Ads 468x60px

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Παρασκευή 9/3: Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εδώ και τώρα!Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                               Θεσσαλονίκη 5/3/2018
Πρ. Κορομηλά 51
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                 
e-mail: gelmeth3@gmail.com
fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


Παρασκευή 9/3  νέα πανεκπαιδευτική πανελλαδική κινητοποίηση


Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς που έδωσαν δυναμικό «παρών» στις συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη! Με αποφασιστικότητα, ορμή και πάθος σπάσαμε τη σιωπή και τη συναίνεση του «τίποτα δεν γίνεται», του «τίποτα δεν αλλάζει», κάνοντας την οργή και την αγανάκτησή μας ανυποχώρητο αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για το δημόσιο σχολείο και τα δικαιώματα των μαθητών μας! Η μεγαλειώδης απεργιακή κινητοποίηση στις 2/3 ήταν μόνο η αρχή, κλιμακώνουμε τον αγώνα και συνεχίζουμε δυναμικά!

Την Παρασκευή δεν υπήρχαν μόνιμοι και αναπληρωτές. Ήμασταν Όλοι ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ !

Η Γ΄ΕΛΜΕ μαζί με τις άλλες ΕΛΜΕ της πόλης έδωσαν πολύμορφη μάχη με ενημέρωση και συνάντηση των αναπληρωτών, ανακοινώσεις, παραστάσεις στις διευθύνσεις, συνέντευξη τύπου, πανό στα σχολεία κλπ. Σημαντική και συγκινητική ήταν η συμμετοχή συναδέλφων από την επαρχία!

Καταγγέλλουμε τη βία και τα χημικά των ΜΑΤ που το Υπουργείο παράταξε απέναντι στο εκπαιδευτικό κίνημα. Συνάδελφοι με ανοιχτά κεφάλια, δακρυγόνα και ξύλο ήταν η απάντηση του Υπουργείου στα αιτήματα των εκπαιδευτικών να δοθεί τέλος στην χρόνια αδιοριστία, το εκπαιδευτικό μνημόνιο και τις πολιτικές της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ που διαλύουν το δημόσιο σχολείο και τις ζωές μας! Την ίδια στιγμή, ο Υπουργός Παιδείας απουσίαζε, αγνοώντας επιδεικτικά το πανελλαδικό κάλεσμα των εκπαιδευτικών σωματείων και Ομοσπονδιών, που εδώ και ένα μήνα ήταν γνωστό! Στην Θεσσαλονίκη απουσίαζαν (ή αρνήθηκαν να μας δεχτούν;) οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης στο ΥΜΑΘ.

Εικόνες σαν κι αυτή του τραυματισμένου συναδέλφου μας την Παρασκευή έξω από το Υπουργείο, καθώς κι αυτές των αναπληρωτών συναδέλφων μας να κοιμούνται στις παραλίες των νησιών το Σεπτέμβρη, δείχνουν ξεκάθαρα το πώς αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση τους δασκάλους των παιδιών μας!

Η κινητοποίηση στις 2/3 μας δείχνει το δρόμο. Οι συλλογικές διαδικασίες του προηγούμενου διαστήματος, οι αποφάσεις των επιτροπών αγώνα των αναπληρωτών και των σωματείων μας δυνάμωσαν τη φωνή μας και ένωσαν τους εκπαιδευτικούς. Μετά το τέλος της πολύωρης μάχης που έδωσαν οι εκπαιδευτικοί μέσα και έξω από το Υπουργείο, παρά την καταστολή και την τρομοκρατία, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας μαζική συνέλευση αγώνα με τη συμμετοχή πάνω από 1000 εκπαιδευτικών-μονίμων και αναπληρωτών.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:
 • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών στην εκπαίδευση. με βάση το χρόνο λήψης του πτυχίου και την προϋπηρεσία. 
 • Διορισμός, τώρα, όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. 
 • Εξίσωση των εργασιακών δικαιωμάτων -προς τα πάνω- μονίμων και αναπληρωτών. 
 • Όχι στο προσοντολόγιο του ΟΟΣΑ για το σύστημα πρόσληψης. Όχι στο πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης. 
 • Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και του ν. 3848. 
 • Κάλυψη όλων των κενών με βάση τις πραγματικές ανάγκες. 
 • Πλήρης επαναλειτουργία της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης από την αρχή της χρονιάς και σε κάθε σχολείο. 
 • Λειτουργία όλων των αναγκαίων τμημάτων ένταξης, 1 εκπ/κός παράλληλης στήριξης για κάθε μαθητή/τρια, 
 • Πλήρης ένταξη των προσφυγόπουλων στο δημόσιο σχολείο με τάξεις υποδοχής 
 • Καμία συγχώνευση σχολείου, τμήματος, ειδικότητας . 
 • Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα. Επαναφορά του μειωμένου ωραρίου στους υπεύθυνους εργαστηρίων. Όχι στο 30ωρο και την αύξηση του ωραρίου. 
 • Μείωση του αριθμού των μαθητών στην τάξη (20, 15 στις κατευθύνσεις 10 στα εργαστήρια και στις Ξ.Γ) 
 • Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας. 
 • Όχι στο «Νέο Λύκειο και ΕΠΑΛ»
Δε θα μοιράσουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες μας που με αυταπάρνηση έχουν οργώσει την Ελλάδα σε λίστες με μόρια και κριτήρια που αποδέχονται την ανεργία κάποιων έναντι άλλων. Δε θα μοιράσουμε την πίτα που μας δίνουν, θα την μεγαλώσουμε στη βάση των αναγκών του δημόσιου σχολείου και των μαθητών μας, παλεύοντας για μαζικούς διορισμούς και μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών σε ένα σχολείο που θα χωρά όλη τη μόρφωση, όλα τα παιδιά και όλους τους εκπαιδευτικούς!

Δε θα υποταχτούμε στην «κανονικότητα» και την «ηρεμία» στην οποία μας καλούν! Θα συγκρουστούμε για όλα όσα μας αξίζουν με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να χαράξουμε νέους δρόμους συλλογικής διεκδίκησης! Η μάχη δεν αφορά μόνο τους αναπληρωτές, είναι ζήτημα κομβικό για το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης και όλων των εκπαιδευτικών !

Στηρίζουμε την απόφαση της Συνέλευσης Αγώνα που πραγματοποιήθηκε μέσα στο Υπουργείο Παιδείας για αγωνιστική κλιμάκωση με νέο πανελλαδικό συλλαλητήριο και απεργιακή κινητοποίηση την επόμενη Παρασκευή 9 Μάρτη

Καλούμε άμεσα την ΟΛΜΕ να πάρει άμεσα απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση στις 9/3 και πανελλαδική πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στο Υπ. Παιδείας και να καλύψει την μετάβαση όσων συναδέλφων από την επαρχία επιθυμούν. Να προκηρύξει άμεσα ΓΣ για την συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.

Κηρύσσουμε στάση εργασίας την Παρασκευή 9/3 11-3μμ για να αξιοποιηθεί είτε ως διευκολυντική για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης 12.30μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου είτε ως συμπληρωματική της στάσης εργασίας από την ΟΛΜΕ για τη μετάβαση στη διαδήλωση της Αθήνας.
Τέλος στην εργασιακή ομηρία και ανασφάλεια!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΜΗ! ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΡΑ!

ΝΕΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΜΑΡΤΗ


 • στην Αθήνα, στο υπουργείο Παιδείας 
 • και στη Θεσσαλονίκη, 12.30μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου 

                                                       Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                                  ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR