Ads 468x60px

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                           Θεσσαλονίκη 10-6- 2018
Πρ. Κορομηλά 51
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                  
e-mail: gelmeth3@gmail.com
fb:Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
ΣΤΗΡΙΞΗ  ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ
 Η Γ΄ΕΛΜΕ-Θ  πρόβαλλε συνεχώς, επιτακτικά και με κάθε τρόπο  τα αιτήματα, για μόνιμους –μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση και την  εξίσωση των δικαιωμάτων ανάμεσα σε αναπληρωτές και μόνιμους συναδέλφους.
Η χρόνια αδιοριστία ως αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών όχι μόνο της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και των προηγούμενων, έχει ως αποτέλεσμα τα σχολεία μας να στελεχώνονται σε ένα μεγάλο βαθμό από συμβασιούχους εκπαιδευτικούς που βιώνουν ένα απαράδεκτο καθεστώς εργασιακής ομηρίας και περιπλάνησης..
Όλοι ανεξαιρέτως οι υπουργοί Παιδείας, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη για μόνιμη και σταθερή εργασία και ακολουθώντας την τακτική του διαίρει και βασίλευε, υπόσχονται κατά καιρούς χιλιάδες μόνιμους διορισμούς, καλλιεργώντας φρούδες ελπίδες στους εκπαιδευτικούς που δίνουν εδώ και χρόνια αγώνα, για να κερδίσουν μια σταθερή σχέση εργασίας στο δημόσιο σχολείο. Οι συνεχείς αλλαγές στη νομοθεσία που αφορούν όχι μόνο στους ανύπαρκτους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, αλλά και στις προσλήψεις αναπληρωτών καθώς και οι αυθαιρεσίες από την πλευρά της διοίκησης, έχουν δημιουργήσει τεράστιες αδικίες και πολλές ομάδες εκπαιδευτικών διαφορετικών συμφερόντων
Πολλοί συνάδελφοί μας έχουν καταφύγει -ήδη από το 1997- σε δικαστικές προσφυγές, προσπαθώντας να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη μόνιμη εργασία. Από το Δεκέμβριο του 2017 μέχρι σήμερα έχει εκδοθεί από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών (ΔΕΑ) μια σειρά αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων που αναγνωρίζουν το δικαίωμα διορισμού σε εκπαιδευτικούς διάφορων ειδικοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε νηπιαγωγούς, επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 2008. Σήμερα υπάρχουν εκπαιδευτικοί που ενώ έχουν δικαιωθεί δικαστικά, δεν έχουν ακόμη μονιμοποιηθεί!
Ο διορισμός αυτών των συναδέλφων δεν έρχεται σε αντιπαράθεση, ούτε φυσικά επηρεάζει σε καμία περίπτωση όσους συναδέλφους ήδη διορίστηκαν μετά τον συγκεκριμένο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008.

Απαιτούμε :
  • Μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών με βάση την προϋπηρεσία και τον χρόνο κτήσης πτυχίου,
  •  Εξίσωση των δικαιωμάτων ανάμεσα σε αναπληρωτές και μόνιμους συναδέλφους.
  • Άμεση μονιμοποίηση όλων όσων έχουν δικαιωθεί δικαστικά.

2018-06-05_232752.jpg

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR