές δραστηριότητες, λοιπόν, εκλαμβάνονται ως ένα  αναγκαίο κεφάλαιο για το εκπαιδευτικό κίνημα και θα πρέπει να έχουν μόνιμα χαρακτηριστικά. Πολιτιστική δράση, όμιλοι,  κινηματογραφική λέσχη της ΕΛΜΕ , θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, μουσικό συγκρότημα, χορευτικό, εκδρομές, εκθέσεις, συνεστιάσεις, παρουσίαση του καλλιτεχνικού έργου συναδέλφων κ.λπ. Σε μια προσπάθεια συνεύρεσης των συναδέλφων, γνωριμίας, ανταλλαγής εμπειριών το ΔΣ θα διερευνήσει τη δυνατότητα δημιουργίας στεκιού –λέσχης των καθηγητών .

9. Το Δ. Σ. μετά από ενημέρωση από τους αιρετούς για κρίσιμα ζητήματα που θα απασχολήσουν  τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, θα καθορίζει τη στάση του και θα παρεμβαίνει στις  Διοικήσεις και στις συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ και του ΑΠΥΣΔΕ.
Διαρκής επαφή του σωματείου με τους συναδέλφους όλων των σχολείων για να προλαμβάνονται και να ακυρώνονται τυχόν αυθαιρεσίες της διοίκησης.

10. Μαζική εγγραφή και συμμετοχή των συναδέλφων στο σωματείο.
Το Δ.Σ. θα οργανώσει και πλατιά ενημέρωση όλων των συναδέλφων (με ανακοινώσεις, έκδοση αφίσας, εκδηλώσεις, κ.α.) για την αναγκαιότητα της μαζικής εγγραφής τους στο σωματείο μας, την Γ΄ ΕΛΜΕ και της παρουσίας όλων μας στις ΓΣ.

 11. Θα επιδιώξει το συντονισμό και την κοινή δράση με τις άλλες ΕΛΜΕ της πόλης με κοινές συσκέψεις. Παράλληλα θα επιδιώξει το συντονισμό και την κοινή δράση με τους συλλόγους δασκάλων της πόλης μας και άλλους εκπ. Φορείς καθώς και τα άλλα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

12. Συγκρότηση ενός μετώπου παιδείας και με γονείς και μαθητές. Σε αυτή την κατεύθυνση να αναπτύξουμε την  σύνδεση με την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα με τους συλλόγους γονέων και τους μαθητές, είτε σχεδιάζοντας παρεμβάσεις στα καθημερινά προβλήματα των σχολείων, είτε  οργανώνοντας από κοινού πλούσιες δραστηριότητες. 
Έναρξη  συναντήσεων, συσκέψεων και συζητήσεων κατά δήμο, με καθηγητές,  εκπροσώπους των συλλόγων διδασκόντων, με τους συλλόγους γονέων, με γονείς και μαθητές για τα καθημερινά προβλήματα των σχολείων. Ζητούμενο είναι αυτές  να καταλήγουν στην ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών, όπως εκδηλώσεις, συζητήσεις, εξορμήσεις ενημέρωσης, παρεμβάσεις στις τοπικές και εκπαιδευτικές αρχές και κινητοποιήσεις.

Περιμένουμε προτάσεις από τους συλλόγους διδασκόντων  και τους συναδέλφους για την καλύτερη λειτουργία του σωματείου μας.
                                       
                                                Για το ΔΣ

                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                 ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ               ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR